Урсула фон дер Лайен ни поздрави за Великден, хвали ни дисциплината

Българското правителство прояви силна воля, смята председателят на ЕК
Обновена: 19 апр 2020 17:00 | 19 апр 2020 16:45, Красимир Ангелов
67
Урсула фон дер Лайен ни поздрави за Великден, хвали ни дисциплината
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Българското правителство прояви силна воля и не затвори църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда", заяви председателят на ЕК. Тя изтъкна още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция.

По време на разговора Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от COVID-19. Двамата разговаряха и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

"В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните", заяви от своя страна Бойко Борисов.

Премиерът информира председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов изтъкна пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Браво на Бойко !не разбрах дали са майтапиш или не,но :-Не ни пускат до сега в "чакална-макална" не за друго,а защото ЗА ДА ТУШИРА народното недоволство Хунтата са закле,че курса на лева не бил щял да са промени,ако влезнем в "чакалната"....От друга страна,ИЗИСКВАНЕТО на Чорбаджиите ни е да се ОСВОБОДИ курса на лева,за да може да се "балансират" нещата.Защото знаете-сега сме във "борд".Та:..-Очаквам "мотива",дали свързан с"короната" или с друго,Хунтата да се ОТМЕТНЕ от обещаното.
38
12
 
6
 
! Отговори
Браво на Бойко ! преди 4 години
И в Еврозоната ще влезем, за да не ни падат доходите при обезценяване на местната валута както се случи с рублата и турската лира ........
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитлер се обявил за ариец без да знае какво означава или съзнателно е намесил бог Арес - бога на войната от тук идва ариец думата няма нищо общо със никакви арии, като раси и етноси. Бриги, Фриги и подобни са тракийски племена, цялата немска митология е открадната тракийска митология. Когато траките са обработвали злато немците още са ходели увити във *** кожи.
36
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще ни режат за нещо....Щом многодетната сай напънала да ни "хвали"...."БЕЗПЛАТНА ХВАЛБА НЯМА"!!!!!
35
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 4 години
В Италия боб хвърлят за тая.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тракиеца Дионис е завладял Индия. Траките са истинските арийци, които са завладяли Индия със своите колесници Индийците са гледали на траките, като на богове. На санскрит ариец означава воин Немците ни мразят щото те нямат много общо с нинкакви арийци Свастиката е пренесена от траките във Индия и от там немците я свиват ама я обръщат.
33
12
 
9
 
! Отговори
Малка подробност преди 4 години
Урсула не звъни на телефониста Радев а на Бойко !
32
2
 
13
 
! Отговори
Joko преди 4 години
По време на проблемите Урсула се усули ! Не така бе лелке !
31
4
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Освен да се усмихва и да кърши ръчички пред камерите, това некадърно джудже не става за нищо. Всички министерски постове, които заемаше в Германия, завършиха с батак и провал. Особено трагично се представи като министър на отбраната. Завършила е гинекология, знае перфектно 3 европейски езика, родила е 7 деца, това са нейните качества. С последният си пост счупи всички рекорди по некомпетентност. Иначе слушка и изпълнява, каквото и наредят. Стандартни приказки за прочутата бълг. "дисциплина".
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не е лекарка, а медицинска сестра. Беше и военен министър на Германия. още не могат да и оправят бакиите дето ги забърка там. Калинка та дрънка !
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е видял американец да бере домати на полето в Германия. Трябва да сме със Херо Мустафа и Доналд Тръмп не със тая немска кукумявка. Дано Тръмп пусне бомба над Берлин. Искаме свобода, а не евроробство.
28
2
 
16
 
! Отговори
да не кажа друго преди 4 години
Лекарка била, а допусна небивала по размери щета за добрата стара Европа.Какво пречеше да спрат полетите и безпричинното размотаване, а също да се помогне на Италия още в самото начало. Извиненията и поздравите са безсмислени.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мустафата где се дяна?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ние сме 3 сорт...
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасен съм от ниското ниво на управляващите на ЕС ! Много малък капацитет, жалки са...
24
0
 
8
 
! Отговори
за глупа........ преди 4 години
ХАХАХХАХХАХАХХХАХАХХАХАХАХАААААААААААААА............
23
1
 
16
 
! Отговори
ира преди 4 години
Чиновниците от Брюксел къде се скриха? От Доналд, Мишел, Мартин и сие не можеше да си поемеш дъх. В кой превод се загубиха? В кое стихче? Кога е следващото многоприятно, добре платено, и вдъхновяващо заседание? Тръпнем и чакаме похвали и препоръки.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Тя нали идва, даже цар Бойко и помагаше да слезе от хеликоптер с ръка.Направо беше кавалер за пример.Явно срещата е била плодотворна.Едно му признавам на Борисов, че умее да влезе под кожата на еврорептилите.Има си инстинкт за самосъхранение и оцелява човека...11 години уоооу признавам го...
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свърши се с фамилиарниченето на Началниците. На 2 метра разтояние и онлайн любов ще правят. Коронавирусът носи нова култура на общуване и нови маниери, жестове и етикет. Свърши се със старите традиции. Обръщат се на 180 градуса и с главата надолу.
20
11
 
3
 
! Отговори
глашатая на Нинова преди 4 години
и защо никой не отразява *** президент..ха.ха а търсят Бойко?