Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР

Започва масово тестване на хората в Банско
Обновена: 8 апр 2020 08:49 | 8 апр 2020 08:45, Александър Попов
612
Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР
Снимка: БГНЕС
"Разпореждам днес на щаба да започне с масови тестове в Банско. Да бъде ясно - щабът съм го избрал аз, те дават насоки, а министрите вземат решения", заяви премиерът Борисов на брифинг тази сутрин. 
 
"Имаме данни за епидемичното разпространение в Банско и по разпореждане на премиера да се види по заведения и места, където са се срещали, да видим има ли изграден имунитет. Минали са повече от 2-3 седмици и може да се докаже с тестове за антитела дали са били в контакт с вируса", заяви Кантарджиев.
 
"Приемаме, че Банско е едно огнище, днес се създава организация с бързите тестове. Ще разберем колко от хората са изградили имунитет", заяви премиерът.
Още по темата
"Не съм чул за футболни отбори да тренират, ако има такива - РЗИ трябва да ги санкционира", допълни още той.
 
Борисов засегна и икономическото положение.
 
"Ние първи въведохме строгите мерки. Някаъде започнаха да говорят за отхлабване на мерките, но това отхлабване предстои след няколко седмици. Това е някакво обозримо бъдеще, но това е вид психотерапия. Никой не може да каже какво ще се случи. курц каза, че евентуално след 2-3 седмици. Ама ние малките магазинчета не сме ги затваряли. Хората са дисциплинирани - ходят с маски на работа, до магазините. Давам тема за размисъл - какъв ред и дисциплина да създадем, за да ползваме планините и парковете. Но това да не доведе до това, което беше. Само заедно можем да оцелеем. Да, може да не сме тествали достатъчно, но починалите не могат да се скрият. Не мога да отговоря на въпроса кога ще се завърне нормалния живот. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик. Ние не сме в платото, за да разпуснем мерките. Ключовата дума е лекарство. Имаме ли - въобще няма да питам щаба", заяви премиерът. 
 
Борисов ще има среща със Светия синод утре и тогава може да се предвидят какви ще са мерките около празниците.
 
"По-добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани още 2-3 седмици. С българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, а КПП-та, които да напомнят, че трябва да има дисциплина. Разчитаме на самосъзнанието, не е геройство да заобиколиш през нивата", допълни Борисов. 
 
"Когато двама се карат - виновен е по-умния. Повече няма да коментирам президента Радев, заяви премиерът изказването на президента Румен Радев. Във всяка една ситуация може и по-добре. И в движение оправяме нещата".
 
Борисов е възмутен от това, което направи ББР. 
 
"Разпоредил съм изпълнителни директори и борд да бъде отстранен. Министърът, който е принципал - да събира борда и да ги освобождава", завърши той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
456
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
до Б.Б Кога ще има козунаци за народа, кралю. Не се прави на ..... Заложниците за кинти, искат козунаци. Може и агнешко.
455
0
 
8
 
! Отговори
8часа преди 4 години
Е работното му време да сяда пред екрана и и да отговаря на запитванията пред народа. Ако не може да си ходи.След него е президента и той да седне пред екрана и да каже какво мисли понеже е ограничен от тарикатите.После Цвета да не бяга по тъч линията да отговаря.Да се съобщи за по телевизиите кога ще отговарят.
454
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единият е по умен, а на другия му казват боко тиквата, ха ха.....
453
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Най-глупавият тип на държавна длъжност в историята ни ! Толкова е глупав, че не схваща колко е безличен . Но в замяна това е нагъл като селянин, какъвто е .
452
1
 
1
 
! Отговори
Директен преди 4 години
среща по телевизията с народа щом отговаря за здравето-гарантирано на народа.
451
4
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Борисов тегли заем, за да купи бронирани машини, а не за кризата с коронавируса, при 10 милиарда излишак. Вижте само каква тиква сте си избрали. Не е виновен който яде баницата, а който му я дава. Вие дадохте власт на таки герберастка тиква, затова се засрамете малко бе. Не щете БСП, Атака и ДПС, нито Доган да ви разпределя порциите, ама не намерихте и друга алтернатива на тези.
450
1
 
10
 
! Отговори
Даааа преди 4 години
Да се назначи пряка връзка по телевизията с Борисов да отговаря на запитванията на народа.
449
22
 
8
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 4 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
448
2
 
3
 
! Отговори
Ако преди 4 години
Щете и трилиони да имате пак ще ви прецакат. Играете с противник който е създаден да убива.Сега те четат нашата история и правят смъртоносна стратегия.Рано или късно аут на Българина.Това което се пише е голям дивидент за външните хайлази паралии.
447
1
 
10
 
! Отговори
Ne преди 4 години
НЕ Продавайте ЕЛ.Централите не сте ги строили Г..ве.Те са на народа. Първо без референдум нямате право да разбивате България продажници .Утре ви няма у затвора ще бъдете не знаете отмъщението на народа страшно ще е.Без оправдание.
446
3
 
18
 
! Отговори
Искаме преди 4 години
Пряка връзка с Борисов като се прави на разбирател да отговаря на запитванията от народа анонимно какви ги дроби.Директно по телевизията всички да чуят.
445
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бах тия философи, гении, политолози и вирусолози в коментарите... я обратно във фейсбук! Е утре кризата ще мине и пак ще трябва да ходите да миете чинии на Запад!
444
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сетил се кога да ги тества след 2 седмици.Генерала се е продал на мутрата,вече и той няма мнение.Ползата от щаба е нулева.
443
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПРОСВЕТЕН 477Ти откога си говорител на "НАРОДА" бе безделник? В тоя сайт всичките сте говорители на народа. Само дето за вас народ явно означава "Останалите 10% безделници, които мрънкат по същия начин като мен"
442
0
 
8
 
! Отговори
6 преди 4 години
Тази сентенция не е на Гьоте , а на Хегел ! И не следва да се приема буквално , като канон.Великият философ само подчертава кой е носител в по-голяма степен на отговорността за конфликта между два субекта !Никой не е абсолютно виновен или невинен .За да преценим трябва да познаваме цялата ситуация и системата , в която лицата действат във всички нейни компоненти !Иначе много бързо ще стигнем до ситуацията с цитатите на Великия кормчия !
441
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ктб 2,много крадене в тес държавни банки,тъй е като са подчинени на политици и министерства,те я мислят,като държавата,само дърпане,теглене и накрая бягане - и сега бате бягам - последния път до сърбия,къса отсечка,спринт
440
4
 
21
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
БОКО "ТИКВО",аз ще те поздравя съд две ирландски поговорки: За умния и намек е достатъчен!!!!!!Пази се от гнева на търпеливия човек(бих добавил думата НАРОД)!!!!!
439
5
 
25
 
! Отговори
По умните преди 4 години
Според БАРБА ГАНЬОС и ШАЙКАТА.. .. ... В нашата татковина за всичко са виновни Президента и БСП .....Гьоте - "Когато двама се карат, виновен е по-умният"ИЗВОД-СЛЕДСТВИЕ: По умните са Президентът и БСП, щом са виновни!!!!!
438
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре Радев ше му сипе с големия черпак ще има шоу
437
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До 472 И за мин председатели Не стават!!!-:)