Без военни сделки през извънредното положение?

"Воля" поискаха мораториум, тъй като военната техника не е приоритет
14 апр 2020 22:50, Нели Христова
10

Покрай притесненията, които всички имаме за коронавируса, остава скрито за обществеността, че предстои тази година да се похарчат близо 2,4 млрд. за военна техника, за нов кораб и допълнително техника за сухопътната войска. Това заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът Пламен Христов от "Воля".  Партията поиска мораториум върху военните сделки.

"Това в момента не можем да си го позволим. При положение, че съвсем скоро дадохме възможност на правителството да изтегли допълнителен дълг, който да е в рамките на 10 млрд., тези пари, който ще харчим за военна техника, в момента са абсолютно необходими и е наложително да бъде наложен мораториум", обясни Христов.

Дали ще е разсрочено или не, това са ненужни плащания, добави гостът.

"От "Воля" считаме, че модернизирането на армията е нещо задължително, необходимо, но ние трябва да имаме приоритети. Това не е приоритета в момента. Говорим за кризисни мерки", посочи още депутатът.

По думиге му всички се състезават да даряват, за да може после медиите да ги отразят. Христов е на мнение, че благотворителната дейност не е само финансиране и предоставяне на парични средства, а и много работа, която да помага на хората в момента, да открива нуждите, които се променят ежеминутно.

Фармацевтичният бизнес и бизнесът за горивата са особено важни сега, подчерта Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...........предстои тази година да се похарчат близо 2,4 млрд. за военна техника...........Хахаахахааа, казаха от воля?!? :)))))))))))))))))))))))))))))))))А казаха ли, чеще се изплащат на вноски за 10-12 години? Комунягиииии, свърши вашата. Никой не вярва на руските маши - Копейкин, Сидеров.....
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви оръжия ви гонят?Един вирус и готово за какво са ви железа?Само далавери ей!!!!
4
1
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До кратко и ясно: Пушките (по точно АК) ние сами си ги произвеждаме. Но милиардите за закупуване на военна техника наистина могат да почакат. Такива харчове се правят при излишък, не при дефицит.
3
2
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Пушки винаги трябват особено е кризисни времена
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pitahte li bg narod s regionalen e-referendum?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1,Ще останат върло гладни...