БСП извади 30 000 лв. от партийната си каса за БАН

Средствата са за Института по микробиология заради COVID-19
Обновена: 30 мар 2020 18:29 | 30 мар 2020 15:08, Камелия Цветанова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »
БСП дари 30 000 лева на Института по микробиология към БАН.

“Вярваме в капацитета и възможностите на българските учени за търсене и намиране на лекарство срещу коронавируса. Ако има нещо, което трайно може да ни спаси от тази опасност, това е лекарство или ваксина и ние вярваме, че българските учени могат да допринесат за изработването на такава”, каза червената шефка Корнелия Нинова.

Още по темата

Тя допълни, че учените са разчели нуждите си в размер на 30 000 лв., за да могат да продължат изследванията си.

Доц. д-р Пенка Петрова, директор на Института по микробиология, обясни, че ученитите от десетилетия работят в областите на вирусологията, имунологията, в областите на общата, промишлена и инфекциозна микробиология.

Дарението ще бъде използвано конкретно за изследванията на Департамента по вирусология във връзка с намирането на вещества с антивирусна активност.

Доц. Петрова изтъкна, че имат готови 22 химически синтезирани съединения, както и екстракти от лечебни растения.

"Дарението ще послужи за закупуване на клетъчни линии, необходими ни за изследванията на антивирусните вещества. Дълбоко вярваме, че ще открием съединение, което да послужи като терапевтик или дезинфенктант, който да ни послужи в борбата с коронавируса. Нуждата от дарението беше спешна, защото без него работата по антивирусните вещества не можеше да започне, а сега благодарение на него, тя ще започне още утре", изказа благодарността си доц. Петрова, цитирана от пресцентъра на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Тартьо Бодев Бакшев: Те г'лупаците като теб се смеят най-вече на себе си.А до ФАКТ: Ти, като си примерно 40 годишен, извади и подари 40 хилядавки. Като искаш от другите, започни със себе си.А по темата: Когато се инвестира, трябва да се дават пари за това, от което има найголяма възвращаемост. Лесно е да се издухат 30 000 лева за маски и дезинфектанти и за никого няма да стигнат. Но ако се инвестира в създаването на лекарство, това може наистина да помогне.Но Бойко е далеч от това.
75
1
 
4
 
! Отговори
Тартьо Бодев Бакшев преди 4 години
БСП от Партия се превръща в Пародия. Народа почнá да им се смее. Това е любимия жанр на българина.
74
0
 
3
 
! Отговори
ani преди 4 години
Защо всички партии не се откажат от субсидиите си, да ги дарят, нали положението е извънердно?!
73
0
 
4
 
! Отговори
teo преди 4 години
До Зозо НЕЕЕ, ЗА ДА СИ ПОДДЪРЖАТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ !!! КОМУНИСТЪТ ПАРИ НЕ ВРЪЩА, А САМО КРАДЕ И ПЛАЧЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ИМ ДАВА ОЩЕЕ, КАКТО СА СВИКНАЛИ ПРИ БАЙ ТОШО!!! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ???
72
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
По-срамно съобщение не може да има ! Сто-годишната партия извади само 30000 лв за да помогне на народа си ! А откраднаха 30 милиарда !!!! Има един дето гледа отгоре ! И има един , дето гледа тук-Борисов . Борисов не само гледа, грижи се за народа си и покрай това така го е напъхал на БСП , че те само пъшкат и хленчат , защото догодина няма да са в парламента ! Стана ясно, че са ненужни и вредни ! Също като прецедента !
71
0
 
6
 
! Отговори
дупетат преди 4 години
Айдуците извадиха 30000 лева,ще даряват частица от откраднатото.
70
7
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До упс: Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Иска им се на гербаджиите да са вечно на власт, но няма как да стане. Времето им изтича.Не че има връзка с темата.
69
4
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Гацо Бацо: Какви ***, Гацо Бацо? *** е бил бат'ти Бойко, бивш полицай и охранител и бивш член на БКП.А за парите: Според теб чии са тези пари? Партиите получават пари от три източника: от членски внос, от дарения и от държавна субсидия. И да не забравяй, че всички тези приходи се отчитат пред Сметната палата. Та, откъде са дошли тези дарени 30 000?
68
1
 
11
 
! Отговори
упс преди 4 години
e, нямаше начин да не се разпишат, поне от кумова срама. Иначе после щяха да бъдат разпънати и одрани. Ама каквото и да правят, е все тая, парламент през крив макарон. Столетницата почина. R.I.P.
67
1
 
12
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Чии са тия пари ,дето са ги дарили -от партийната каса?:):):) *** дето се бъзикат ,че ББ хвърля от джипа техните пари .А тези чии са ?Няма по-големи лицемери от *** .
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА ХА ХА
65
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Зозо: За теб специално ли трябва да отговарят? Чети по-долу преди да пишеш.И да не са я върнали, не са им я опростили. Догодина Горанов ще си удържи парите предизборно.
64
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
А субсидията върнаха ли?
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли си мисля, че ГЕРБ на минута крадат повече от тези 30 хиляди лева?
62
0
 
6
 
! Отговори
До 61 Жоро преди 4 години
А ти защо не подариш на БАН една-две глоби, да се скъсаме от смях?
61
8
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "крадла": Милиони от Техноимпекс? Хайде стига г'лупости. Корнелия Нинова е купила акции от приватизираният Техноимпекс и ги е продала през фондовата борса. А в процедурата по приватизацията са участвали двама зам. министри от кабинета на Иван Костов.Това е дъвкано до безкрайност. Аи няма връзка с темата.
60
1
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Тия ще ме скъсат от смях, че това са само 6 глоби по 5,000 лева.
59
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Щом БСП дарява 30000 лева, то ГЕРБ трябва да дарят 30 милиарда лева и пак ще е малко.
58
1
 
9
 
! Отговори
бех преди 4 години
До Нищо ново С тези 30 000 хил.лв учените от БАН ще могат да си купят по един чифт ръкавици и по една маска!?!
57
3
 
17
 
! Отговори
крадла преди 4 години
А къде са парите от Техноимпекс? Ако върне всичко откраднато, ще помогне на много хора. Но няма да ги върне, тя е нагла. Открадна парите от Техноимпекс и парите от субсидията на БСП-25 милиона.