Горещият картоф в актуализацията на бюджета – дългът

БСП щели да го използват за своя политическа пропаганда
Обновена: 1 апр 2020 10:22 | 1 апр 2020 10:21, Камелия Цветанова
55
Горещият картоф в  актуализацията на бюджета – дългът
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лимитът на дълга до 10 млрд. лева, който правителството предлага да бъде взет, ще бъде горещият картоф, който ще прехвърля от ръка на ръка БСП, смята шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

Тя увери, че останалите парламентарни групи  ще подкрепят предложението за актуализацията на бюджета.

Още по темата

"БСП няма да пропусне да използва темата за своята политическа пропаганда", коментира Стоянова пред БНР.

Според нея трябва да има буфери и възможност за гъвкаво реагиране.

"Анализаторите в Министерството на финансите са предвидили намаление в БВП спрямо този през 2019 година с 3%. Те считат това за песимистичен сценарий, но мисля, че може да има и по-песимистичен сценарий. Нямаме параметрите на кризата като времево и като изражение на икономическите последици. Дори и при този сценарий това означава спад в приходната част към бюджета от 2,4 млрд. лева", каза тя.

Стоянова коментира още, че мярката 60/40 е полезна за компании, които не са ликвидирали дейността си или не планират да направят това в предстоящите месеци, а ще бъде в намален размер през периода на кризата, както и компании, които въпреки че ще прекъснат работа временно, ще искат да запазят своите специалисти.

"Всяка компания ще прецени кое е най-доброто за нея и за хората, които работят в нея. Вероятно тези 1 млрд. лева, които сме заделили, няма да стигнат, ако кризата продължи, и ще трябва да трансферираме още пари", обясни Стоянова.

Депутатката от ГЕРБ подчерта, че се дава гъвкавост на правителството да вземе от вътрешните и външните пазари сума пари, която може да се харчи след решение на Народното събрание и с корекция в държавния бюджет.

"Идеята е разходите да са от преструктуриране на вече планирани такива, които могат да бъдат отложени във времето", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
15
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
В България няма опозиция, има една банда гладни червени чакали , дето вият отстрани и им приглася мучащият Радев
21
9
 
15
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ТИЯ ОТ МЛАДЕЖКАТА СЕКТА НА ГЕРБ, КОИТО ВИСЯТ ПО ФОРУМИТЕ СЛАГАТ СЛУЖЕБНО МИНУСИ, СЪЩО ЩЕ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС удари през пръстчетата източните диктатори-Не пипайте медиите и демокрацията.Ограничете мерките до необходимото. Изявлението е на Урсула.Всеки може да го прочете,защото ние всички тука парле ву франсе и конграчулейшън.
19
6
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
БСП за пропаганда, ГЕРБ за кражба !!!
18
9
 
22
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Виденовата зима е най-страшният погром върху българският народ, след това поредно провалило се управление на БСП българите започнаха да мигрират масово на Запад
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула фон дер Лайен го каза,не Крушовица-Видно е,че в някои източноевропейски държави,правителствата използват временното положение за да укрепят властта си и да смачкат критичните медии и опозицията..точно и ясно.
16
15
 
15
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ДЪЛГА ОТ 10 МРД ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН ЕДИНСТВЕНО И САМО ГЕРБ ДА СЕ ЗАКРЕПЯТ НА ВЛАСТ, А СМЕТКАТА ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ ДЕЦАТА НИ. ВЕДНАГА ОСТАВКА НА КРАДЛИВАТА ШАЙКАТА И "КАРАНТИНАТА" ИМ В НАЙ БЛИЗКИЯ ЗАТВОР.
15
10
 
4
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Aбе да питам...как 3% спад на БВП, ще докара в хазната дупка от 2.5 млрд лв? Да не би 80% от БВП да отива за данъци?Черешко, че не може да смята е ясно, ама за кое от двете лъже?
14
10
 
1
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
До До фактИ пак е по-добре от сега, смятай.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 МЛРД ЗА КАКВО СА ТИЯ ПАРИ ДА ДАДАТ СТОТИНКА ПО СТОТИНКА ОТЧЕТ. ПРОЗРАЧНОСТ ?
12
12
 
13
 
! Отговори
До факт преди 4 години
Виденовата зима е вероятно най-големият икономически колапс на България в историята ! И през турско не е имало толкова глад ! Да не говорим за 2 световна война! Аз работех за 6 долара ! Дневния ми надник стигаше за 10 цигари на дребно !
11
8
 
10
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Менда Стоянова е рядко тъпо парче, олицетворение на гербавата простотия, малоумие и некомпетентност. Тя е автор на половината гербави изцепки...
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо казаха 1 млрд после казаха 10 млрд още и АЕЦ имат да строят ха ха ха ха ха.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки иска!Маски,тестове,помощи за бизнеса,за социално слабите,за лекари,за болници,за борса,за икономика! Радев и той постоянно цвили за тези неща без да добави матиматическа конкретика.Добре де,от къде ?Със същия успех както ресторантьора пита от къде да плати 40% като е фалирал,аз питам от къде държавата да даде за всичко след 2 фалита за 30 години?Още повече тук говорим за вид презапасяване в случай на дълготраен икономически патос.Нека излезем и тогава съдете пред урните! Стига мрънкане!
8
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв дълг *** Менто. Нали баш шефо на гръмотевиците каза че има ИзлишАк. И не само излишАк ами и от контрабандата на цигари спечелил. КАде са милиардите с кои ги делнахте.Каде са ония 16 милиарда дето ги теглихте преди неколко години. За Фърчащите Кощници на Краварите ли отидоха. Правите ли сметка че тия милиарди требе да се връщат. А без икономика как.А правите ли сметка след някой ден като излезе Изгладнелия народ и ви подпетат с Винкелите и ви поискат сметката чих ше го дръвите *** Менто.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не е толкова, че се теглят заеми, а в това че парите изчезват яко дим и ефекта от тях е нищожен за мнозинството. Най-много да се пръкнат още няколко милионера, но това мисирките никога няма да го кажат пък камоли да го напишат.
6
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко милиарда е вече дългът на българите ,който герб открадна?
5
25
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
До 5При БСП такова чудо никога не е било. Факт !Виденовата зима ми се вижда като младежко парти в сравнение с Бойковата пролет.
4
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ги видяхме ! Два пъти да фалираш държава си е изкуство! Тея не стават и за опозиция! Никои не ги взема насериозно!
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викайте Костов.