Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!

Същото да важи и за самоосигуряващите се
Обновена: 5 апр 2020 10:40 | 5 апр 2020 10:40, Камелия Цветанова
502
Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП излиза с четири предложения за справяне с последиците от кризата предизвикана от строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Според червената шефка Корнелия Нинова, което искат тя и съпартийците й е цялата политика да се ориентира към хората които са пострадали.

Още по темата

Левицата предлага държавата да отпусне по една минимална заплата плюс осигуровките на хората, които са в неплатен отпуск и на сомоосигурявщите се.

"Това ще струва 912 млн. лева за тази група българи", пресметна тя пред bTV.

Втората мярка е за земеделските производители.

"Предлагаме помощ за отглеждането плодове, зеленчуци, месо и мляко. За ресторантите - те искат освобождаване от тротоарно право, от такса смет и освобождаване от ДДС на изхвърлените храни. Четвъртата мярка - един трансфер от държавата от общините в размер на 10% от държавната субсидия. Общо всичко ще струва около 1,5 млрд. лева", каза Нинова.

Тя отсече, че депутатите от БСП няма да подкрепят актуализацията на бюджета на второ четене.

Според нея промените, предложени от властта, само задълбочават проблемите.

"В условия на криза управляващите действат на принципа проба грешка“, обвини тя.

"Нямат план как да излезем от кризата, този бюджет не помага на засегнатите хора. Мярката 60/40 не работи. Всичко е вземайте кредити, но тези кредити трябва да се връщат. Вътре няма нито едно евро от европейските пари, отделени за България, това са почти милиард", каза соцлидерката.

Тя разкритикува и решението на мнозинството извънредното положение да бъде удължено до 13 май.

"Предложихме извънредното положение да е до 30 април, не до 13 май. Да го удължим с по-малко, като изтече случая да отчетат, няма пречка след това да се продължи. На 3 април да го удължиш с почти 45 дни е стресиращо", коментира Нинова.

Според нея парламентът трябва да продължи да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
4
 
1
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Една от малкото ползи на това заточение, е че се оядох на топъл хляб.Всеки ден на обед сядам на масата с топъл хляб току що изваден от печката.Половин брашно и половин пакетче мая.Жената разбърква сместа.Два часа втасва, след това се меси една минута, пак втасва един час, после пак се меси една минута, още един час втасва и накрая слагаш във фурната, загрята на 250 градуса.Пече се 30 минути, после махаш капака и печеш още 10 минути на 200 и после вадиш и слагаш капака -общо 10 минути работа.
343
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да станат и 1 000 000 ти като не си заделил 2 лева за 10те години без криза и си се набъкал с кредите си е твой проблем !По умните ще оцелеят
342
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 373Да, така е! Не е като нас работните, дето имаме по 20000 лева спестени, с 900 лева заплати извън София!
341
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дани се срине тотално българската икономика и да ви накаже всичките етуа, задето сте такива злини безсърдечени!!!!!!!
340
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо нямаш пари най вероятно си бил безработен и преди кризата
339
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори да приемат това популистко предложение, рецепиентите няма да могат да отговорят на всички условия, които ще им поставят и нищо няма да получат голяма част от тях, сори.
338
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 363Като станат 500 000, тогава ще видиш.
337
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 367Отивам на село, и какво правя? Би ли разяснил? Почвам да копа по средата на път ли? В гората ли да спя? Аз няма ни имоти, ни земя, ни мога да си купя. А и да можех - Ами аз ако копая от сега, ще минат месеци, преди да има нещо за ядене.И какви молове инкафенца те гонят! Не всички хора живееме така!
336
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Ми раздава,бе,Нинова,раздавай! Кой ти пречи ?!Ха,бръкнете се най-сетне и вие ,от столет ницата ! Че само знаеш да искаш и да палиш огньове...То така всеки може и дори не трябва да е политик...Аман от такива "политици" като теб !
335
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутати, НЕ ВИ ДЕЛИМ ВЕЧЕ!Съдбата ви ще бъде една.
334
4
 
8
 
! Отговори
до 355 преди 4 години
като нямаш какво да ядеш идваш на Село и работа има и ядене , ама като чуете думата крави , овце и прясна торр Щракате минуси !свърши тая в мола и кафенцата
333
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека видим сега от кого зависи икономиката от Русия и Китай или от Европа Да видим кой ще ви купува стоката е искахте Европа да се срине случи се сега продавайте на руснаците дето митото само не могат си позволят
332
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се здравия разум да надделее и популизма да се отсее. БСП разочарова много.
331
0
 
8
 
! Отговори
КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРИ? преди 4 години
Другарката ли ще ги даде парите ?
330
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от какъв глад ще умрат хората бе 20 000 регистрирани като безработни 2008 като безработните бяха 12% как преживяваха 1 месец не работили и голяма работа
329
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешко нали искаше като той е зле, на Запада и Америка да е по-зле !Е ето, че сега Пандемията удари именно най-силните икономики в Света, но се оказва, че Андрешко пак не е доволен.
328
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ще умират от глад до свдмица-две, тука взели да броят стотинките на бедните, да им дават съвети след факта, да се карат за всякакви глупости ...Кви хора сте в тоя сайт не! Че бива, Ами не знам какво сте ... ***!
327
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работниците ви те били ходели на екскурзии .. богати били, видиш ли!Алоуу, колата на газ и до Сърбия ми е 80 лев горивото, там даваме 300 лева за спането и още 200 за харчалук, един път в годината. Ако това ме прави богат или безотговорен, искрено ви желая товщгава, да изгниете в офисите сси дааже и в парка да не отидете ...
326
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 321И ест. че 100 при и а претенции! Аз да плащам осигуровки, а сега ми забраняват да работя и аз слушам, а сега ми казват - ми да го дyхaш...Какво да направя? Да седя като тебе и да броя запетайките на коментиращите ли?!
325
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 345Разбирам само, че не ми изплащат нищо от това, което бяха обещали и не разбирам, защо някога повече пр з живота си ще спазя и един закон, ако знам, че мога да се измъкна от пазарите!