Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Постановено е принудителното му довеждане
Обновена: 15 апр 2020 12:13 | 15 апр 2020 12:13, Елка Василева
404
Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Волен Сидеров - общински съветник в СОС и лидер на партия „Атака“, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка с големия медиен интерес.

След редовно призоваване в качеството му на обвиняем Сидеров не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Припомняме, че на 14 април стана известно, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с две обвинения, повдигнати му от Софийската районна прокуратура. Наложена му е парична гаранция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените епидемиологични мерки в извънредно положение. "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", беше призивът на Сидеров.

Другото обвинение е, че противозаконно е попречил на орган на властта да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Образувано е и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха към прокурор и разследващ полицай в телевизионно предаване на 13 април. "Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", заявил той.

Лидерът на „Атака“ е бил призован да се яви в сградата на СДВР, за да получи постановлението за привличането му като обвиняем. Вчера „на входа на СДВР-МВР е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“, обявиха от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде махайте я тази "статия" нали го намериха вече - сам се е предал.
282
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидер войвода ич не ме интересува. Понее:Основният въпрос е Цвю Цвюкарьо е успял да лепне по едно нано СеРеСе на сено вирусче та ни покаже дека они съ шляят га целио народ се крие от китайската кашлица като дявол от тамян или Б.Борисков от Радев
281
1
 
2
 
! Отговори
Червеният петел преди 4 години
Другари мао се завьрна - културната революция е в ход - да ви е честито
280
9
 
10
 
! Отговори
42 преди 4 години
Станали сме народ от страхливци.С безценни и многочислени жертви опазихме вярата си и рода, даже и през османското робство, а сега от егоизъм сме се покрили от нвкакъв си измислен вирус и сме се скрили като мишки.Как ли ни се смеят от небето нашите герои и поборници, само като се сетя за Кочо или Спас Гинев.
279
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидер войвода ич не ме интересува. Понее:Основният въпрос е Цвю Цвюкарьо е успял да лепне по едно нано СеРеСе на сено вирусче та ни покаже дека они съ шляят га целио народ се крие от китайската кашлица като дявол от тамян или боко от Радев
278
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя гледа кат луд когат го стрижат.
277
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледа да се отърка в хората на деня , та да чуят за него.
276
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още 2-3 месеца извънредно положение и ще имаме само една партия и един лидер,всички останали или ще са у дубай или по затвори....
275
2
 
2
 
! Отговори
Пидор Сидоров преди 4 години
Фотограф
274
4
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Не е нормален този, не му обръщайте внимание. Лудницата да си прибере пациента!
273
0
 
5
 
! Отговори
От що годе държава преди 4 години
преди 89 год., днес направиха детска градина, търсят се, сякаш играят на жмичка. Божеее, има ли те, ако те има как ги търпиш тези и.диоти, умориха народа?
272
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидер войвода ич не ме интересува.Основният въпрос е Цвю Цвюкарьо е успял да лепне по едно нано СеРеСе на сено вирусче та ни покаже дека они съ шляят га целио народ се крие от китайската кашлица като дявол от тамян или боко от Радев
271
32
 
18
 
! Отговори
иво преди 4 години
Всичко живо е подвило опашки, малко мъже останаха, Волен е пример за мъжко поведение!
270
19
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Врагат на моя враг е мой приятел. Давай Волене с теб сме !!!
269
3
 
21
 
! Отговори
волен преди 4 години
В Русия съм, в Русия съм.
268
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в страната на репресиите. Използват "бедственото" положение за репресиране.След един месец ще са тотални фашисти.
267
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата явно не е съласна ,че Бог е над Мутафчийски.
266
19
 
20
 
! Отговори
Атака преди 4 години
Свободата ,Волене е най висшата ценност за един човек !!!!! Благодарим ти, патриоте !!!!!
265
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те го търсят, той си седи и се самоизолира с 10 литра ракия вкъщи и вика Х-атака!
264
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 322Първо - този вирус е направен умишлено от хора с цел вреда на хора. Произходът е американски, нищо, че идва от Китай- Ухан. Второ - Мутафчийски не може да се нарече човек, който вярва в Бог, камо ли пък за нещо друго, този *** в ефир се е обявил против Бога и БПЦ и е заявил,че не трябва да се празнуват и почитат големите Християнски Празници Цветница и Великден. За такива като теб и Мутафчийски може да се каже, че сте слуги на дявола и че сте лукави измамници и лъжци!