Менда Стоянова: Извънредното положение трябва да бъде удължено

Според нея времето до 13 април не е достатъчно
1 апр 2020 12:55, Нели Христова
351
Менда Стоянова: Извънредното положение трябва да бъде удължено
Снимка: БГНЕС

Извънредното положение в България е обявено до 13 април, но според Менда Стоянова, то трябва да бъде удължено. Това е и една от причините, поради която Народното събрание трябва да започне работа отново, било то и онлайн.

"Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13 април и не смятам, че нещата ще приключат дотогава", каза председателят на бюджетната комисия в парламента пред БГНЕС. Тя също се тества за COVID-19, тъй като на едно от последните заседания на парламентарни комисии на 19 март именно тя седеше до д-р Адемов.

Още по темата

"Това е една от причините, които налага да се съберем извънредно в парламента, защото ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени щабът", подчерта тя.

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

"Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход", коментира председателят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

"Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение", посочи Менда Стоянова.


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има някаква далавера различна от епидемията щом Ментата иска удължаване. Да не би да става голямото крадене докато сме заключени по къщите, нещо много милиарди почнаха да се въртят тук там...
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Канибализма си го изпуснала в националния класификатор на професиите за определяне на осигурителния праг за внасяне на социална осигуровка,как така?
242
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много интелигентна жена...
Жалко, че като нея са малко.
241
0
 
4
 
! Отговори
кой преди 2 месеца
Що се сърдите, нали и те имат право на отдиих след почивка...за внуците;)
240
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помнете ми думата ако не спрете карантината за Велик Ден...
239
5
 
3
 
! Отговори
Реално погледнато преди 2 месеца
Ще се наложи извънредното положение да бъде удължено до края на август, защото ако някой си мисли че човечеството лесно ще се спаси от това зловещо бедствие, той се лъже. Дано Господ помогне на всички хора по света.
238
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Друго си е стари кадри на БКП да обявяват как трябва да си седим без заплати, а те да си увеличават своите. Вярвайте им! Аз хора болни от корона не познавам, но за сметка на това съкратени от работа знам много. Не вярвайте на глупостите по телевизията. Помислете не е ли странно раздухването на всичко, докато всекидневно умират стотици и то само в България.
237
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази май не се е срещала с озверели от глад избиратели.
236
2
 
14
 
! Отговори
БЛАГОДАРИМ МЕНТО преди 2 месеца
ДА БЛАГОДАРИМ НА МЕНТА ( бившата счетоводителка на Цар Киро )

ЗА СЕМЕЙНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ КОЕТО ВЪВЕДЕ

ЦЕЛИ 20 лв. НА ДЕТЕ САМО ЗА 1 ГОДИНА
( по 1,66 лв. месечно )
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тава първо априлска шега ли е!как така бързо за месец,кво ще ядем бе госпожа ти вземаш огромна заплата или какво те пука за нас
234
0
 
10
 
! Отговори
незнайко преди 2 месеца
УНИЩОЖАВАНЕТО НА СЪПРОТИВАТА В ЧОВЕКА ПРОДЪЛЖАВА С ОБЩИТЕ УСИЛИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ Д ЪРЖАВИ В СВЕТА В КИТАЙ ВСЯКА ГОДИНА УМИРАТ 10 000 000 КЪДЕ Е КЛЮЧА НА ТАЗИ „БОЛЕСТ „ ОПОМНЕТЕ СЕ
233
3
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 месеца
До Анонимен 220 Видов ден мина отдавна. Един долар 3 000 лева.
232
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хахави

А за кой да гласуват?За курнелката ли?Или за данчо ментата?Иде ми да пожелая нещо на пряката ти родителка,ама от мен да мине,жената не е виновна!Вдлъбнатеняк!
231
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доста нелицеприятна комунистка!
230
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пазят се от нас - за това са ограниченията , че след 10 годишно "управление"може да не смогнат да си изхарчат "придобитото".
229
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Споко пичове! Изтреблението на матрала върви по план. Дръж го без заплата,увеличи му от 1 юли тока после и водата и работата е готова- кой от гладен корона вирус,кой от 10я етаж на корона вируса, все от короната ще си отидем.
228
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Скрийте се в парламентО,и си удължавайте ...мерките колкото искате.Най-добре не се показвайте изобщо.
227
4
 
11
 
! Отговори
Хахави преди 2 месеца
Гласували за ГЕРБ десет години.... Без коментар.
226
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Дреме им те имат офшорки с милиони
225
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стягайте се психически и стига сте хленчили!
Тежкото тепърва предстои...
Никой в Света все още не е наясно, колко ще продължи това "чудо"...
*Всяко чудо за три дни * вероятно вече ще е *Всяко чудо за 3 месеца * в оптимистичния вариант.
Хепиенда не е задължителен в реалния живот.