Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията

Левият популизъм изненадва с нахалството си, написа във Facebook
Обновена: 5 апр 2020 15:35 | 5 апр 2020 15:32, Анисия Иванова
158
Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията
Снимка: ВМРО

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията, се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов.

Поводът за острата му реакция е коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова от по-рано днес. По думите ѝ парите за армията трябвало отидат при ресторантите.

"Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за "бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание“, категоричен е още той.

Още по темата

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Facebook профила на военния министър:

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство. До такъв извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова за блокиране на модернизационните проекти в армията и пренасочване на средствата, включително към ресторанти и малки заведения.

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание.
Затова трябва да поясня няколко важни неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия приумица, както явно Вие смятате. Модернизацията на армията е от ключово значение за сигурността и отбраната на страната – особено днес, във време на глобални сътресения и регионална несигурност. Нито страната ни ще излезе по-силна от кризата с коронавируса, когато и да бъде това, нито регионът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна отбрана.

Второ – Госпожо Нинова, освен за ресторантите, призовавам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си помагат на пострадали в природните бедствия. Знаете ли на колко години са бойните машини, които изваждат камиони и автомобили от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете искрено изненадана. Тези машини са на много повече години, отколкото лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И ако сега приемем Вашите съвети за блокиране на модернизацията, утре Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е дълбоко разочарование за цялата Българска армия. Познавам армията, защото живея всекидневно с нейните грижи и тревоги и затова Ви уверявам – военните рядко изразяват мнението си публично, но затова пък имат дълга памет и помнят кой е загрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изявление Ви нарежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която започва с Иван Костов и жестокото орязване на Българската армия по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а имуществото им беше безогледно разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат достойно признание за своята служба към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни имоти бяха продавани на безценица, включително и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „царското“ правителство и продължи и по време на тройната коалиция.
Тази безотговорност достигна своя връх при „майстора на постните пици“ Симеон Дянков, който наложи идеята си за 40% съкращаване на бюджета на армията – и то във време, в което започваше буря от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски вълни.

Всеки некадърен и безотговорен политик, който няма представа от дългосрочните национални интереси, се познава по това, че първо посяга на армията.

Четвърто -  Популизмът и безотговорността на Вашата партия спрямо отбраната на страната не започва от днес. През 2008 година правителството на премиера и председател на БСП Сергей Станишев и ръководената от БСП тройна коалиция сложи край на наборната военна служба – без никакъв анализ на рисковете пред отбраната на страната. Направихте го само за да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие днес също правите своето безотговорно изявление, без да сте направили никакъв анализ пред какви рискове може да се изправи България през следващите години. Популизмът днес може да има страшни последици утре – защото историята ни учи, че когато една страна няма силна отбрана, винаги се намират външни опасности.   
Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа криза следва външните рискове и опасности рязко ескалират. Последният пример е резултатът от финансовата криза в САЩ след фалита на „Лемън брадърс“ през 2008 година, която даде начало на вълна от фалити в целия свят. Отражението в нашата част от света по отношение на сигурността бе разтърсване на целия близкоизточен регион, избухването на т.нар. „арабски пролети“, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи регионални конфликти – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно. 

И накрая – питам се дали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Румен Радев, когото Вие давате за пример и когото определяте като „последователен“ – дали той споделя Вашите опасни идеи за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската армия", завършва коментарът на Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ега ти празнодумствата,които е изръсил Шкембе!!!!!!!!!..Просто немам думи,дори и не дочетох бръщолевиниците му...Ама забележете:-Нинова говори за ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ на капиталовложенията в резултат на Извърнедното положение.НЕ АПЕЛИРА да не се въоръжаваме!...Но когато цялата икономика на страната затъва Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТИ ДА СИ ПОРЪЧВАШ НОВИ ЛАМПАЗИ!!!!Като отмине кризата,тогава да-да се продължи с превъоръжаването,но когато нацията е застрашена от изчезване,за какво става дума?!и вечната
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по продажна и упоена *** от военната.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нереден армия, нереден кръчми!ВИП тюрлю гювеч и много панаири.Отпочна се с психопроблемитеот короновия стрес.
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не гласувах за вас за да се коалирате с герберите, негодници.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-големи популисти от лъжепатриотите няма и няма и да има.
50
7
 
