На два лагера: БСП за тест за COVID-19 в "Софиямед", ГЕРБ във ВМА

Всички законотворци ще бъдат изследвани за коронавирус
80

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички депутати ще бъдат тествани днес за коронавирус, след като вчера стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС, е дал положителна проба за COVID-19.

Тази сутрин те се наредиха на опашка, за да бъдат тествани.

Още по темата

Законотворците от БСП и ОП отидоха за проби в частната болница „Софиямед“, ГЕРБ и ДПС във ВМА.

Наред с народните избраници изследване ще бъде направено на служителите от администрацията на Народното събрание, квесторите, чистачките, шофьорите.

В петък парламентът реши, че докато продължава извънредното положение, което самите те гласуваха да е до 12 април, заседания няма да има.

Въпреки това днес трябваше да се събере бюджетната комисия, за да обсъди на първо четене предложената от правителството актуализация на макрорамката. Вместо това обаче шефката на НС отложи заседанието и свика председателски съвет тази сутрин, за да решат лидерите на парламентарните групи какво ще правят в тази ситуация.
Засега решение няма, още повече, че има конституционен проблем да се гласува дистанционно в парламента. Конституцията изисква лично гласуване и присъствие в зала.

Сградата на Народното събрание се дезинфекцира ежедневно, увериха от администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защо ВМА,бе другари от герб-комунисти,нали другарчето ви свинаров/домузчиев/,беше излекуван в "СОФИЯМЕД"правилно бсп са избрали там,сигурно по-големи специалисти,има там.
45
12
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
А бе - нали ужким комунистите бяха за подкрепа на обикновенния човек - бре?Какви ги дирят във частна клиника? На кой от тях роднина е собственик на Софиямед или Нинова си е договорила комисионна?Ей, тази селтачка от Крушовица не се наяде бе!!! Верно, издръжката на синчето и във омразната Америка струва скъпо а и подръжката на огромното ранчо в Аризона купено с липсващите пари от касата на БСП също не е ефтина. Така, че както е казал поетът - Патриот е, душа дава за наука и свобода ... и т.н.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За гербаджиите тампончето първо трябва да е потопено в кураре.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ние трябва да спазваме карантина 14 дена а хрантутниците веднага отиват да се тестват!!Защо и те не стоят в къщи 14 питам аз?
42
1
 
30
 
! Отговори
Контрссти преди 4 години
За обикновената служителка на БДЖ едвам смогваща да покрие месечните си сметки и работила без предпазни средства, блъскаща се всяка сутрин в градският транспорт, пета градска, без тестове на колегите с които е била в контакт.За избраниците от политическата каста, маски с n95 филтър, дезинфектанти на всеки ъгъл, личен автомобил и шофьор, тестове веднага в частна болница, а при необходимост от лечение Правителствена или ВМА.
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо хабят тестовете за депутатите? Генерала колко пъти каза - тестване ЧАК КОГАТО ТРУДНО ДИШАШ....
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В пета градска, белодробната или инфекциозна не могат ли да се изследват?За един приятел питам.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се получи всички нормални хора ,който работят в хранителните магазини могат да ходят на работа,а господата от народното събрание ги е страх и се чудеха как да излезнат в почивка.Ами сега?Кой според вас трябва да се тества тези хрантутници в парламента или хората по магазините ,аптеките и лекарите ?
38
0
 
11
 
! Отговори
:) преди 4 години
А бе тези от дарението на Пеевски ли се тестват! Кой кой кой плати тестовете А ?
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За дупетатите ще се намерят и тестове и лекарства, останалите нормални хора не забравяйте, че може да се обадите за линейка малко преди края.
36
0
 
26
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо ги возят със служебни коли! Нали не заседават и лежат вкъщи! Скъпо ни излизат мишоците!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за тях Всичко ще има - тест,легла,апарати,лекарства - Казах ли ви !а вие се плюнчите леви десни ,не искаме маски,бунтове,паркове- рррррррррррр овце всички ви употребяват като носни кърпи
34
0
 
19
 
! Отговори
Време е ! преди 4 години
Дано да има повод за празнуване ?
33
0
 
26
 
! Отговори
сд преди 4 години
Плащат ли тестовете. Вече призовавам хората които даряват тестове да сложат условие - да не се използват за политици!
32
1
 
19
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Депутати май напълниха гащите от шубе?
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стискам палци за вътрешно болнична инфекция в Софиямед
30
2
 
16
 
! Отговори
Обективен 2 преди 4 години
Да не говорим, че до онзи ден парковете и градинките бяха пълни с хора. Направо не знам как ни се разминават по-тежки сценарии... Не си правете илюзии - ниската смъртност е въпреки управляващите, а не благодарение на тях. Дано продължим с късмета и занапред.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък цяло Слънце по скоро слънчице дребничак е путинягата...
28
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
До момента ние, българите, вадим някакъв див и нереален късмет. Мерките бяха горе-долу навременни, но прилагането им беше трагично. Границите бяха затворени прекалено късно. Хиляди хора се завърнаха от чужбина и мнозинството от тях не бяха тествани. Гетата никой не ги проверява, камо ли глобява. Имаме застаряващо население и недостатъчно ресурс да поемем прекалено голяма вълна болни. Колко теста сме направили досега? Смешно малко количество. Крайно недостатъчно, за да се вадят изводи.
27
6
 
6
 
! Отговори
Абе преди 4 години
На БСП преди да им вземат проби да топнат памучето в нещо отровно.