Румен Радев дезертирал като държавен глава в труден момент

Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищо
Обновена: 3 апр 2020 22:21 | 3 апр 2020 22:17, Камелия Цветанова
177

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което критикува правителството и призова за връщане към сравнително нормален ритъм на живот. Премиерът отвърна на думите на държавния глава и обяви, че ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, той той ще извади ГЕРБ от залата. Как се носи политическа отговорност във времена на криза?

"Изявлението на Радев беше безсмислено и неказващо нищо. Радев е във фаза, в която не може да си даде сметка за предизвикателствата, които има в момента. Президентът има основни функции в една кризисна ситуация, един от инструментите му е свикване на КСНС. Днес президентът дезертира като държавен глава", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"На този етап здравната картина, която се очертава, е далеч по-успешна, отколкото в държави, на които сме се стремели да приличаме. Не разбрах дали президентът е против извънредното положение, дали е против някоя конкретна мярка", добави Биков.

По думите му, ако е против социалната изолация, то Радев трябва да излезе и да каже, ако неговият стратегически съвет има някаква алтернатива.

"Няма в момента достоверен бърз тест, бавният тест дава резултат дали сте болен или не. След 3 дни може да се окажете болен. Имаме две задачи - да опазим здравето на хората и да омекотим удара на икономическата криза", отбеляза депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че цялото българско общество показва, че добре разбира за какво става въпрос и се опитва да спазва мерките.

"Правителството предлага 1 млрд. лв. да бъдат преведени към НОИ за обезщетения за безработица. В момента говорим с едни числа, които още не съществуват като пари, събрани от държавата. Ако изтеглим сега дълг, ще можем да го направим на много по-ниска цена. Благодарение на резерва ни можем да вземем този дълг на много по-ниска цена от държави като Италия, Испания", обясни Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Тома БиковРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се кой е по-голям "сладур" Тома Биков ли или Спас Гърневски.
92
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме си президент. Това е истината.
91
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Б.Б. не е диктатор той е карикатура на диктатор" думи Това Биков, а колко още такива има за тиквата няма място да ги напиша. Това преставлява това ме.ко.те.ло служещо на гербавите което в удобен за него момент пак ще се обърне срещу тях.
90
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисирката добре се е постарала, ще и го зачетат в ГЕРБ.
89
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си всички депутати да спрат да получават заплати!? Цели 240х5000=1200000 спестени в най-добрият случай! Това са по цели 60 стотинки към всяка пенсия на месец! Каква фрапираща промяна!!! Но вместо бай *** да спре да тегли бързи кредити се хваща като удавник за сламка... тя поне сламката да не беше въображаема...
88
12
 
16
 
! Отговори
По време на криза преди 4 години
Колко е заплатата на Бойко Борисив?Колко е минималната пенсия в България?Депутатите получават по 10 000 лева на месец.
87
24
 
18
 
! Отговори
ББ преди 4 години
г-н Биков и чуждопоклонници тролчета,докато Президента ни учеше в ВВА в САЩ...господарите ви правеха охранителни фирми и охраняваха едни Национални предатели,съсипали икономиката,земеделието,енергетиката,армията..съсипват ценностната система на Народа ни като ни вменяват,че и *** не става от нас..само сметки и дългове можем да им плащаме..играете опасни игри..Империи и Императори с огромни армии и богатства са загивали..срещу Народа ни вървите от 30 г.Бог да пази България
86
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо дупетатите си увеличават заплатите,а аз съм безработен и как хлеб да си купя на детето?
85
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е враг на българите.
84
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо дУпетатите си увеличават заплатите?Защо една депутатска заплата е 10 000 лева?Защо една лекарска заплата е 800 лева???????С какво един депутат е по-полезен за България от лекарите,които рискуват живота си????
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, ще ни оставят живи, щот кой иначе ще плаща държавните кредити.Нуждата от роби никога не е секвала през вековете.
82
2
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Народа ни е отговорен,вменяват ни,че отнемането на свободи ще ни остави живи е грешка,хората съзнателно и разбираемо спазват предписанията,спрете да ни вменявате,че сме ***.ти не ставащи за нищо и ни трябват вождове,спазвайте правилата заради хората които ви обичат..Бог да пази България
81
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефят изразите "няма такава държава" и "в нормалните държави".Като искате такива, ходете да видите как е в Индия, Пакистан, Бангладеш, Филипини, цяла Южна Амарика и мнооого други.За Африка - хептен.
80
7
 
31
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
До АнонименВирус има. Сигурно цял свят си го измисли и изби народа си, че му пречи. Срамота е да се пишат глупости, при толкова много смърт и мъка по загубата на близките им.Мерките у нас са адекватни и ще спасят много животи, не го забравяйте.Не е лесно, но се налага, за наше добро е, и само времето ще покаже кой крив и кой прав. Бъдете здрави и се молете за здравето на вас и вашите близки. И хората,които всеки ден се борят за живота ни, те лъжци ли са,те защо са болни, ако няма вирус?
79
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Народа ни не плаща на политиците ни да ни крадат и обслужват крадци..и после да ни даряват,плащаме и да правят политики от които Народа ни да просперира,да се раждат българчета,да ги образоваме и учим да обичат Родината ни...не им плащаме да са фили или фоби,да са чужди агенти и предатели обслужващи алчността си,спазвайте правилата и пазете хората които ви обичат и обичате,Бог да пази България
78
7
 
26
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Както винаги само критикува и никакво смислено решение не предлага.Не му прави чест да търси политически дивиденти в тази трудна за целия свят ситуация.
77
3
 
15
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
" Радев отиде да помогне на някоя болница, погрижи се да се срещне с журналистите и да даде интервю,изправи се пред хората, за да им помогне, дари от парите си за болните,обиколи България, за да се запознае с положението и т.н." Помислете малко с главите си, ако не ви е жал за хората по света, то пожалете себе си, децата си, близките си.НО българина НИКОГА не вярва на нищо, всичко изопачава,а после му крива държавата и управниците. Подставено лице без собствено мнение.Идете вижте как е по света
76
12
 
9
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
Аз съм ***,каза преди време Бойко Борисов.Съгласен съм с него.
75
1
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
малкият и среден бизнес не са олигарси...
74
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тома Биков е мишок, също като господаря на партията му