Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19

Парите ще бъдат насочени към избирателните им райони
122
Депутатите от ГЕРБ дават 1/3 от заплатите си за борба с COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от своите заплати за различни дейности в своите избирателни райони. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Още по темата
От управляващата партия призовават народните представители и от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса.

"Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората", заявиха народните представители от ГЕРБ.

В рамките на седмица партията е дарила 200 000 лв. за борба с COVID-19, се посочва в съобщението.

100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка, по разпореждане на премиера Бойко Борисов, са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията.

Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
11
 
! Отговори
Къде е статията преди 4 години
БарбаГаньос и депутатите му си вдигнаха заплатите от 1 април!Това държавна тайна ли е или просто автоцензура!?
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тлъстите мързеливци и безполезни търтеи ще дадтат от заплатата една трета, ама краденето няма да го спрат,
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никога повече герп
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и така вече нямате работа,не е лошо да сте вече,в тримесечен неплатен отпуск!
74
2
 
20
 
! Отговори
Льолев преди 4 години
Парламента на Албания,днес взе решение,депутатите в продължение на три месеца,да получават половината си заплати.Натежали от сланина,нашите народни търгаши,си увеличиха преди дни заплатите и ще са подписват за 5-6-хиляди лева.Народе прости,едва свързвате двата края,имам предвид хората от т. нар. трета възраст,но се огъвате като върбова пръчка,удряте по някоя ракия,гледате някоя кабеларка,псувате,лягате на другия ден картината се повтаря,дори по тъжна.Значи сте съгласни с дереджето си.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига жалък PR! *** от парламента, правителството и президентството първо трябва изобщо да си намалят заплатите наполовина, а по време на карантината всичките трябва да са на минимална заплата за да покажат, че са съпричастни с безработните хора, ама надали.
72
0
 
15
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Според мен е крайно време заплатите на депутатите да станат 1500 лева. Те трябва да ни тласкат към равенство, а не да толерират този гуляй който властва последните 10 години. Пари не се ядат. Имат една единствена работа. Да подсигурят храна за всички. Има толкова празни села, ако трябва да организират комуни за бедните и да ги изселват по тяхно желание. Демокрацията е стар начин на управление. Време е да се създаде хибрид между демокрация и комунизъм.
71
2
 
11
 
! Отговори
мрачно ала истина преди 4 години
Корона ще продължи докато на власт са партии като герб на власт.За да се пребори организма и да добие имунитет трябва да се разруши сатанинскит евро съюз и нато .Такива организации са вируси за човечеството и затова болеста атакува организмите...ясно ли е!
70
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Винаги е "ЩЕ" с тези момчета. Обещанието за дарение впрочем не произвежда действие.
69
1
 
14
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 4 години
Пада му главата и не го осъзнава! Вместо да затвори граници и да спре потока ,да карантира строго заразените ,Борисов затвори здравите честни плащаши си данъците граждани ! Като почнат да обират магазини няма кой да те спаси!! Последен валс ,сбогом "любимо" ГЕРБ
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземайте пример от Макетата,цялата им висша администрация вече е на минимална заплата!
67
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
С какво ще се храните вие депутатите?Не правете глупости и без тва малко ви остана,кво може взимайте,че после ще ви се ееебееее маааамааата
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените тролчета КНДР там няма вируси
65
3
 
19
 
! Отговори
ikar преди 4 години
Затова първо си ги увеличиха, така ли?
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е гадно да разбереш,че едно кихване може да обезмисли 30год крадене?Му-ха-ха.
63
3
 
4
 
! Отговори
отговор преди 4 години
до 64 : ами бегай бе бате, що стоиш тук щом са толко лоши, кой те спира? кеф ти италия, кеф ти испания или германия, за САЩ нема да стане!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скрий се бе .Стой си вкъщи!
61
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дочух че Бойко щял да продава къщата в Барцелона и да дарява парите за короната.Браво, машала на такъв юнак, ако е истина ще гласувам за гробарите с кеф.
60
2
 
13
 
! Отговори
Rt преди 4 години
В Закона за извънредното положение да им се определи 500 лева заплата, а останалите да отидат за борба с вируса.
59
3
 
16
 
! Отговори
До жалки сте преди 4 години
5000 на ден в бюрата по труда !На ден!Това е твоята власт.Толкова е крала,че за три седмици не може да издържи,грам лев нямат.За 30 болни милиони дарения ?Защо?Ако една държава не може 30болни да обслужи-късай синджира и бягай бате.Ама далеч.