Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Ще стигнем и до стопанска криза, категоричен бе министърът
29 мар 2020 19:12, Анисия Иванова
285
Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Нова тв.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи.

Този милиард, който ще добавим към Фонд "Безработица“, за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата", заяви Горанов.

Той защити оспорваната от синдикатите схема за подпомагане 60/40, като каза, че вратата е широко отворена за почти всички, които искат да съхранят бизнеса си и да го развиват след кризата. Според него, който не иска да прояви солидарност, няма смисъл да коментира схемата, а да остави хората си на грижата на социалната система.

Държавата трябва да се погрижи за близо 3 млн. души - пенсионери, деца, социално слаби, допълни той.

НАП ще прояви максимална гъвкавост към хора със задължения към хазната, като всеки случай ще се преценява поотделно, каза още Горанов и предупреди, че от това облекчение трудно ще се възползват хора, които са трупали неплатени сметки от години.

"Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов.

„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
10
 
! Отговори
haha преди 4 години
доста весели коментари. Народната правда, щели сме да си го получим, рано или късно :D с тия откраднати пари заминаваме на островите, вие бедните го духххайте :)Тука си псувайте на тихо да изпускате парата, ние продължаваме да усвояваме :]От Народния представител.
161
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай чиститу.. Бързо кредитче... Цял живот.., живот на заем...
160
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ без заеми не могат. Заемът за тех е жизнено важен като въздухът и слънцето за всеко живо същество.
159
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракията с акциз, прасетата избихте, децата ни искате да взимате, сега да не излизамеСТИГА ТОЛКОВА БЕЕЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ
158
4
 
28
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Защо, защо им ги поднесахте на тепсия белите пари за ЧЕРНИ дни на американците за т.н. самолети, които никой не ги е виждал. Пръжд.ойствайте се цялата ви пас.мина и осктавете НАРОДА да се оправи и без вас, тър.теи !!!
157
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарките ново заемче ще теглят, неа спиране на източването. Не спряха да *** пръстчета ГРОБарите мръсни. Скоро газ и от Марс ще започнем да внасяме.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фурнелио, тези служители тука са слаби и издишат
155
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бездомният пак изпълзя да пъси тъпизми! Викайте санитарите
154
3
 
28
 
! Отговори
Snowball преди 4 години
Г-н Горанов , а дали ще ви стигнат 1 млрд. ? Я по-добре дръпнете 10 млрд. барем си заситите алчните душички !!!
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансовият министър на Хесен,Германия днес се е самоубил...
152
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Заем след заем не вреди,Стига да мож я нареди.
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДругари или служба за вас? Плащат ли......................................................Ние ги мразим безплатно *** ! Ясно е че ти липсват мозъчни клетки да имаш свое собствено мнение, но не всички сме толкова природно ограничени
150
2
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пак ли заеми бе Горанов, кой ще ви ги плаща. Взимайте си самолетите и се махайте.
149
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На феновете на простоватото войниче Румено много им се иска служебно кабинетче, така да могат да издухат набързо резерва
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЕМ СЛЕД ЗАЕМ. МИ ТО БИЛО МНОГО ЛЕСНО ДА СИ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР В ЕДНА ДЕГРАДИРАЛА ДЪРЖАВА. НЯКОЙ ДАЛИ ЗНАЕ КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА ДЕМОЦИД ???
147
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари има ли служба за вас?Плащат ли
146
1
 
16
 
! Отговори
хммм преди 4 години
По скоро някой от онези с гърбавите носове и имащи по 10 трансплантации на сърца ще забогатее още повече. Те от това трупат богатства войни, кризи, болести и трусове, да има голям поток на пари в една посока. В момента няма човек на Земята който да не губи пари с изключение на тези които отпускат заеми, такива с огромни лихви, знаещи че друг изход няма. Дано вируса не продължи дълго защото ще се скучи война и то не една, ще има хаус, лятото ще мине и Зимата идва както казват в игра на тронове.
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владко, Владко,добре се пъчите със Слънцето и го играете месии,ама след два-три месеца не виждам къде ще се дявате!
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Локхийд Мартин са тясно свързани със всички авиокомпании под една или друга форма, сега Локхийд Мартин може и да фалират.
143
5
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Господа управляващи,имам много ангажименти, затова,НАЙ покорно Ви моля,ако там ония чипове,гривни,каквито там устройства,за следене и подчинение са готови......,да ми кажете,къде ги поставяте,та дойда и да се свършва....Не съм престъпник,не съм и достатъчно СИЛЕН,да се преборя с това,което сте намислили.....Е....,какво друго ми остава?!Да съм,ПОКОРСТВО!!!Не ми харесва,но.....