Защо депутатите се отказаха от заплатите си?

Коментира Мария Илиева от ГЕРБ
7 апр 2020 10:11,
35

След над 10-часови дебати късно снощи депутатите решиха да не взимат заплати от 1 април до края на извънредното положение. Мярката важи и за членовете на правителството. Предложението на ГЕРБ бе прието единодушно със 170 гласа "за".
Още по темата

"Намерението ни безспорно беше да дадем пример с това. Кой, ако не ние, трябваше да бъде пръв в това отношение. В този момент, в който много българи изпитват трудности, трябва да подпомогнем с каквото можем, не само с работата си в Народното събрание", коментира депутатът от ГЕРБ Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Парламентът прие окончателно и актуализацията на държавния бюджет. Предвижда се дефицит в края на годината от 3,5 млрд. лева и увеличаване на тавана за поемане на държавен дълг на 10 млрд. лева.

"Не говорим за 10 млрд. лева дълг, нито за празен чек. Това, което приехме, е увеличение на лимита на дълг, който на този етап беше 2,2 млрд. лева да  се увеличи със 7,8 млрд. лв. повече. В резултат на кризата се очаква намаление на приходите и увеличение на разходите, което значи, че на нас вече са ни необходими 3,5 млрд. от тези 7,8 млрд., които са лимит на дълга", обясни Илиева в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев вземаш 14 000 лева заплата за нищо,Върни ги на народа!
8
3
 
20
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
Съвсем спокойно може да им се въведе такса "депутат" без заплата и по 5000лв на месец да се таксуват.Мераклии пак ще има!
7
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Радев не се отказа от заплатата си?
6
6
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
ПИАР...акция;на фона на 10-те милиарда,които гласуваха на правителството,да тегли и...раздава,капка в...морето.
5
8
 
17
 
! Отговори
Чист популизъм преди 4 години
Две-три заплати, бълха ги ухапала. Не се съобразиха с първоначалното изказване на председателката на НС.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото не разчитат на заплати. А нещо за това че всеки държавен служител получава по една заплата ДМС, на всяко едно тримесечие, или общо четири незаслужени заплати награда на година, и оня ден си получиха трохичките за първо тримесечие. Да им се спират всякакви помощи и облаги.
3
11
 
18
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Такава цензура и пропаганда нямаше и при Соца. Сега изкажеш ли друга позиция просто те унищожават. И теб и семейството ти. И не физически...
2
11
 
26
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Е как защо, понеже народа реагира много остро, та да тушират напрежението и да не ядат павета. Ако не знаете какво е популизъм, ами това е, те ако чакаха само на заплата...
1
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Радев не се отказа от заплатата си?