Румен Радев дезертирал като държавен глава в труден момент

Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищо
Обновена: 3 апр 2020 22:21 | 3 апр 2020 22:17, Камелия Цветанова
177

Президентът Румен Радев излезе с изявление, в което критикува правителството и призова за връщане към сравнително нормален ритъм на живот. Премиерът отвърна на думите на държавния глава и обяви, че ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, той той ще извади ГЕРБ от залата. Как се носи политическа отговорност във времена на криза?

"Изявлението на Радев беше безсмислено и неказващо нищо. Радев е във фаза, в която не може да си даде сметка за предизвикателствата, които има в момента. Президентът има основни функции в една кризисна ситуация, един от инструментите му е свикване на КСНС. Днес президентът дезертира като държавен глава", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"На този етап здравната картина, която се очертава, е далеч по-успешна, отколкото в държави, на които сме се стремели да приличаме. Не разбрах дали президентът е против извънредното положение, дали е против някоя конкретна мярка", добави Биков.

По думите му, ако е против социалната изолация, то Радев трябва да излезе и да каже, ако неговият стратегически съвет има някаква алтернатива.

"Няма в момента достоверен бърз тест, бавният тест дава резултат дали сте болен или не. След 3 дни може да се окажете болен. Имаме две задачи - да опазим здравето на хората и да омекотим удара на икономическата криза", отбеляза депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че цялото българско общество показва, че добре разбира за какво става въпрос и се опитва да спазва мерките.

"Правителството предлага 1 млрд. лв. да бъдат преведени към НОИ за обезщетения за безработица. В момента говорим с едни числа, които още не съществуват като пари, събрани от държавата. Ако изтеглим сега дълг, ще можем да го направим на много по-ниска цена. Благодарение на резерва ни можем да вземем този дълг на много по-ниска цена от държави като Италия, Испания", обясни Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Тома БиковРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
1
 
! Отговори
Калиник преди 4 години
Той ни е пРезидент, за голяма съжаление
132
5
 
6
 
! Отговори
teo преди 4 години
Българино, време е за ИМПИЙЧМЪНТ НА президента Радев!!! БЪЛГАРИНО????
131
2
 
4
 
! Отговори
Язе преди 4 години
Само като прочетох Тома Биков и спрях до там. Жалък *** имащ само една задача.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте хока Зелените Чорапи.Той поне се държи културно и възпитано за разлика от Винету.
129
1
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Тома много поздрави имаш от хюм дружинката
128
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай Ристоти ближи редовно снимката на Радев, а ББ не го мисли.
127
2
 
6
 
! Отговори
бай Ристо преди 4 години
Ако до 13 май цяла България е арестувана по апартаментите, бойчето ще го налегне теглото като през зимата на 2011.
126
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изявлението на президента било безсмислено и неказващо нищовсичките му изказвания са сбирщина от заучени фрази без връзка помежду си.
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да така,истината не е обида,знаете кои крадат фондове,имоти ,заменки отпадъци,корупцуя по всички институции
124
16
 
11
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Не пишете глупости г-н Радев е интелигентен човек,но ГЕРБ -Барселона държи парите с оня Горанов и не пускат власта.Президента няма власт,ГЕРБ раздават правосъдие мафията те държат цяла България.АКО НАРОДА НЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА глад завинаги. Гласувайте пак за тях и пак ГЛАД
123
10
 
17
 
! Отговори
РАДЕВ КАЗВА МНОГО ! преди 4 години
ТОЙ ИСКА ДА РЕШАВА НА ПРАКТИКА , КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ ДА МРЕ ОТ КОРОНАВИРУСА!ЗА НЕГО И ЛЮБИМАТА МУ ПАРТИЯ --"СОЦ-КОНТАКТИТЕ" ,НЕ БИВА ДА СЕ ГУБЯТ , ЗА ДА НЕ СЕ НАМАЛЯВА ВЛИЯНИЕТО НА БКП/БСП!А , ...ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ЩЯЛ ДА УМРЕ ....."КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"!!!???ТОВА Е ПАРТИЙНАТА ПОВЕЛЯ , ДРУГАРИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААУМРЕТЕ --ЗА ДА ЖИВЕЕМ НИЕ ОТ ПАРТИЯТА!/..просто и ясно.../
122
11
 
19
 
! Отговори
Saxon преди 4 години
Радеф-изложи ни куха леико пробита
121
9
 
22
 
! Отговори
НЕ Е ВЕРНО ,БЕ.. преди 4 години
ГРИПЕНА ЖИВЕЕ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ НА Т.Н. "КЪСЕН РУСКИ СОЦИАЛИЗЪМ" , ТАКА ЧЕ , НЯМА КАК ДА ДЕЗЕРТИРА !ТОЙ --ИЗОБЩО НЕ Е ПРИСЪСТВАЛ ДО ДНЕС В БЪЛГАРСКАТА РЕАЛНОСТ!С КАКА ВИ КОРНИ СИ ЖИВЕЯТ ВСЕ ОЩЕ В "ОТНЕСЕНИ ОТ СОЦ-ВИХЪРА НА БКП"!!!
120
10
 
21
 
! Отговори
грозно зловещо преди 4 години
Любимият рефрен на Радев - ако гладът победи страха... Време е да го допълня, за да престане да грачи като гарван. Руменчо, ами когато болестта и отчаянието победят и страха, и глада? Това мисли ли го румената ти глава? Ти с такъв хъс повтаряш един и същ сценарий на ужасите, че сякаш го искаш да стане така. Не чувам от президента "Не бойте се, ще се справим". Напротив, постоянно убеждаваш хората как няма да се справят.
119
10
 
18
 
! Отговори
Не е верно преди 4 години
Дезертьор е боец, който е бил на битка и се е отказал.Тоя нито е боец, нито е ходил на битка.Крие се в миша дупка и не се показва.Значи е мишок
118
8
 
23
 
! Отговори
Бравос преди 4 години
Всички тролчета на президента и нинова са мобилизирани да драскат.Това са *** -- готови да се продадат на всеки.
117
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента е дарил заплатата си на община Видин.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супермаркетите по рано миеха подовете с вода, но от известно време спряха. Защо не ги задължат да мият поне докато трае извънредното положение.За улиците и за Моловете миенето не трябва ли да е задължително.Какво е това метене като в средните векове, отиваш на работа целия в пушилка.
115
20
 
28
 
! Отговори
мръсен предател! преди 4 години
радев е мръсен предател и *** на путин и олигарсите, в решителен момент прояви зависимости от бандитите и предаде българския народ
114
19
 
29
 
! Отговори
Президент надали ? преди 4 години
Президентша явно се вижда, че си имаме, ама президент надали ?