Сачева: Хората може да не са доволни от размера на помощите

Правим всичко, което е възможно, категорично бе тя
Обновена: 12 апр 2020 19:57 | 12 апр 2020 19:30, Нели Христова
53
Сачева: Хората може да не са доволни от размера на помощите
Снимка: БГНЕС

"Правителството не е забравило нито един нуждаещ се. Обществото очаква всичко да се случи веднага. Мерките трябва да бъдат добре обмислени преди да бъдат приложени. Това отнема повече време". Това обясни социалният министър Деница Сачева пред NOVA.

"Разбира се, хората може да не са доволни от размера на помощите, от времето, в което ги получават, но правим всичко възможно", категорична е Сачева.

"Почти 60 милиона лева бяха дадени, за да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самотноживеещи", каза още министърът на труда и социалната политика.

На въпроса имат ли право на еднократна помощ семейства, при които едиинят родител е в неплатен отпуск, а другият е безработен, тя увери, че със сигурност могат да кандидастват за получаване на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
R преди 4 години
До ИзродиНеплатен отпуск по-закон се излиза след платен отпуск. Това, че ти си се съгласил да излезеш неплатен, а не платен , си е твой проблем. Ако работодателят ти не иска да те пуска платен, да те уволни. Отиваш на борсата и взимаш според това, което си внасял. Ако не си внасял , проблема пак си е твой.....
37
0
 
3
 
! Отговори
Б&Б преди 4 години
60 млн.лв дадени при 3 млрд. лв профукани от Дуржавния резерв ( от 7 млрд. паднаха на 4 млрд. буквално за нула време без Вл.Г. и ББ да дадат отчет къде отидоха) са капка в морето. А междувременно премиерът и финансовият министър поискха нов държавен заем 2 млрд.лв, сетне вдигнаха мизата на 5 млрд. и се спряха на 10 млрд. Аман бре Бойко, вие за 10 години 23 млрд. лв похарчихте, на година по почти 2 млрд.! Не ви ли стигнаха? И сега тези 10 млрд.! Какви са тези уста и това гърло ненаситно!
36
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
от кога в 21 век в ЕС живота ми зависи от некомепетентен и алчен администратор,Бог ми е дал живота и той може да ми го отнема...аз и милионите човешки същества ви плащаме да вземате правилните решения...а вие сеете смърт с вашата некомпетентност и алчност,Богове ли сте...вие ли ни дадохте животите,вие ли определяте за какво да мечтаем,вие би ни давате Свободата?ние сме Свободни Хора и ви плащаме за да създавате правила носещи ни Справедливост,Солидарност и Свобода
35
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
магистратите кога съдебна отговорност на безотговорните политици на които плащаме да предвиждат събитията,а те с безотговорното си поведение на алчни екземпляри донесоха смърт на десетки хиляди човешки същества с безотговорното си поведение...отговорност кога и от кого...или ние да я потърсим
34
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
звучи ви сложно ли...стотици милиони го мислят..въпрос на време е да наберат смелост и ще ви изнесем,аз не искам да виждам ничия смърт само защото вие заблудени в удоволствия и трупане на пари забравихте за какво ви плащат народите населяващи общността ни...плащаме ви да следвате пътя за справедлива,солидарна и силна европейска федерация..или оставки и съд за геноцида през последните 30 г.
33
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
да видяхте чех,словак или унгарец..роби из европейските полета братя,нас децата ни изнасят фирми на дИмократи в робство в 21 век,в ЕСССР,фашизъм в нов вид,не признавам властта ви...живота ми е даден от Бог и вие не може да се разпореждате с несправедливи закони с моят и на децата ми живот...Анатема
32
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Чехи,Поляци,Унгарци...все почтенни и смели народи,отричат политиката на навеждане,превръщаща народите им в роби...в бедна периферия,не признавам властта ви,отричам ЕС превръщащ ме в работещ беден и финансиращ политическа класа която го обслужва...справедлив свят за децата ни или ще се видим на барикадите
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега съм безработен и след 2 седмици ми изтича борсата. Ще получа ли допълнително Ковид обезщетение?
30
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
никаква помощ няма...най нуждаещите се оставени на произвола на съдбата,добри наши братя помагат с дарения и труд,лъжете хорат и поставяте такива условия,че нуждаещ се да не може да ги ползва,крадете,пестите за да има какво да крадете за сметка на живота на хора...фашизъм в 21 в ..аз не искам фашистки ЕС...ненавиждам фалшивият ви и лицемерен,импотентен ЕС..дом за богатите..върнете Дома ни..Дом за децата на България е Родината ми
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По този критерий може пари да получат ромите
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвали време за мислене на тази ! С какво ще мислиш точно ти?! Некадърници! Махайте се!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подходът е принципно погрешен. Помощта трябва да е пропорционална на размера на платените осигуровки и за всички плащали осигуровки. От друга страна това е начин ГЕРБ пак да си купи избирателите с държавни пари.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ВСЕ ПАК РАЗМЕРЪТ ВИНАГИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ!
25
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БезработенТи откога си безработен? От месец и половина? Или от по - рано? И какво ти е виновен ББ? Той ли те уволни от работа?
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е че тук никой не мисли, всички само крещят. Така че да оставим народа да си изплюе дробовете. Който е умен ще отиде на борсата ще се регистрира и ще получи това което държавата е регламентирала и е обещала да изплати. Това е. Съжалявам за тези които са работили за мизерни заплати и не са спестявали. Съжалявам че нашият така наречен бизнес в 80% не е коректен към работниците си. Само това мога да кажа и приключвам.
23
0
 
15
 
! Отговори
Да бе Сачева, преди 4 години
как ще са доволни?След като по медиите показаха един от нашите шведи,който каза, че за да спазва карантина иска да му дадат 20 000лв.Скромен,можеше да иска и линейка,пожарна и патрулка пред коптора,да го пазятдокато усвоява закараните му храна и напитки и прави опити за производство(чрез Айшето) на още много видни представители на човешкия род(нали и тяхси водят хора).
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да ривете колкото си щете, без критерий пари няма да се дават.А ако много пречите има и тояга.
21
0
 
12
 
! Отговори
Безработен преди 4 години
За да е щастлива Тиквата съм готов да съм доволен и от дупката на геврека!Животът си давам за мафията!
20
1
 
5
 
! Отговори
Чонко преди 4 години
Бог да пази Майка България.
19
1
 
4
 
! Отговори
Гешо преди 4 години
Бог да пази Майка България.