Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!

Същото да важи и за самоосигуряващите се
Обновена: 5 апр 2020 10:40 | 5 апр 2020 10:40, Камелия Цветанова
502
Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП излиза с четири предложения за справяне с последиците от кризата предизвикана от строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Според червената шефка Корнелия Нинова, което искат тя и съпартийците й е цялата политика да се ориентира към хората които са пострадали.

Още по темата

Левицата предлага държавата да отпусне по една минимална заплата плюс осигуровките на хората, които са в неплатен отпуск и на сомоосигурявщите се.

"Това ще струва 912 млн. лева за тази група българи", пресметна тя пред bTV.

Втората мярка е за земеделските производители.

"Предлагаме помощ за отглеждането плодове, зеленчуци, месо и мляко. За ресторантите - те искат освобождаване от тротоарно право, от такса смет и освобождаване от ДДС на изхвърлените храни. Четвъртата мярка - един трансфер от държавата от общините в размер на 10% от държавната субсидия. Общо всичко ще струва около 1,5 млрд. лева", каза Нинова.

Тя отсече, че депутатите от БСП няма да подкрепят актуализацията на бюджета на второ четене.

Според нея промените, предложени от властта, само задълбочават проблемите.

"В условия на криза управляващите действат на принципа проба грешка“, обвини тя.

"Нямат план как да излезем от кризата, този бюджет не помага на засегнатите хора. Мярката 60/40 не работи. Всичко е вземайте кредити, но тези кредити трябва да се връщат. Вътре няма нито едно евро от европейските пари, отделени за България, това са почти милиард", каза соцлидерката.

Тя разкритикува и решението на мнозинството извънредното положение да бъде удължено до 13 май.

"Предложихме извънредното положение да е до 30 април, не до 13 май. Да го удължим с по-малко, като изтече случая да отчетат, няма пречка след това да се продължи. На 3 април да го удължиш с почти 45 дни е стресиращо", коментира Нинова.

Според нея парламентът трябва да продължи да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
19
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Най -голямата диктатура е сега защо заплатите в СОФИЯ са в 3 пъти по големи от останалата част на България.При БКП беха всички изравнени.Това е само един ФАКТ.Пишете си пак ГЕРБ ви държи гладни и те пак се натистикат да гласуват за тех.БРАВО на Барселоната само така ГЛАД и голяма тояга.Злоба срещу Нинова защо заради истината.Още по голям да дойде да видим самолетите Ф16.
403
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА, мислех че си грамотен човек. И аз съм популист. НО, ТИ ИМАШ СЪВСЕМ НЕАДЕКВАТНИ ИДЕИ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА. Мислех дори на идните избори да гласувам за БСП. Сега, НЕ, НЕ, НЕ! Абе Вие социалистите с лека ръка присвоявате и безпринципно раздавате народната пара. Що за хора сте вие? Как така обществени средства, ще раздавате на хора излезли в отпуск. Самоосигуряващите и земеделските стопани внасят ли за безработица? Неплатения отпуск също безработица ли е? Скоро няма да управлявате!!
402
4
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
До Анонимен А всеки комунист -партиен секретар. Който не е съгласен,, до стената или в Белене.....ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БКП -БСП И КОМУНИзма....................
401
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова: Другари, дайте да дадете!
400
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако кризата стане непоносима и всякакви европейски институции спрат да функционират за България, изходът е само комунизъм. Догодина по това време може да няма вече богаташи с по няколко апартамента и вили, всеки ще има толкова колкото му е необходимо, децата на всеки ще работят, ромите ще си знаят мястото, както казва Бойко всички богаташи може да се окажат в ада
399
5
 
19
 
! Отговори
PLOVDIV преди 4 години
ДРУГАРЮ, ти помниш ли купоните и глада при управлението на БСП? За това са виновни не Виденов и Луканов, а ПАРТИЯТА! АНАДЪМО, КЬОРПЕ!!!!!!!!!!!!!!
398
3
 
12
 
! Отговори
Слава преди 4 години
на Нинова - гробокопачът на БСП.
397
3
 
9
 
! Отговори
А дали няма да се преди 4 години
стигне до парадокса да издигнем паметник на Нинова?Тя е функционерът,който с болезнена амбиция за власт използва всички,и най-долните средстваза политически просперитет-купи поста си,разправи се с вътрешната опозиция,обгради се с клакьори-службогонци пеещи и химни за прослава,оплюва всичкидействия на опонентите си,дава неизпълними обещания,ерозира държавността,но не забравя за личното(и на камарилата)благоденствие.Така предизвикваотвращение на хората от БСП и нейния срив.Паметник за това.
396
10
 
6
 
! Отговори
герб преди 4 години
Не гледай умно българино. На нас икономика не ни трябва. Напротив. Колкото е по-зле, толкова повече пари ще крънкаме от ЕС, МВФ, Световната банка и т.н. За нас де. Демокрацията иска жертви но няма да сме ние.
395
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пишете в минало време ,1989 г всичко е назад като започнем от Костов,всичко се обра лъжата излиза сега при ГЕРБ те също не вършат нищо и лъжат.НЕ може да лъжеш цял живот.БСП-Нинова говори правилно,но изпълнението е невъзможно защото касата е в Барселона.
394
6
 
22
 
! Отговори
PLOVDIV преди 4 години
Аз ще препоръчам на другарката Нинова да попита някои от своите съпартийци как успя българския народ да оцелее при Виденов и Луканов!Наприме да се насочи към Румен Гечев и Пирински! Ние помним, какво е управление на БСП! НИКОГА ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
393
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази госпожа фалира партита си, с лекота ще фалира и България.
392
0
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо до 425 преди 4 години
Батка сигурно си мъжо й
391
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз обичам БСП и Корнелия Нинова.
390
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия: "Дайте да дадете"Ген. Мутафчийски: "Не може" о-о
389
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бесепе бесепе бесепе бесепе ...
388
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че не си утрепах прасенцата кат исках. . хииихиии къф съм хитаааар.
387
3
 
18
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
БСП бяха на власт в по-спокойни времена и ни докараха до фалит два пъти.Не един-два пъти във време на комфорт и в което не се бориш с епидемия или си във война ....просто не моа ги разбера тия които слушат глупостите (лъжите) на Нинова и й симпатизират.
386
3
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
На българина му кажи да не плаща сметки и ще му даваш пари ,и да не работи ,и глей кво става ...Популистка.
385
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До друго видях 412Това от къде ти се превидя.