Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките

Пикът ще е в близките 2-3 седмици, заяви премиерът
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 09:18, Красимир Ангелов
410
Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките
Снимка: БГНЕС

Три дни да казва Мутафчийски, че платото минава и намаляват болните, рязко ще издърпам мерките назад. Единственото доказано и това подкрепено от световната практика е, че изолацията трябва да продължи. И затова го правим. И в тази връзка няма никакъв спор с професорското тяло. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обща пресконференция на Оперативния щаб и Медицинския съвет към МС.

Още по темата
По думите на министър-председателя пикът на коронавируса ще е в близките 2-3 седмици.

"Усещам изнервяне от хората, но в следващите 2-3 седмици ще е пикът. Все по-тежко ще става“, предупреди премиерът. По думите му всяка мисъл в посока "ще пуснем младите напред" означава "ей тези ще умрат, а другите ще оживеят". Според Борисов всички страни, които са заложили на колективен имунитет, сега се връщат назад и предприемат същите мерки.

Борисов директно нападна доц. Атанас Мангъров и го упрекна, че говори това, което хората искат да чуят, а така излага на опасност хората.

"В момента, колкото и да не им се седи на хората вкъщи, тези три седмици – да се мобилизираме и ние ще отидем на други мерки, но ще отидем, като минат тези 3 седмици", заяви Борисов. Той пак посочи, че България се дава за пример като най-добре справилата се държава с COVID-19.

Борисов уточни, че Министерския съвет е предложил удължаване на извънредното положение с още един месец, защото ако има още болни депутати, парламентът няма да може да се събере.

"Вчера се тествах за пореден път, защото прочетох, че искаме да удължим извънредното положение, защото съм бил болен и за да се скрием. Идиоти абсолютни", заяви Борисов.

"Трима депутати имаме за съжаление с коронавирус и предложихме по-дълъг срок за извънредното положение. Всъщност един месец още, защото недай Боже сега след като мине този период, да се окаже, че има още депутати. Може да не се събере парламента, за да се гласува. Затова предложихме по-дълъг срок", уточни Борисов.

Той съобщи, че ще бъде предложено депутатските заплати да бъдат замразени към декември 2019 година. Отделното депутатите от ГЕРБ обмисляли да дарят голяма част от заплатите си – вероятно половината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
2
 
20
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Мерки срещу разпространението на коронавируса трябва да има и всички са наясно, че ограничения ще има и ще трябва да ги изтърпим, както и че загуби всички ще понесем! Защо обаче народа се гневи, включително съдейки по коментарите! Отговорът е елементарен - в най-бедната страна от ЕС, резултат, за който огромна заслуга имат сега управляващите, хората нямат и то с пълно основание каквото и да е доверие в държавата и нейните институции и не, че ще има подкрепа и солидарност! ФАКТ!
270
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснението му във връзка със заразените депутати има логика.Всъщност, и аз си го мислих същото.По принцип би трябвало малко преди да изтече крайния срок на мерките - 13-ти април, би следвало да се гласува удължаване за още 14 дни, колкото е карантинния период.Но ако стане така наистина, че не могат да се съберат, тогава какво правим?Не е вярно това в което обвинява Мангъров.Лично го познавам от години и знам че така си говори по принцип, а не защото точно сега искали това да чуят хората.
269
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв си те бе ***, че ще дърпаш мерките, не сме те гласували още за ЦАР, бе да мине кризата и един ЯК шут в *** на тоя самозабравил се клаун
268
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският президент ВладимирПутин удължи неработните днидо края на април зарадиситуацията с коронавируса. Товасъобщи самият той в обръщениекъм руската нация.Странно... Толкова ли са богати, че цял месец няма да работят?
267
3
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
До 286Ако поста ти е за мен и то сигурно е за мен,то ще ти обясня ЛИЧНО НА ТЕБ защо на 20 април ,а не на 13 април (видимо на теб ти трябва специално да се обяснява ...не ти стига сивото вещество ...но ти не си виновен ..) .19 април Е в Великден и да няма масово "съвокупление" на много народ на едно място и възможност за отново....то най-добре е с 20 арил (превантивни мерки се казва това))
266
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво, знаем че си играете на покер с тази корона и се наддавате в ЕС, но накрая да не излеземе без *** с нашия фул хаус?
265
3
 
