Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден

Борисов нареди масови проверки на пазарите заради дистанцията
Обновена: 9 апр 2020 16:35 | 9 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
271
Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов пикът на епидемията ще е една-две  седмици след Великден.

Заради това той призова хората сега да покажат самодисциплина, за да се мисли след това за разхлабване на мерките.

Още по темата

“Сега е моментът нацията да покажем, че сме самодисциплинирани, за да можем да дадем въздух“, коментира той.
 
Борисов съобщи, че с военния министър Красимир Каракачанов са подготвили три варианта за парада на Гергьовден, но все още е рано да се каже сценарий ще бъде осъществен.

Вариантите са при добра, лоша и много лоша ситуация.

Двамата ще проведат отново разговор по темата в края на месеца, за да решат, кой ще изберат.

Борисов съобщи още, че след като пазарите са били отворени вчера, там са се струпали хора.

Заради това е наредил на МВР шефа Маден Маринов да извърши проверки и ако се установи нарушение веднага да бъдат затворено тържището.

Според него има начин да се организират така неща, че да се спазва дистанция.

„От двете страни на пазара да има контрол и влизат по толкова хора, че да има разстояние между тях“, посочи като пример той.

„Ние сме едно и заради това всяко изказване започваме с умоляваме“, коментира премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с липсата на тестовете за коронавирус и отново потвърди, че цяла Европа иска да купи, но няма откъде.

„Като циганета се молиме, не само аз, но и премиери, и президенти“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
4
 
! Отговори
Ehehdh преди 4 години
Днес.бг защо не пуснете статия че Бойко вече планува кандидатствснето за еврозоната да се извърши до края на април ?! Доколко народа си седи по къщите, правителството тихомълком ще ни вкарват и в още по голяма криза.
222
0
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Щом знаете, че пикът ще бъде 1 седмица след Великден махайте карантината. И защо изобщо ни затворихте от 13.04.
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A kak e v Botsvana i Eritrea?
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 248 Откъде знаеш, че в сащ правят така? Не, че трябва да се има вяра на смесена сбирщина и *** от преселили се западноевропейски престъпници
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 249Да, така е, но г- н Министър-председател Бойко Борисов е пък против затварянето на православните църкви. И Българския президент Румен Радев също като Бойко Борисов е против спирането на Богослуженията и затваряне на храмовете на БПЦ.
218
0
 
2
 
! Отговори
до 247 преди 4 години
Министър-председателят няма никакво право да затваря,или да отваря църквите!!!Това не е негова работа.Неговата намеса е повече от ненужна.
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите дават по 1 200 долара на човек,без да се връщат.Бойко изтегли нов заем за милиарди,дето ние ще ги плащаме и децата ни.Нищо няма да получите от тези пари,но тоъ ще се пъчи,че ги е дал неизвестно на кого...
216
0
 
2
 
! Отговори
от ОТ 226 И 214 преди 4 години
До 246Не харесвам ГЕРБ, нито съм симпатизант на Българския министър-председател г- н Бойко Борисов, но той е единствения българин и български политик, който се е съгласил и обещал, че при тази нелепа и нелека обстановка , НЯМА да се затварят православните храмове, църкви и манастири за Християнските Празници - Лазаровден, Цветница ( Неделя Вайа, Вход Господен в Иерусалим, Връбница) и Великден ( Възкресение Господне), както и НЯМА да бъдат прекъснати преди това Великопостните Богослужения.
215
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една друга епидемия в България.Тя се е самонарекла Герб.След 10 години управление на гЕрп сме на първо място по смъртност в СВЕТА и на последно място по доходи в Европа.бОКО си признава,че прочел САМО ЕДНА КНИГА,но и на това нему вярвам.По-скоро е чул,че има книги,някъде...
214
1
 
3
 
! Отговори
симеонов преди 4 години
Много хора ходят в църквата и молят Бога за здраве и успех. Надяват се и чакат Божията помощ! Но при сегашната ситуация не разбирам властта. Не можем дори да минаваме през парковете и по Витошка, но е въпрос на наше лично решение да се съберем в /пред църквата в дните по Великден? Не ни е забранено! И една седмица по-късно вече чакаме ПИКА да дойде. Наистина е лудост! Затова ли пазим здравната система и уязвимите групи вече месец. Не мога и не искам да повярвам, че това може да се случи.
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ си виж линка,той е украински,а не руски,пропагнадатор!
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи не си добре,бе!"Руская Болгария",не означава,че България е руска,ти изглежда не разбираш смисъла на казаното,нито разбираш добре български и руски език!
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, според теб църквата не е ли институция, която трябва да се съобрази с държавни забрани? Заради тая липса на топки ще събирате труповете в чували след това, че ковчези няма да останат. Накрая заради келепира на изкукалите старци ще изпуснеш властта. Не наядоха се тия търгаши
210
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 223Ами стой си вкъщи с противогазна маска! Невярващите и маловерците да си стоят вкъщи и да не ходят на църква! Но заради вашата глупост не трябва да страдат истинските вярващи хора, които не ходят в Църквата за да палят по една свещ!
209
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте тази руска статия за нашия премиер. Ще забележите, че на статията и снимката към статията руснаците НАГЛО СА НАПИСАЛИ,ЧЕ България е.... Руска ( СИРЕЧ РУССКАЯ БОЛГАРИЯ!!) ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ , РУСНАЦИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ГРЪЦКА, РУСКА, АМЕРИКАНСКА, ТУРСКА И КАКВАТО И ДА Е! БЪЛГАРИЯ СИ Е БЪЛГАРСКА И Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!Русская БолгарияПремьер Болгарии: В церкви пойдут лишь те, для кого вера важнее здоровьяhttps://yandex.ua/news/story/Premer_Bolgarii_V_cerkvi_pojdut_lis
208
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
А в колко часа ще бъде че да се хванем за палците пита кмета на Симитли
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 214А джамията? А синегогата? А другите храмове, капищат н езичниците и прочие?
206
3
 
5
 
! Отговори
До 214 преди 4 години
До АнонименНеадекватното поведение на бпц е повече от наистина възмутително. Недоумявам защо Борисов се хваща на въдицата и рискува живота на много хора.
205
1
 
2
 
! Отговори
бай Онзи преди 4 години
Ясновидците на народа !
204
2
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Когато каже вожда, тогава ще пика! Ние ще стоим и ще чакаме!