Кабинетът харчи 3 млн. лева за ремонт на "Фалкон"-а

Търси се фирма, която да се нагърби с поддръжката на самолета
Обновена: 1 апр 2020 11:19 | 1 апр 2020 11:13, Камелия Цветанова
50
Кабинетът харчи 3 млн. лева за ремонт на "Фалкон"-а
Снимка: Facebook

3 млн. лв. ще струва поддръжката и ремонта на малкия правителствен самолет "Фалкон" за 4 години. Това става ясно от обявена обществена поръчка на "Авиоотряд 28", пише "Монитор".

Авиационният оператор търси фирма, която да осигури техническото обслужване и ремонт на самолет "Фалкон" 2000 SN 123, опознавателен знак LZ-OOI. Участниците в конскура трябва да имат валиден лиценз за техническо обслужване на самолет "Фалкон" 2000. Също така кандидатите следва да имат реализиран минимален оборот в размер на 1 млн. лв. за последните три години, или от датата, на която е създадена фирмата и е започнала дейността си. Крайният срок за подаване на оферти е 20 май.

Още по темата

В началото на декември миналата година правителството възложи на "Авиоотряд 28" да сключи договор за покупката и доставката на нов самолет. Причината бе поредица от инциденти с малкия самолет по време на полет с премиера Бойко Борисов. При последния от тях се наложи аварийно приземяване на "Фалкон"-ът заради отказа на навигационната система.

В края на февруари обаче правителството се отказа от покупката на самолет, а предвидените пари бяха преразпределени за спортни съоржения в Пловдив и Шумен, както и за строителството на физкултурни салони в училищата в цялата страна. Като една от причината за отказа бе нападките, че властта ще харчи пари за самолет.
"Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е за пилотите и екипажа, популизма вече е в риск за живота, не за нашия. След нас, който иска да купува. Чух всякакви идиоти да се изказват, че самолета бил готин”, коментира тогава премиерът Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ремонтсамолетФалкон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
13
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Ако бяхме купили една рикша за Борисов, представяте ли си колко икономии , колко маски, колко респиратори....щяхме да си купим ???
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ами едно време прекарваха тиквите с каруци , а днес със самолети. Развита държава сме вече.
13
2
 
23
 
! Отговори
Въпросчо преди 4 години
А какво пречи на човекът Борисов или човекът министър, или на човекът дупетат да вземе граждански полет като всички останали ( 6 милиарда човеци) ??? Той по-човек ли е от останалите или той е родоначалникът на човечеството ? Или такъв човек може да харчи спечеленото от другите за някаква собствена слава ??? Докога ще произвждаме такива човеци ??
12
3
 
21
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
До Анонимен 8Не местим тиквата.... Западната преса нарече този самолет "футболно такси", за да си вози отборчето, когато загуби бас с рзни олигарси...
11
3
 
24
 
! Отговори
kiril преди 4 години
За 3 милиона можеше 2 мандата да лети с граждански полети , даже и щяха да останат.
10
2
 
22
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Ако се приберат 8-те милиона дълг на мюфтийството- ей ти един самолет ...
9
0
 
21
 
! Отговори
И ся преди 4 години
Ами ония изтребители ся кво ша ги праим? Да угодим на оня ***- прахосаме милиарди,та той да си вземе комисионната? Да бе купил поне един изтребител по-малко,а с парите за изтребителя един нормален самолет да бяха купили,та да мирясат вече и да прибират пари за ремонти уж.За ремонти на тоя Фалкон сигулно са дадени пари колкото за два нови самолета.*** така се източват парите...Да вземе шкембе войвода един пилот да стане и с изтребителите да ва разкарва на посещения из ЕС за срещи с ония главоци!
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да си беше купил един нов самолет досега, а не да удисва на *** комунистически кратуни на шайката *** от БСП или на тъпия народ !!!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 милиона лева за да местим една тиква от точка А до точка Б...не е ли много ве?
6
1
 
21
 
! Отговори
Добре де преди 4 години
на фона на всички останали без работа поради Ковид хора, не мислят ли че това не е най-точния момент да се харчат пари за Втория правителствен самолет?
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Територията е пламнала народа остана без работа и доходи децата ни гладуват а нашият Шлангажия за ремонт на самолет милиони фърга. Идват ми едни думи които не са за пред хора но са за пред Мутри.
4
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонт на правителствения Фалкон 3 милионаБезброй ревящи червеноглави - безценно
3
6
 
31
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До ЧестноАми важен е самолета, с какво ще избяга съвсем скоро от народната любов иначе?
2
1
 
16
 
! Отговори
Ердоган преди 4 години
Катар да подарят още един самолет на аркадаша. Нема да се стискат. Човека е точен.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре от колкото да купуват нов