Дават 93 млн. лева за строежа на Национална детска болница

Кирил Ананиев подписа договора с фирмата изпълнител
2 апр 2020 18:56,
35
Дават 93 млн. лева за строежа на Национална детска болница
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение  ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС, съобщават от правителствения пресцентър.

Още по темата

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас.

От МЗ ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа. Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Поредната изцепка на Ананиев в тая криза.
9
7
 
1
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Браво и да не пестят пари, да има стаи да отдих, баскетболно игрище, плувен басеин.Да не пестят пари, да посетят детски многопрофилни педиатрии по света.Желая им Успех!Стъпка две, огромна инфекциозна болница извън София, държавата да участва и в двата проекта със "златна акция".Трета стъпка за дарители, ремонта на "Александровска".
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез пари са наши не трябва ли гласуване при такава чума , да не ги вадиш от джоба си министре ?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега тез пари трябва ги дадът на бедните и безработните уви ..
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпичко е тази болница - дано е поне 20 етажа с 1800 рзп на етаж и пълно оборудване и да е направена да работи като самостоятелен център за болни.Само че сграда с 5000 рзп ще я направят и ще кажат че е това за тези пари!
5
5
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Браво, гледам, че сериозни фирми са вътре, бивши държавни.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ги дава, отде ги вземат че да ги дават. Само вижте каскета с дементиралата физиономия и всичко става излишно... зверски популизъм 10 години със парите на данъкоплатците.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя и Сестри във тези тежки времена не падайте духом ! Сатаната това иска да ни пресява като през сито. Бог да пази България!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължават да харчат с широка ръка. До сега нищо не направиха за децата, а сега когато трябва да се спасяват хората ще строят нещо което не е належащо в този момент.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върху древната руина в двора на "Алксандровска" ли ще строят?