Урсула фон дер Лайен ни поздрави за Великден, хвали ни дисциплината

Българското правителство прояви силна воля, смята председателят на ЕК
Обновена: 19 апр 2020 17:00 | 19 апр 2020 16:45, Красимир Ангелов
67
Урсула фон дер Лайен ни поздрави за Великден, хвали ни дисциплината
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Българското правителство прояви силна воля и не затвори църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда", заяви председателят на ЕК. Тя изтъкна още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция.

По време на разговора Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от COVID-19. Двамата разговаряха и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

"В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните", заяви от своя страна Бойко Борисов.

Премиерът информира председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов изтъкна пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвалби къща не хранят. Хвалбите хранят егото на някои слуги на колонизаторите.
58
2
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Жената не знае очевидно че Българския Народ в насила християнизиран и славянизиран от Византия през 866 г.Не само тва а буквално в наши дни Бежанци тоест Племе на Хан Кубрат преселили се по тези земи от сегашна Украйна точно там където е роден Хан Кубрат
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула фон дер Лай.нян, данке шьон. Сега може ли да ни кажете дали се грижите добре за новите кафеви германци, коронавируса как ги поразява тях? Имате ли достатаъчно легла, медикаменти и маски?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Флинтенуши, най-празната гилза на въоръжение в евроейския съюз.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шопе шопеАко искаш да те поправя, да наистина сме просаците на Балканите, не просяци а просаци.Но ти го знаеш това щом го пишеш.След многото войни които сме водили, сме заслужили това название.Германия като държава, съществува от 1861г., били са разделени на малки кралства, като най войнственото племе е било Прусия, та затова ни наричат прусаците на Балканите.
54
0
 
0
 
! Отговори
До 164 преди 4 години
Точен като развален часовник !
53
8
 
6
 
! Отговори
Шопе шопе преди 4 години
Българите сте Просяците на Балканите и простаци също
52
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
До да не кажа друго/30"Какво пречеше да спрат полетите и безпричинното размотаване, а също да се помогне на Италия още в самото начало. " - как какво? Ценностите!ЕК го написа в препоръка на 4 март.ПП. Като министър на отбраната, военните отказваха да се ръкуват с нея. Затова меркел я повиши в ес.
51
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Българите сме просаците на Балканите.Поправете ме ако греша ...
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая заспалата била гинеколожка,а допуснала да роди 7 деца.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато траките са обработвали злато немците още са ходели увити във *** кожи.-----И са хортували на немски само с коньете.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой почне да ти говори за дисциплина, разбирай, че иска да ти открадне свободата. Под дисциплина се разбира да те правят на *** и ти да си траеш и да изпълняваш.
47
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Бедняксимпатяго,-"Не се забрава туй,що се не помни"!!!!!
46
1
 
6
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Ред да трябва да има, но диктатура на ГЕРБ не ,да не можеш да седнеш на една пейка?Българите все изпълнителни първенци,НО ПАРИТЕ ГИ НЯМА БЕДНИ И БОСИ,Горанов много добър бил икономически министър отличник НЕ ДАВА ПАРИ голяма икономика.
45
1
 
7
 
! Отговори
Бедняк преди 4 години
Да уточним нещо: разговора се е състоял по инициатива на Бойко! Уж да обсъдим проблемите, и разбира се непринудено тя научава че ние като източно православни празнуваме днес Възкресение. Та Бойко има грижата да поддържа барута сух, т.е. да не би някой от световните светила да забрави, че съществуваме. Затова да му благодарим!
44
1
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
От много хвалби маи ще умрем от глад
43
0
 
6
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 4 години
До 32. Анонимен: Урсула не е мед.сестра а лекарка-гинеколожка. Работила ли е в профеята не знам, та тя е била непрекъснато бременна преди да влезе в политиката!
42
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Отвратително.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб замина, това беше с тази смешна партийка
40
0
 
7
 
! Отговори
до23 анонимен преди 4 години
,,Свърши се с фамилиарниченето на Началниците. На 2 метра разстояние и онлайн любов ще правят.,,Ужас. На Бойко няма да му стигнат 5 см