Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР

Започва масово тестване на хората в Банско
Обновена: 8 апр 2020 08:49 | 8 апр 2020 08:45, Александър Попов
612
Борисов за Радев: Виновен е по-умният! Освобождават борда на ББР
Снимка: БГНЕС
"Разпореждам днес на щаба да започне с масови тестове в Банско. Да бъде ясно - щабът съм го избрал аз, те дават насоки, а министрите вземат решения", заяви премиерът Борисов на брифинг тази сутрин. 
 
"Имаме данни за епидемичното разпространение в Банско и по разпореждане на премиера да се види по заведения и места, където са се срещали, да видим има ли изграден имунитет. Минали са повече от 2-3 седмици и може да се докаже с тестове за антитела дали са били в контакт с вируса", заяви Кантарджиев.
 
"Приемаме, че Банско е едно огнище, днес се създава организация с бързите тестове. Ще разберем колко от хората са изградили имунитет", заяви премиерът.
Още по темата
"Не съм чул за футболни отбори да тренират, ако има такива - РЗИ трябва да ги санкционира", допълни още той.
 
Борисов засегна и икономическото положение.
 
"Ние първи въведохме строгите мерки. Някаъде започнаха да говорят за отхлабване на мерките, но това отхлабване предстои след няколко седмици. Това е някакво обозримо бъдеще, но това е вид психотерапия. Никой не може да каже какво ще се случи. курц каза, че евентуално след 2-3 седмици. Ама ние малките магазинчета не сме ги затваряли. Хората са дисциплинирани - ходят с маски на работа, до магазините. Давам тема за размисъл - какъв ред и дисциплина да създадем, за да ползваме планините и парковете. Но това да не доведе до това, което беше. Само заедно можем да оцелеем. Да, може да не сме тествали достатъчно, но починалите не могат да се скрият. Не мога да отговоря на въпроса кога ще се завърне нормалния живот. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик. Ние не сме в платото, за да разпуснем мерките. Ключовата дума е лекарство. Имаме ли - въобще няма да питам щаба", заяви премиерът. 
 
Борисов ще има среща със Светия синод утре и тогава може да се предвидят какви ще са мерките около празниците.
 
"По-добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани още 2-3 седмици. С българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, а КПП-та, които да напомнят, че трябва да има дисциплина. Разчитаме на самосъзнанието, не е геройство да заобиколиш през нивата", допълни Борисов. 
 
"Когато двама се карат - виновен е по-умния. Повече няма да коментирам президента Радев, заяви премиерът изказването на президента Румен Радев. Във всяка една ситуация може и по-добре. И в движение оправяме нещата".
 
Борисов е възмутен от това, което направи ББР. 
 
"Разпоредил съм изпълнителни директори и борд да бъде отстранен. Министърът, който е принципал - да събира борда и да ги освобождава", завърши той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
516
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен: ковид-19 е нищо в сравнение с това, което продажната и некадърна гербаджийска дружинка причинява на България.При вече трети мандата на ГЕРБ сме все на опашката на ЕС и чеве изоставаме и от предпоследните. И това няма да се промени докато Бойко не се изнесе от Министерския съвет.
515
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари , ковид-19 е нищо в сравнение с това, което вие можете да причините на България ! Светът не е виждал нищо по-пагубно от червената пандемия, крепяща се на човешката простотия - същата простотия, която крепи и религиите !
514
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм за едно - в никакъв случай няма да гласувам за Радев за какъвто и да е !
513
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 548: Не е точно така, това е опорна точка на гербаджийските ***. Истината е, че БСП е единствената реална опозиция.Отстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Само когато това стане, тогава ще можем да се отлепим от дъното на ЕС. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад Румъния. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***.
512
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, за Борисов знаем, че никога не е виновен за нищо... :)
511
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Виновен е по-умният", това поговорка ли е? Като поговорката, която каза един наш футболист - "Ръгай чушки в боба".
510
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е много прав за едно : най-големия враг на България е БСП !
509
1
 
2
 
! Отговори
anonimna преди 4 години
tebe triabva da te osvodiat zavinagi zaedno s gerb... da vi zacherknat ot spisaka!!!
508
5
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Цялата гербаджийска дружинка с Бойко начело чува само себе си и се стреми да представи като конфликт с тях всичко, с което президента Радев и опозицията не са съгласни.Поне за едно Бойко е прав: все им е виновен по-умният (т.е. президента Радев). Но и с тазу "мъдра" мисъл, пак иска да представи диалога им като махленска караница. Просто това му е нивото.
507
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко.червени.знамен
506
1
 
4
 
! Отговори
МИЛИОНЕРИ ЛИ преди 4 години
До винаги истинатаБЪРКАШ СЕ - МИЛИАРДЕРИ!!!!!!!!!!!!!!
505
0
 
8
 
! Отговори
populisym_vyzhod преди 4 години
В последните години, в резултат на самонадеяност и популизъм,от страна на политически босове, експертите бяха изтласкани в периферни ниши, но при ситуации от типа на пандемии, ако не бъде възстановена тяхната роля,резултатите и последствията щe стават по-трагични за хората.
504
6
 
13
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
В огромен държавен кучкарник,Борисов с нашите пари отглежда различни породи ***. Насъсква ги кого реши,изпраща ги в сайта пик,който той поддържа всячески,за да лаят като бесни по президента Р.Радев. Ново окучени ***,лапат тлъсти кокали,лаейки по цял ден,те разделят българите с идиотските си бръщолевения.Когато държавата ти е най бедната в Европа,ти не можеш да се пъчиш и да заблуждаваш простолюдието,което за жалост става все по вече.За десет години,слязахме на най долното дъно на пропастта
503
1
 
16
 
! Отговори
аоа преди 4 години
Какво става с тези 75 млн. лева.
502
7
 
16
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
"Безделник" ще викаш на този,който виждаш сутринта пред огледалото!!!!!Начина ти на писане показва твоя "умствен багаж" и най-вече че си "правителствен ***"!!!!!Живея в НОРМАЛНА ДЪРЖВА,а не на ТЕРИТОРИЯ!!!!Аз не съм в България и Боко Тиквата не се подиграва с труда ми за разлика от теб!!!!!Аз работя и съм СВОБОДЕН ЧОВЕК и се забавлявам като чета за "панелни" "индивиди"........
501
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да и даде 500 млн,значи е била нанулата.Тази банка е един вид ктб-2,самоче,държавна.Пеевски взе70 млн,после пак и пак,докато не я зянулят пак.Можеда се появи лафка2. Оттук доган си взима от рафта,колкото иска.Тази пандемия ,някой искат да е вечна.
500
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раде.не невинен
499
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боко - ***!Бойко не е проблема,цялата партия ГЕРБ е проблем за България!Откакто са на власт,няма спокойствие и мир в България!
498
12
 
5
 
! Отговори
Боко - Боклука! преди 4 години
До Гласувайте за Боко!!Не му пука!
497
10
 
6
 
! Отговори
Гласувайте за Боко!! преди 4 години
Всеки глас за ОФ-Боко.