Радев отсече: Мерки, за да няма гладни хора, гладният ще излезе на улицата!

Президентът дарил цялата си заплата преди половин месец на Видин
Обновена: 7 апр 2020 12:06 | 7 апр 2020 11:30, Камелия Цветанова
632

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди той.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза  държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не са достатъчни.

Още по темата

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията.

„Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: „Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“, посочи президентът.

След депутатските призиви и той да дари заплатата си за борба с коронавируса, Радев съобщи, че още преди половин месец е дал цялото си месечно възнаграждение за възрастните хора в община Видин.

"За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Дарението трябва да е направено навременно и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм“, коментира той

Държавният глава призова депутатите сега да си дарят и заплатите за март, както го е направил и той, ако много държат да се равняват по президента.

„Дарителството е осъзнат дълбоко личен акт“, посочи Радев и допълни, че и съпругата му също е дарила 10 000 лева.

А за критиките на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица срещу него, Радев отбеляза, че министър-председателят трябва да се запознае със законите и Конституцията и да прочете, че президентът не може да налага вето върху решение на НС. 

„А от други коментари се въздържам. Гьоте го е казал най-добре - няма нищо по-страшно от активната глупост“, скочи държавният глава, след като Борисов го обвини, че" върви като дърта свекърва" след мнозинството. 

Той поздрави специално шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и неговия екип заради това, че са успели за много кратко време на практика да изградят ново отделение. Радев  благодари и на дарителите, които дали над 3 милиона лева на „Пирогов“.

Според него крайно време е да се намеси и държавата по-решително и финансово и организационно преди да свърши пандемията.

„Важно е да запазим живота и здравето на нашите медици и това, че има 30 заразени вече е достатъчно тревожно и аз ще призова да се оборудват с лични предпазни средства всички“, посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
14
 
0
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Тук радев е прав ще се работи за кьшеи хляб след извьнредното положение както е било преди - 9 ти септември 44
487
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българите са едни от малкото, които излизат на улицата само когато са гладни, другите нации излизат за да си търсят правата.
486
17
 
3
 
! Отговори
Ало преди 4 години
Радев е прав. Макар , че и аз съм за ГЕРБ не мога да не отбележа , че тук има платени герберски ***
485
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, спри се, бе! Всеки път като си отвориш устата вони, та се не трае! Много говорене и нищо казване, но за сметка на това с патос като на панахида! Как веднъж не каза една добра дума? Как не каза нещо оптимистично, обединително, повдигащо духа? Само злоба през стиснатите устни! Махай се, ти си срам!
484
21
 
14
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Къде е тръгнал Радев да се мери с Бойко?! Бойко е доктор на науките, писал дисертация за разпъване на шланга в тежка обстановка. А Радев какъв е? Нека се смири малко и да сведе глава пред кмета премиер генерал доктор на науките футболист на годината Бойко Методиев Борисов. Поклон!
483
7
 
20
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
До АнонименЛЕКЕ ПЕТНО НЕ ХВАЩА...
482
7
 
18
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
До Нищо новоТАВАРИШ,АЗ ОБИЧАМ РУСТАЦИТЕ И ЗАДУНАЙСКИТЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ НЕ ЗАЩОТО СА ХОРА,А ЗАЩОТО НЕ СА ХОРА,ЧЕ ПРЕДСТАВИ СИ,АКО БЯХА ХОРА И БЯХА ТОЛКОЗ ЛУКАВИ И ГНУСНИ... ТОВА МИ ХАРЕСВА В ТЯХ,ЧЕ НЯМАТ НИЩО ЧОВЕШКО И КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ХОРА НЯМА КАК ДА СТАНАТ,ТЕ И НА РЯДКО СЕ НАПЪВАТ И КАТО СЕ НАПЪНАТ...СТАНЕ ЕДНО МАЗАЛО...БАШ РАССИЙСКОЕ...
481
11
 
23
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
РУМЕТО СТРОШИ *** И СЕГА В РУСИЯ *** ЩЕ МУ СЪТВОРИ НОВ НАД СВЕТОВНО РАВНИЩЕ,КОЙТО ДА ПОБЕРЕ НА РУМИТО ТЪПОТИИТЕ,КОИТО ИЗХОЖДА ТУК И ТАМ. РУМИТО ЩЕ ДОЙДЕ ПО ГОЛЯМ РУСТАК И ОТ ГЕНЕРАЛГУБЕРНАТОРА НА ЗАДУНАЙСКАЯ ТАВАРИШЧ МАКАРОВ. АКО Е ЗА ПРАСЕДЕНТ,НЕ СЕ НАПЪВАЙ РУМИ,МАКАРОВ ТЕ Е ИЗБРАЛ,А НИЕ ЩЕ ТЕ ГЛАСПСУВАМЕ. ТИ КАКВОТО СИ Ѝ ЗАЛИЗАЛ ОСРАНИТЕ РУСКИ *** ЩЕ Ѝ ПРОТЪРКАШ КОЖАТА...
480
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** излесте всичките 83000 червени тъпира и кашляйте кашляйта кашляйти
479
4
 
20
 
! Отговори
Гн Мутафчийски преди 4 години
Не Няма да излезе
478
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка Радев, никой не те иска страхливец!
477
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свиквайте герберчета - това е Човекът който ще спасява (за съжаление) и вашите гъ...е в името на това да я има България!!!!След това ще последва справедливостта!!!
476
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно се излага ако и като пилот е така не бих му дал да пилотира нищо по голямо от децко хвърчило ... Дано да го карат да дрънка такива глупости съветниците щото ако е негова позиция баща му пак ще умре тоя път от срам
475
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се излага тов човек
474
11
 
30
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Той хубаво казва какво трябва да се получи, но реално не казва как трябва да се действа, за да се достигне този резултат.
473
29
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен: Поредните глупости. Нищо подобно не е назвал Радев. А бат'ти Бойко по същото това време - точно на националният ни празник 3-ти март, беше на гости на Еврдоган за да се прави на дипломат. Жалка работа.
472
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералът се зарази се от простотията на жена си!
471
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев много рано започна предизборнат кампания! Малко по-спокойно! На 3 март гръмко заяви, че няма вирус!
470
28
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Форума не пишете против Радев,Барселона трябва да намали заплатите да има повече мизерия за да гласуват за гЕРБ.Ти ги държиш без пари те пак гласуват ГЕРБ.Радев с пилотско образование само това стига.
469
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли, че Те не искат никои да умира от глад/някои трябва да бачка/. Те просто искат всички да умират от страх... Много различни неща са, нали...?