Румен Радев дезертирал като държавен глава в труден момент

Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищо
Обновена: 3 апр 2020 22:21 | 3 апр 2020 22:17, Камелия Цветанова
177

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което критикува правителството и призова за връщане към сравнително нормален ритъм на живот. Премиерът отвърна на думите на държавния глава и обяви, че ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, той той ще извади ГЕРБ от залата. Как се носи политическа отговорност във времена на криза?

"Изявлението на Радев беше безсмислено и неказващо нищо. Радев е във фаза, в която не може да си даде сметка за предизвикателствата, които има в момента. Президентът има основни функции в една кризисна ситуация, един от инструментите му е свикване на КСНС. Днес президентът дезертира като държавен глава", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"На този етап здравната картина, която се очертава, е далеч по-успешна, отколкото в държави, на които сме се стремели да приличаме. Не разбрах дали президентът е против извънредното положение, дали е против някоя конкретна мярка", добави Биков.

По думите му, ако е против социалната изолация, то Радев трябва да излезе и да каже, ако неговият стратегически съвет има някаква алтернатива.

"Няма в момента достоверен бърз тест, бавният тест дава резултат дали сте болен или не. След 3 дни може да се окажете болен. Имаме две задачи - да опазим здравето на хората и да омекотим удара на икономическата криза", отбеляза депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че цялото българско общество показва, че добре разбира за какво става въпрос и се опитва да спазва мерките.

"Правителството предлага 1 млрд. лв. да бъдат преведени към НОИ за обезщетения за безработица. В момента говорим с едни числа, които още не съществуват като пари, събрани от държавата. Ако изтеглим сега дълг, ще можем да го направим на много по-ниска цена. Благодарение на резерва ни можем да вземем този дълг на много по-ниска цена от държави като Италия, Испания", обясни Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Тома БиковРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
13
 
29
 
! Отговори
Читател преди 4 години
Държавите които са огроничили този вирус са го постигнали със самоконтрол,дисциплина и отговорност на гражданите си.А нашия президент иска да имаме контакти.Щом го иска нека с г-жа президентшата да посетят някой болен който се лекува.
112
15
 
28
 
! Отговори
Намеци преди 4 години
При извънредно положение разстрелват за дезертьорство. Особено ако си на най-важния пост в държавата.
111
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биков, Радев си е ОК, но на нас ни писна денонощно да ни облъчват Майтапчийски и Енвер Ходжа (ББ). Такива траурни речи не съм слушала за целия си живот досега.
110
28
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЗА ТОВА, ЧЕ ХАЗНАТА Е ПРАЗНА ПАК ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН ? КЪДЕ СА БЮДЖЕТНИТЕ ИЗЛИЩЪЦИ С КОИТО НА ЛЯГАНЕ И СТАВАНЕ СЕ ХВАЛЕШЕ БОЙКО. СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯ ПРЕЗИДЕНТА НЯМА НИКАКВИ ПРАВА. НАРОЧНО НАВРЕМЕТО ГО ГЛАСУВАХА НЯКОИ ХАЙВАНИ ЗА ДА НЕ ИМ СЕ МЕСИ В ПОЛИТИКАТА. СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ЛИЧНОСТ. ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ДОСЕГА ПРЕЗИДЕНТИ. КАКВО НАПРАВИХА ТЕ. ОСОБЕНО ЖЕЛЮ ДЕТО СЕ ТЪРКУЛИ ОТ САМОЛЕТА В ЯПОНИЯ.НЕПОЗХОДЯЩ МОМЕНТ ДА ЗЛОБЕЕТЕ. ЧОВЕКА ЗАГУБИ БАЩА СИ.
109
15
 
24
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Щом се появи недоразумението Радев и мишоците Скептик и Waffen SS изпълзяват от дупката!
108
16
 
31
 
! Отговори
ДА СИ БЕШЕ МЪЛЧАЛ преди 4 години
ЖАЛКА ИСТОРИЯ СА ТРОЛОВЕТЕ НА БСПНЕ ГИ Е ЗОР ЧЕ С ПИСАНИЦИТЕ СИ В ПОДКРЕПА НА ПРЕЗИДЕНТА РАБОТЯТ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ИНФЕКЦИЯТА.ДЕЙСТВИТЕЛНО ПРЕЗИДЕНТЪТ Е *** ПАРТИЕЦ И ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИКПО ДОБРЕ ДА СИ БЕШЕ МЪЛЧАЛМЕРКИТЕ СА НЕПОПУЛЯРНИ - НО НАВРЕМЕННИ,НЕОБХОДИМИ И ЕДИНСТВЕНО ЕФИКАСНИПРИ СЪВРЕМЕННОТО НИВО НА ЗНАНИЯ - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЕДИНСТВЕНИ
107
24
 
