Властта се отказа да вземе заем от МВФ поне засега

Дългът обаче ще е до 10 милиарда лева
Обновена: 5 апр 2020 14:15 | 5 апр 2020 14:12, Камелия Цветанова
46
Властта се отказа да вземе заем от МВФ поне засега
Снимка: НС

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промени в закона за държавния бюджет, съобщи БТА.

Предложенията на БСП бяха отхвърлени. Комисията одобри предложенията на управляващите, с известна редакция, с която отпада възможността да се търсят пари от Международния валутен фонд.

В средносрочната програма за емитиране на дълг от международните пазари се вдига лимитът от 8 млрд. евро на 10 милиарда евро, пише в одобреното предложение за промени в закона за държавния бюджет.

Рано е България да мисли за финансиране от Международния валутен фонд заради кризата с Covid-19, каза финансовият министър Владислав Горанов.

Финансовите пазари сега са волатилни и затова поисках възможност да се търсят не 2,2 млрд. лева заем, а десет милиарда лева. Помощ вече е потърсена от Европейската инвестиционна банка и от Банката за развитие на Съвета на Европа и е ангажиран ресурс, свързан с финансиране на европейските фондове, обясни финансовият министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: бюджетгоранов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
16
 
! Отговори
я пак преди 4 години
ихааа,на тези им замириса на трибунал и се спасяват панически май6 Светила в медицината проговориха и успокоиха целия народ: Промиват ви мозъците, корона-вирусът е измислена паника!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pо-добре беше ГЕРБ с Коранов да обявят държавен фалит сега както направи Луканков и после без валутен аборт да поиска помощи от МВФ. А сега с нови 10 милиарда само отлага фалита и банките ще ни одерат кожите.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде потънаха 1,5 милиарда евро изпратени от ЕС преди три седмици ?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВФ да даде на Запада пари срещу реформи, срещу съкращения, приватизация. Запада ще си вземе напечатани пари от централната банка и ще забрави да ги върне.
13
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Май ще 6apaш манчо!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и кризата да е за добро и да не са им дали. Аз ако съм на МВФ на мястото или на Световната банка в тая криза няма да отпускам кредити Все пак един разумен банкер трябва да има гаранции, че ще си получи парите. Те здрави били закъсали сега се гърчат от Короната и си мислят, че ще спечелят достатъчно за да ги върнат.
11
6
 
4
 
! Отговори
До Асана преди 4 години
Ами, Асанчо, гледай сега, вашата лидерка, приватизаторката, дето затри Панаира в Пловдив и Булгартабак, и тя ги говори същите неща. Най-просто, като за теб и нея, бюджетът е планиран при определени приходи от данъци, които сега няма да се получат.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заеми от робовладелци като мвф не ни трябват, през 90-те те ни отказаха рефинансиране на заеми и ни помете хиперинфлацията после българската индустрия беше разпродадена на безценица.
9
10
 
6
 
! Отговори
За да сме честни преди 4 години
Същите хора, които по цял ден коментират мерките срещу коронавируса без да ги разбират, сега започват да дават мнение за милиарди и финансирането от МВФ. Обикновено тези хора дори собствената си работа не вършат както трябва, но за чуждата са много компетентни. Просто избирайте образовани хора да ви управляват и се доверявайте на преценката им.
8
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ДАЛИ Е РАЗУМНО ДА УЧАСТВА БЪЛГАРИЯ В ТАЗИ СВЕТОВНА ПИЕСА. А ПОСЛЕ??? С НВИКАКВА ИКОНОМИКА ЗА В БЪДЕЩЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА ЗАРОБВАНЕ НА СТРАНАТА. Е ТОВА Е НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД АКО НЯКОЙ ОЩЕ НЕ ГО Е ЗАХАПАЛ. ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАЗАРИТЕ И НОВА СВЕТОВНА СИЛА. СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.
7
5
 
29
 
! Отговори
Асана преди 4 години
А бе Бойко на ли в бюджета имаше излишък ,къде са парите?НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ НАБИЙТEСИ ГО ТОВА!
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов е пипнал вируса от Киро Гела и е зарзазил Пекинската патица.
5
0
 
32
 
! Отговори
zeus преди 4 години
И целия заем ще отиде в банките и едрия бизнес, хората няма да усетят нищо от него, освен това, че после ще го връщат те.
4
6
 
18
 
! Отговори
Глупаако преди 4 години
Само от МВФ няма да вземат. Ще емитират дълг до 10 милиарда. Таван 20 милиарда. Туй гербаджиите сте прости та дрънкате.
3
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не ви спасява вече, гадове.Времето ви наближава.
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ами сега, червените сега ще ревнат що не взимаме заем хахахахах
1
6
 
23
 
! Отговори
Служиъел преди 4 години
По време на криза столичната община вместо да задели пари за дезинфекция и почистванв на обществените пространства купува нови автомобили за служителите си, иначе призовава да се ползва градски транспорт.Столична община обяви процедура за доставка на леки коли на обща стойност 450 000 лева без ДДС или 540 000 лв. с данъка. Автомобилите ще бъдат използвани от служителите на дирекция "Транспорт", която е на подчинение на ресорния заместник-кмет по транспорт и мобилност Кристиан Кръстев.