15
 
! Отговори
Шкембе войвода, преди 4 години
Полевата болница в Арената с легла от времето на Джуров.Къде ви е резерва?Раздадохме на някои от служителите си маски от 70те години.Но няколко милиарда за морално остарели хвърчила,евентуално 2027г.,но платени авансово.Ти си за затвора.
49
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Шкембе войводо Русенски Македонецо за какво ни е армия която и за чЪп за зеле нестава. Защо ви раниме за Пушечно Месо на КравРите ли. От нашите данъци ви плащаме заплатите за да Обслужвате Чужди Интереси. Къде ше се криете всички сеяндурски тарикати като излезне Народа с Винкелите. У Северна Македония или в Южна.
48
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алелеле!!! един гербераст критикува друг гербераст но за това са виновни социалистите...
47
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45В България не е имало руска база, а цялата държава беше руска база с 3 000 съветски инструктори в щабовете и 2 000 в поделенията на КДС !Нашия ротен всеки петък биеше крак и рапортуваше на руския щабен офицер.
46
7
 
22
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Шкембе войводата не може да си върже обувките ,ама говори за война.Продавача на паспорти и военни имоти трябва да е в ареста.-Каскет ,прибирай този мошеник!
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов трябва да тича по 10 километра с пълно бойно снаразение да слали килограми, копчето на сакото му ще се скъса.
44
7
 
15
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Агент Иван вече грухти като глиган.А всеки глиган рано или късно трябва да бъде зак.ан.
43
12
 
13
 
! Отговори
Руска база преди 4 години
Тук никога те е имало руска база и руски войски целогодишно, а американсщи бази са Ново село, Безмер. Има и други. Хората в тези райони срещат американски войници. Даваме базите си на безценица. Американски съветници има в силовите ведомства.
42
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40Не демокрацията унищожи армиите на страните от източния лагер, а лъжата на Кремъл, че също ще прави демокрация.Е сега видяхме, че веднаж империя на Злото, винаги си остава империя на Злото !
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по какво се съди че Каракачанов е войнолюбец? Живеем в състояние на перманентна война. Първо - ИД, която само допреди година-две бе реална заплаха. Второ имигранти по границата. Трето Ердоган има щения да рашзири границите си за наша сметка, постоянно рисува карти в които попада Кърджали. Четвърто - проблеми с наводнения и пожари. Ние трябва да имаме боеспособна армия. Къде е войнолюбството?
40
18
 
13
 
! Отговори
Анти преди 4 години
Костов спаси и страната и армията. А ти, ояден агент Иван, искаш за сметка на армията да затриеш държавата. И двамата с Нинова сте позор за България!
39
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33 Грешиш! Ние както и в цяла Европа,преминавайки към НАТО Американското,Си закрихме и унищожихме "химически войски" Чувал ли си за тях?! Само руснаците Не закриха този род войски в армията си! За това се справят успешно на всякъде! Ние просто нямаме НИЩО! " демокрацията" Не предвижда подобна нужда от тях уви!Но се оказва Че са нужни днес!
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви субсидиии бълнуват някои, когато няма ЕВРОБЮДЖЕТ. Сън в лятна нощ. Можем да пренасочваме пари от вече съществувщи програми но това не са субсидии. Доколкото им някакв спешн пари- и те са много малко - то те са ЗА ДЪРЖАВИТЕ В ЕВРОЗОНАТА? Където БСП се възпротиви да влизаме.
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно какви са критериите му за кадърност и към кои смята че спада самия той. Ако под кадърност се разбира да дадеш едни пари и да чакаш някой ден едни музейни експонати да кацнат у нас то сигурно е много кадърен.
36
6
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Ти кадърен ли си? Източваш оръжейните заводи и продаваш имоти на кило... Всичките ти протежета са за затвора ... За евродепутата ти пияница няма кво да говорим. Айде бегай в Била и си купиш краставица и си я заври отзад. Патриот бил! Жална и майка на България