19
 
! Отговори
Мбу-ха-ха преди 4 години
Ха-ха-ха! Обичам го Бойко ! Изтърси поредния си бисер!!!!. *** АБСОЛЮТНИ !!!То не беше :Аз съм *** и вие сте прости...то не беше..бе къде си тръгнал с голо дупе таралеж да мачкаш...***...сега това !!!! Малко разведряване в тази коронавирусна обстановка.Бойко,майно ! Вземи сега да изиграеш някой скеч..напр. да се откажеш от заплатата си и да я дариш на приюта на о. Иван в Нови хан напр,или някаква друга лакърдийка..ти го умееш това!!! Хайде със здраве!
264
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пикът ще е юни-юли, другарю пазноглав пожарникатрю!!!
263
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МУТРО,ТИКВОООО-НАЛИ СИ ЗНАЕШ ***,ЧЕ ПАДНЕ ЛИ КАТАНТИНАТА ПАДАШ И ТИ
262
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това което се случва по света си правя извода че до есента пътувания НЯМА ДА ИМА!!Септември ще е май........хо-хо-хо
261
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е адекватен,нека говори адекватно,за да изтърпим да го слушаме до края.А не да бъде заплашителен гато бай ***-."Аз ви напраям да *** познайте кой съм аз."..и ти се отще да слушаш.
260
2
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Една задачка за раздвижване на сивото вещество :Италия -Смъртността за последните три години без коронавирус,2017-649 061,2018-633 133,2019-647 000 човека или средно в Италия за един са умирали ~1761 човека без короната.91 денаХ1761=160 251 човека е трябвало да умрат ,но за I-II-III в 2020 г са умряли 147 182 с коронавирус и пандемия -не стигат ~13 000 човека ! (Извинявам се за цинизма) Къде и защо... ?
259
20
 
3
 
! Отговори
Станчо Кутишката преди 4 години
Бойко е номер 1
258
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БорисоФ "обеща" ?!Това ми звучи сюрреалистично.Тоя дето лъже от сутрин до вечер и всичко казано е предпоследно "обещал"....ха-хаВсеки ден затвърждавате тезата ми че сте хипер-прости и слабоумни.
257
19
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Б. Борисов е напълно адекватен и помислете добре за вашето и на близките ви здраве , защото ковид19 е много сериозен проблем и в Китай и Япония са установили при излекувани пациенти матови петна при излекувани пациенти , признак за необратими увреждания , фиброза на белия дроб - нелечимо заболяване ,постоянен задух . При 140 изследвани пациенти в Хонконг са установени тези петна . Така ,че недейте да хулите генерала и Б.Б , а се информирайте от надеждни източници . Бъдете здрави !!!!
256
4
 
14
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Статистическите данни , са такива каквито Тиквата продиктува ....Положението е много по-лошо от обявеното - пълно повторение ще е на Чернобил ....Амин.
255
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я бегай бе ***...2или 3 седмици хората вече изпращеха
254
6
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Спад на кронавируса ще започне към 8-10 април ...и трябва да махнат карантината с 20 април,ако имат "топки" и сиво вещество в главите си или аок не гоянт някакви свои интереси за сметка на народа.
253
2
 
13
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Веднага да спирате хленченето! Вие знаете ли, че преди малко лично Тръмп ми се обади да ми реве по телефона да му дам маски! А сутринта ми рева и Меркел, както и кака Урсула!
252
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна, Индия, Бразилия и Япония са също с БЦЖ. Проверете фактите.А и Беларус, Унгария, Полша