Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!

Вчера тя заяви, че депутатите трябва да даряват част от заплатата си
3 апр 2020 12:33,
229
Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че замразяването на депутатските заплати във времена на криза е популизъм.

"Не трябва да замразим заплатите си, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ - да даряваме 1/3 от тях в районите си", посочи шефката на НС пред bTV.

Още по темата

Тя заяви, че ако заплатите бъдат замразени сега, то ще се окаже, че остават на по-висока стойност, вместо да паднат с развитието на икономическата криза.

Днес тях се извини за думите си във Facebook.

"Снощи казах, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете", написа тя.

Караянчева посочи, че ситуацията е безпрецедентна и на моменти всяко решение изглежда предпоследно.

Възнагражденията на народните представители се формират от данните на НСИ за средната заплата в обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. Заплатите им са в троен размер спрямо данните от НСИ.

Снощи Цвета Караянчева заяви, че замразяването сега е излишно, а по-скоро трябва депутатите да дарят 1/3 от заплатите си.

"Замразяването какво ще донесе?! Замразяване на по-висока заплата, а през следващото тримесечие те ще са по-ниски, " добави снощи Караянчева.

С извинението си днес тя призна грешката си.

"Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!", завършва поста си Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, дано и днеска не си сгрешила.Няма страшно - утре ще ни кажеш.
162
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормална държава тая е изхвърчала на деня...
161
1
 
43
 
! Отговори
Калинка преди 4 години
Тази жена не притежава необходимото ниво за Председател на Народното събрание и никога няма да го постигне. За мен това е поредната калинка на ГЕРБ. Тъжно е, че такива случайни хора като нея представят всички нас пред света.
160
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главата ми е празна, а инструкциите закъсняха.Много се извинявам.
159
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ МОГА ДА СЕ ОТЪРВА ОТ ЕДНА НАТРАПЧИВА МИСЪЛ: ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ГРЕШАТ ЕДВА ЛИ НЕ УМИШЛЕНО ЗА ДА ОТКЛОНЯТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" ОТ ВОЖДА, т.е. ДЕЙСТВИЯТА ИМ НАПОМНЯТ ЗА ГРЪМООТВОДИ.... МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ,НО ТАЗИ МИСЪЛ МЕ "ЧОВЪРКА".
158
0
 
23
 
! Отговори
КараБорисов преди 4 години
Депутатите са в народното събрание за да ядат, а не за да управляват! Дори не се опитват да се преструват на заинтересовани от нещо друго освен от собствените си интереси, толкова са нагли и безочливи.Г-н Борисов, това което ще ви изяде главата са ето такива елементи като Караянчева!На хората им писва вече, ако не сте разбрал!Явно сте неспособен да намерите свестни и образовани хора в екипа си. Само *** и *** сте събрал.
157
2
 
38
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Странно колко отрицателни качества може да са събрани в един човек - гулпава, некадърна, нахална, лъжлива, противна и сервилна. И затова заема висок държавен пост.
156
7
 
2
 
! Отговори
само в прокуратурата преди 4 години
До Анонименглупости пишеш
155
0
 
32
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Вече тече Процедура за Искане на Оставка на Тази Гнусна Жена .
154
0
 
24
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Цветето пак не е изтрезняла след поредният гуляй....
153
0
 
31
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Заразените Депутати ТРЯБВА да се лекуват в Инфекциозни Болници по Избирателен Район , а не в Хотели на Властта - така ще се спре заразата .Двамата Заразени Депутати имат Лична Прислуга от Лекари , Сестри , КОЛИ с Водачи от НСО .Тази Мерзост трябва да спре - те ще Убият Народа по този начин .
152
0
 
33
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Всички в неплатен отпуск за икономии. Да дадат пример
151
0
 
35
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А Горанов започна ли да плаща наем ???... Или още живее при приятел ?Защото ние плащаме наеми ..банки и сметки !Ако има място при този приятел и ние да дойдем да живеем безплатно при тебБоклуци мръсни
150
1
 
14
 
! Отговори
Йори преди 4 години
Много са идарили дъното милите
149
1
 
34
 
! Отговори
Кви грешки преди 4 години
Все грешки правите от лакомия.Забравихте се.Лапате парите на хората и се правите на слепи.Идва видов ден.
148
1
 
39
 
! Отговори
Х преди 4 години
С изцепките си, и Караянчева, и дариткова, просто удариха дъното. Направо си е за срам, че има такива лидерки, парламентаристки. Сега да се радват на народната любов.
147
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Алчни, ***, простиДа но каква е ползата след като буквално разсипаха нашия живот а много хора загинаха без никаква вина на олтара на либералната демокрация но няма и най малка компенсация.
146
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинизмът Ви е безграничен . Ние също искаме да даряваме ! Но няма да можем сметките да си платим.. нито кредитите нито храната да си купим ! На нас и на нашите деца кой ще помогне ?
145
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последният месец на всяко тримесечие в част от общественият сектор са дават тези 25% от трудовото възнаграждение, които неправилно се наричат бонуси. Реално това е една заплата, която е 75% от възнаграждението. Тук пише, че депутатските заплати се определяли от месеците, в които се дават "бонуси".
144
1
 
39
 
! Отговори
маверик преди 4 години
До pichВ нормална държава тя нямаше дабъде на такъв пост.