Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари