Алтернативният план на БСП: Субсидии за хора в неплатен отпуск

Близко сме до хората, увери Дора Янкова
6 апр 2020 22:37, Петя Славова
33

Какъв е алтернативният план на БСП за справяне с пандемията?  "Ние предлагаме субсидии в размер на една минимална работна заплата, плюс осигуровките за всеки месец по време на извънредното положение за всички, които са наети по трудов договор в частния сектор и са в неплатен отпуск в резултат на тези мерки", заяви депутатът от ДПС Дора Янкова в ефира на "Денят ON AIR".

"Заедно към мярката една минимална заплата ние предлагаме тя да важи и за родителите, които не ходят на работа вследствие на затварянето на детските градини и училищата. Предлагаме субсидии в размер на една минимална заплата плюс осигуровките за тези самонаети лица, които не могат да работят вследствие на извънредните мерки", добави тя.

От БСП искат и 10% увеличение на средствата за българските общини.

"Ние предлагаме още една мярка, приоритетно и спешно субсидиране на земеделските производители от подсекторите зеленчукопроизводство, обущарство, животновъдство, в размер на 30 млн. допълнително субсидиране през ДФ "Земеделие"", подчерта Янкова за Bulgaria ON AIR.

В бюджета има много буфери. В бюджета има възможности, когато населението страда и когато има проблем, през бюджета да усеща, че държавата стои зад него. С така предложената актуализация министър Горанов какво каза - ще има пари за фонд "Безработица" на тези, които ще бъдат съкратени, каза още гостът.

"Единственото предложение на БСП е това, че ние сме много близко до хората и търсим страдащите, които да бъдат подкрепени", смята Янкова.

Относно спора за замразяването на депутатските заплати - какво предлага БСП и защо?

"Едно е ясно - че ние трябва да дадем стъпка и знак за солидарност с кризата. Отивайки в краен популизъм - и това не е добре. БСП предложи депутатските заплати да бъдат замразени към началото на този парламент към декември 2017 г. ГЕРБ предложиха да бъдат замразени към декември 2019 г.", обясни Янкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** на тия остана ли още да им вярва някой
23
6
 
20
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Силата на бсп е в това да раздават нещо,което не са събрали!!!
22
16
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
"Мерките" на ГЕРБ са такива, че парите пак да се откраднат от мафията. Затова предложенията на БСП няма да се приемат - при тях ГЕРБ няма да могат да откраднат средствата.
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на бсп им дай да харчат народни парите икономически мерки не предлагаттолкова нови производства могат сега да се пазвият,а те - си глидат в пъпа
20
9
 
5
 
! Отговори
Бойко Коронавирусът преди 4 години
БСП може да предлага, но Бойко Коронавирусът решава.
19
9
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Абе плановете на БСП защо винаги включват раздаване на неизкарани от тях пари на разни хора, които не го заслужават?Дайте, другари, да дадем!
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алтернативният план на БСП: Субсидии за хора в неплатен отпуск------------Аз съм многодетен безработен бизнесмен в неплатен отпуск!))))))
17
8
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
БСП в Сибир
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак го повтарям. Като толкова знаят да си дадат партийната субсидия на зем.производители. Досега критикуваха, че бюджета бил консервативен. Че не се харчело на поразия. Гечев хвалеше румънците за пенсионната реформа и румънските цоциалисти взеха,че паднаха от власт. А родените след 1984-та в Румъния ще останат без пари за пенсии след пенсионните увеличения на цоциалистите. Министъра на здравеопазването на Румъния подеде оставка след идеята си за масово тестване на населението на Букурещ! Е?
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Знаеш ли какво е "фашизъм"? Имало го е само в Италия. В Германия е нацоналсоциализъм. В България, книги на Дучето са публикувани от издателството на БЗНС на Стамболийски!!! Правителството на Стамболийски е взаимствало идеите за поземлена и други реформи от Мусолини! Та преврата през 23-та май не е"фашистки", а антифашистки. Най-малкото, защото същия превратаджия Кимон Георгиев прави"социалистическа революция"на 9.09.1944 и е първи министър председател на "народната власт"! Хаха!
14
3
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Аз съм свидетел една ромейка не можеше да си изтегли помощите от банкомата води една тумба след нея от махалата и те неграмотни и накара една жена да и ги изтегли 1200 лв без да работи а ние българите на минималната
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гетата са в доживотен неплатен отпуск!Значи цял живот субсидии..умно село Позитанско!
12
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Това което аз ви обещавам никой не може да ви го даде
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО БОРИСОВ Е НА ВЛАСТ,ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЗА БСП!КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ ЗА БСП, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ..
10
4
 
24
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Бсп-то отдавна е загубила всякакво доверие. Ползата от нейното присъствие е, че винаги трябва да се прави точно обратното на това, което предлага.
9
3
 
23
 
! Отговори
Йордан Цонев -ДПС преди 4 години
"Два пъти сме били в управление с БСП. Едно говорите в опозиция, друго вършите, когато сте на власт.."
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
christianski teroristi.
7
26
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО БОРИСОВ Е ЖИВ ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА В БЪЛГАРИЯ!!!БОРИСОВ РАЗОРИ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПРЕДИ КОРОНА ВИРУСА ДА ДОЙДЕ!
6
0
 
16
 
! Отговори
планЪТ преди 4 години
Баба Дора не беше ли проваления кмет на Смолян ?
5
22
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРАВИЛНО!!20 МИЛИАРДА НОВИ ЗАЕМИ НЕ СА САМО ЗА НЕНАСИТНИЯ БОРИСОВ!