Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледа като мафия бос - защо като използувам изобщо?За българските офвце:Избирайте ГЕРП!Да живее Бойко Борисов!Напред с Бойко!Завинаги с Бойко!Метафорка, иронийка и.т.н.
364
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееееххх, света се промени.. ЕЕЕХХХееххх, от супа.
363
2
 
22
 
! Отговори
Max преди 4 години
Говори все едно е на събрание на СИК през 95-та.
362
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя народ докога ще търпи тоя селски хитрец?
361
2
 
21
 
! Отговори
факт преди 4 години
ВСИЧКИ изказвания на банкенският са на интелектуалното ниво за 5 годишно дете.Явно това му е капацитетът.Вие сте си го избрали
360
2
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
"Да не стане по-лошо..."Наистина е потресаващо това изказване.
359
6
 
32
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Добре дошли в "Народна Република Боковистан"!!!!!Щом този"индивид" се изказва по този "селяндурски" начин и това се приема за "нормално"----това ползва едно нещо---- тоталната деградация на нацията!!!!!!Щом ви "управлява" повече от 10 години значи сте си заслужили "безпаричието","абсурдите","несигурността" ........Щом тези думи ги смятате за нещо "положително"........"АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И ЗАРАДИ ТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ"---ББ(Цар Тиква)........
358
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя народа ли заплашва?
357
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-374,естествено "Винету".
356
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си играем на ковбойци и индианци. Кой ще играе Гойко Митич?
355
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 4 години
А ти Бойко не си играй на "МОНОПОЛИ"!
354
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като БИВШ подкрепящ партията ще кажа, на изборите ще получите звучен шамар
353
4
 
46
 
! Отговори
аз преди 4 години
Аз съм пенсионер-диабетик. Необходимо ми е ежедневна разходка минимум 2км на ден, мерките които предлагате правят краката ми оловни-обездвижавате ме. За диабетиците Вие сте преяли с власт УБИИЦИ.
352
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса вече е ,кой ще си отиде първи , коронавируса или Борисов ?
351
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя кво прави по границите, за това си има мин. на транспорта?! тоя трябва да седи в кабинета и да взима адекватни мерки! Научил е добре схемата на Бай му Тошо и добре Ви я прилага! Кога най сетне ще се събудите бре хорица?
350
6
 
1
 
! Отговори
Optimist преди 4 години
До МарсТи, приятелю, първо се научи как се използва пълен член и къде се поставят запетайките и тогава прави подобни забележки. И само за твоя информация:https://rechnik.chitanka.info/w/очеваден
349
4
 
19
 
! Отговори
naTpuoT преди 4 години
Вместо да вземете китайският подход към вируса, Вие взехте европейския.Обявяваш извънредно положение, ами затвори границите за чужди граждани. Тествай всеки който влиза и ДА НЕ СИ ХОДИ ВКЪЩИ. Вие сами пуснахте вирусите из страната, сега да се изолираме.Основната грешка: Решихте хем да спасявате бизнеса, хем да спасявате народа. Какъв бизнес без хора???Загубили сте основополагащото - любовта към хората.
348
1
 
11
 
! Отговори
74146 преди 4 години
Вместо да вземете китайският подход към вируса, Вие взехте европейския.Обявяваш извънредно положение, ами затвори границите за чужди граждани. Тествай всеки който влиза и ДА НЕ СИ ХОДИ ВКЪЩИ. Вие сами пуснахте вирусите из страната, сега да се изолираме.Основната грешка: Решихте хем да спасявате бизнеса, хем да спасявате народа. Какъв бизнес без хора??? Загубили сте основополагащото - любовта към хората.
347
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"все едно се крият от някой и искат да излязат навън". "Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.
346
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махай се бре ! Оставка!!!