Министрите без заплати - Конституцията не позволявала!

КНСБ заплаши да сезира МОТ, ако НС не отмени решението си
54
Министрите без заплати - Конституцията не позволявала!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ настоява Народното събрание да отмени решението за даряване на заплати от министри, членове на политическите им кабинети и шефове на държавните и изпълнителните агенции.

Още по темата

Синдикалистите твърдят, че това решение е противоконституционно и ако то не бъде коригирано, Конфедерацията ще сезира Международната организация на труда (МОТ).

Според КНСБ с решението си народните представители нарушават не само Конституцията, но и ратифициран от България документ на тази организация.

Конвенция на МОТ забранява да се ограничава по какъвто и да е начин свободата на трудещия се да разполага по свое желание с работната си заплата, напомнят от синдиката, припомня БНР.

Оттам подчертават огромното натоварване в кризата на ръководителите на Агенцията по заетостта, тази за социално подпомагане, на Инспекцията по труда, Националния осигурителен институт и НАП, които денонощно направляват структурите да се справят с огромния наплив от предприятия и граждани, нуждаещи се от обслужване и от  услуги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
не преди 4 години
Конституцията позволява ли обратното хора и цели професии които не са на работа на практика да получат заплатите си все едно нищо не е станало, другите да му мислят, а те да минат метър и на всеки километър, но не е смешно, тъжно е да има хитреци и все едни и същи бе, как не им неудобно.
44
0
 
5
 
! Отговори
ели преди 4 години
ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ЗАБРАНИ ДА СИ ПОДАРЯВАМ ЗАПЛАТАТАПРЕЗИДЕНТА НА САЩ СЕ ОТКАЗА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ -ПРОФСЪЮЗИТЕ ГО АПЛОДИРАТ
43
1
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Много бърза реакция БЕ КНСБ. Мисля че е нормално със години не работиш нищо а вземаш голяма заплата 1-2месеца да поработим за без заплата.Къде виждате нещо нередно?
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде бе. Уникално.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ пропускат, че решението беше взето с пълно мнозинство от същите тези "трудещи се", които ни държат на десеторно по-ниски заплати от европейските. Освен това проуска да спомене, че ще им удържат само разходите за "труд". Иначе ще си получават и бонусите, и процента за прослужено време, и надбавките за комисии и работни групи, и представителните...
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седнало простолюдието да чака 200 заплати да се оправи :) СмяхТолкова милиона мъже реват, като кифли. Представям си, ако влезем във война какво чудо ще е. Сигурно от страх, ще искат 240 политика да ходят да се бият сами хахахахха Жалка картинка момчета. Опа момичета.
39
2
 
5
 
! Отговори
До 25 Шоу преди 4 години
Каква е разликата според теб между държавни служители и чиновници? Какво разбираш под чиновник и какво според теб е държавен служител?
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По конституция който не си върщи работата, бива уволняван, а не да чака 4 години докато са нови избори.
37
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
пиши разбираемо, пълен хаос е изложението ти
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон35Аз не съм искал от хората работещи в парламента или някъде другаде да си дават заплатите ? Да е дават тея, които изискват ***. Аз уважавам всеки работещ и неговото право сам да прецени. Аз лично дарих неща н а болница, но не съм тръгнал да се хваля. Това е човешка гледна точка.
35
1
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
пишеш хлупости за да си интересен
34
2
 
2
 
! Отговори
КъНиеСиеиБие преди 4 години
Членската вноска на синдикатите е средно 1%, а сетете се от 0 колко им е вноската и какви загуби търпят и що реват.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30 не съм съгласен с теб. Ако си станал на сила член на БКП - което е нормално, щом е насила.... Означава, че ти не се препозваш в тяхната идеология. Следователно след като падне режима им... Ти може да бъдеш друг с друга философия. Така и политици, които са ставали членове, за да могат да градят кариера, не означава че са харесвали идеологията им. Борисов няма как да е с ляво виждане и да го приемат толкова добре години наред на запад. Просто пример.
32
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
ти твоята даде ли я
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбрах, кога обществото ще си даде заплатите за лекари, болници и стари хора? След като изискват от някой те също трябва да го правят. Иначе излиза лицемерие... Измиване на срама си с други. Айде давайте хората си дадоха заплатите... Сега да видим обществото къде е :)
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ предатели гадни на работническите интереси. Да не би депутатите и министрите да площат членски внос бе продажници? Защо не защитавате членовете си а скокнахте веднага в защита на тези дето хич не ги интересуват заплатите. Само че работника разчитата само на заплатата а вас никакви ви няма тия дни да ни защитите предатели нагли.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ РАЗБРАХ ТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКИ СА ОТ ЕДИН ОТБОР ЛОШОТО Е ЧЕ НИ ВЗИМАТ ЗА *** И НАИВНИЦИ И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТСТВАТ ВИЕ НА КОИ ВИКАТЕ СИНДИКАТИ АКО СА ТАКИВА ТЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ А ТЕ ПРАВЯТ ТОЧНО ОБРАТНОТ ТЕ СА СЛУГИ НА ТЕХНИТЕ БОГАТИ ГОСПОДАРИ КОИТО ИМ ХВЪЛЯТ ПО ЕДИН КОКЪЛ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са от БСП,от ги помня от 1987г. На 54 години съм ,тогава бях малко над 20г. Работех,бях се уволнил от казармата,и дойде един от големите шефове на КНСБ и ми поиска снимки за член за БКП не на отказване ,и така станах комунист по принуда,защото така можеше да получил гражданство ..и след 1989 станахме БСП ,та всички полиция военни пожарникари бяха от БСП и д-р държавни институции,та сега СДС .ДПС НДСВ патриоти и разбира се герб ...все от БКП и БСП ))
27
0
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
КНСБ направо да излизат на протест. За правата на гражданите ги боли фара, но за паричките на министрите дават мило и драго. Казионни смешници.
26
0
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен: Пенсии и заплати и т.н. се вдигат с БИЗНЕС , а не с наредбите на Горанката !