18
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
А сега защо няма съд за Борисов?Какво има свършено. А касичката е празна. Тоя път оставка със съд.
106
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатура на гербериата.Активен борец срещу коронавирусизма и радевизма.
105
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАРИАНТИТЕ СА ДВА: 1. НЯМА ИЗВ ПОЛОЖЕНИЕ, ВСИЧКО РАБОТИ! 2. ИМА ИЗВ ПОЛОЖЕНИЕ И ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ! ВЕРОЯТНОСТТА ПРИ ПЪРВИЯ ВАРИАНТ ЗА ИТАЛИАНСКИ ВАРИАНТ Е НАД 60%, А СТАВА ДУМА ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ! ББ Е ПРАВ: ЩОМ РАДЕВ ИСКА ВРЪЩАНЕ КЪМ НОРМАЛЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ! НО АКО ПЛАМНЕМ, ЗА НЕГО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА И СЪД! И НЕГОВИТЕ ХОРА НЯМА ДА ГО ПОЖАЛЯТ, ЗАЩОТО ЩЕ УМРАТ ХИЛЯДИ, И ТО БЕЗ ПУШКА ДА Е ГРЪМНАЛА! ДА ВИДИМ: СТИСКА ЛИ МУ ИЛИ Е САМО БЛЯ БЛЯ БЛЯ!!
104
8
 
27
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Ако някой още не е разбрал какво е Гьонсурaт - е това е!
103
10
 
34
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
С тия "новогодишни" речи и пожелания погледнах календара ...да не е дошла Нова година за президента .
102
10
 
28
 
! Отговори
Ама преди 4 години
Иначе ,добре си заучава това което са му написали!Рецитира убедително и професионално!Хората не чуват какво им казва ,а гледат как(нашият гинирал се е опнал и ни дава"акъл"!
101
12
 
31
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Това исках да кажа още в ония дни, но сайта ви стана труден за намиране напоследък. Радев първо се уплаши от вируса и се утрая но напоследък му стана ясно, че другите и особено ген. Мутафчийски го засенчват, затова реши да продума нещо просто ей така, колкото да не прилича на безгласна буква.
100
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той вече се изживява като крал слънце,каза ,че сме му деца а той е бащицата и се грижи за нас.Демек, отдавна е забравил,че народа му е работодател.
99
15
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Периодично тстване за антитела. Който е ок да ходи да работи. Започва се с медици, зъболекари. Президентът няма бюджет за това. Защо Правителството спи, а Борисов си прави Предизборни обиколки. Дезинфекция на улуци, тротоари жилищни входове. Президентът няма бюджет. Защо Правителството спи, а Борисов си прави Предизборни Обиколки. Докато не разпишат конкретно тези мерки, да им връща промените.
98
18
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Как ли Борисов съжалява за келнерчето Плевнелиев,беше удобен като стара обувка.Можеше при нужда другарски да го поплясква по вратът,а сега му се случи ,много несговорчив президент.Каква мъка,а Борисов се изживява вече като Луи 14-ти и остава да се изтъпани по телевизията и да заяви "Държавата това съм аз".Как ли щеше да му завиди френският крал,че по негово време не е имало телевизия,та да може да се явява всяка вечер като Борисов,който досажда на хората с жалбите си срещу президента
97
21
 
20
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Винаги ми е бил много занимателен изказа на Борисов.Толкова добре кореспондира с лАумпените и те така добре разбират наговите послания лъхащи на първична елементарност.Борисов се нагълта с власт,създаде едно тълпа от зависими ,основно провинциални сервилници в най-близкото си обкръжение,което ще му е вярно докато са в близост до хранилката.Те са като банда,верни са главатара докато има плячка
96
15
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Борисов:"Съгласно първия договор МЗ ще закупи 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg. на стойност 582 858, 60 щатски долара""""Вторият договор предвижда България да закупи 30 000 опаковки от лекарствения продукт Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. на стойност 46 200 щатски долара."Както се казва сумата е повече от мизерна..Борисов е просто елементарен в мислите си,,думите си и постъпките си.Толкова е грижата за хората по 10 цента на човек-средно
95
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може Президента да говори като обикновен гражданин от които нищо не зависи. Пееш ли ми Пенке кои ли ми те слуша.Дела трябват
94
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев отдавна изгуби.рейтинга и доверието на хората. Той няма самопожертвуване и качества за президент. Друг ще бъде избран.