Властта само имитирала мерки за катастрофите на пътя

От трагедия на трагедия и няма, заяви Нинова
41
Властта само имитирала мерки за катастрофите на пътя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След катастрофата причинена от дрогиран млад мъж, в която загина журналиста Милен Цветков, червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че нямат стратегия за спиране на войната по пътищата.

Още по темата

"Случва се трагедия, обществото се надигне, управляващите имитират мерки, след това затишие и до следващия случай, защото нямат стратегия и се работи на парче", коментира тя.

Според нея суровостта на наказанията, разписани в законите, е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но е единственото решаващо.

"Винаги се плъзгаме в тази посока: "Дайте да вдигаме наказанията". Колко пъти сме променяли закони, за да увеличаваме наказанията, но истината е в приложението на законите,  там някъде се къса веригата. Там се получава това чувство за несправедливост у българските граждани", отбеляза тя.

Според Нинова много често извършителите на престъпления се ползват от протекциите на властта и именно заради това  няма и ефективни присъди и отсъства чувството за справедливост.

"Затова и днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се реагира на парче", каза Нинова.
Според нея загубата на Милен Цветков е била предотвратима, ако законите са се спазвали навреме и са се прилагали наказания за онези, които ги прекрачват без разлика на богати и бедни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Нинова никаква я няма,когато се гласуват мерките срещу катастрофите.Лобистка от класа!Само чака законът да се обнародва и почва да мрънка като стара баба. Дотогава се спотайва на Позитано 20! Преди това беше на Раковска 131.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е пътник и вече го усеща със селските си сетива.Жалък ,неграмотен и крадлив бандит.Рано или късно ще си получи заслуженото.За убийството на Чакъра край Хасково му се полагат минимум 10 г.Останалите му престъпления могат да се влачат във времето ,но убийството е документирано.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта имитира мерки срещу катастрофата, която ни очаква.
33
1
 
8
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ...
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко пак ще оправи Корнелия
31
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Умните хора отдавна са го казали, ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност като размера на наказанията е несъществен. Наказанията в закона за нарушения по пътищата са несъразмерно строги, но не се прилагат. Средно на над 100000 нарушения има една санкция, т.е. закона не се прилага.
30
1
 
0
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
Опа, сори. До 21
29
4
 
1
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
Така че, не се притеснявайте. Маминка ся ше врътне една бабалюга на бочко и пишлемето е вънка след два месеца.
28
4
 
1
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
До 22Абе байо, ти снимките с монката втори (дето е същия наркос, че и комарджия) виде ли ги? Тоя същия вкара бокича (наименованиятя умишлено са с малка буква) във власта с уговорката мазнинката да му даде да се облажи. Нещо да кажеш..... ммммм.
27
5
 
11
 
! Отговори
МУМИЯТА СЕ ЗАВЪРНА преди 4 години
Нинова, Нинова ти си срам за партията си
26
4
 
9
 
! Отговори
Чудеса . . . преди 4 години
Една богатеса говори за бедните !
25
2
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Е па това е политичка и може да говори и всичко
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква борба с трафикантите води ГЕРБ та те са сред тях.
23
2
 
19
 
! Отговори
наш човек преди 4 години
Момчето да бъде оправдано,на наша другарка син е а,Милен минава в графата-няма човек, няма проблем.Парите на майка му ни трябват да вдигнеме партията на крака.Какво тук значи някакъв човек.
22
7
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Мерките на властта стигат до там да събират глоби за щяло и нещяло!Знаеш ли колко и дреме за катастрофите....никак!Даже има интерес колкото повече катастрофи толкова повече глоби и пари от таканаречената "гражданска"!Много и пука на хунтата за тебе!
21
3
 
15
 
! Отговори
u2 преди 4 години
Коя беше тая,че не можем да се сетим???
20
1
 
23
 
! Отговори
и вие същите преди 4 години
Излезе информация в някои сайтове, че Лъчо мозъка/дето и сина му е бил в джипа/, е вносител на поправка в която наказуемостта на употребили наркотици шофьори се омаловажава, и комисията в НС я е одобрила, здравното и други министерства - също???? В тази комисия, единодушно одобрила това са и представитерли на същата тая БСП на Нинова и те са мълчали! Явно всички са в една и съща каручка, защото ако имаха желание щяха като в Италия да обявят карането дрогиран и пиян за умишлено убийство!
19
4
 
20
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
До ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪКГЕРБ - напротив ще го раздухат и ще го осъдят защото маминка на надрусаното ла.й.но е основен спонсор на БСП и приятелка на Радев, Йотова и Нинова. Такова нещо не се изпуска. Аз лично не бих.
18
4
 
13
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
До ГЕРБЕРАСТ-ТЕРОРИСТЗа сега хващат надрусани само синчена на червените другарки и другари.
17
5
 
21
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
...катастрофата причинена от дрогиран млад мъж...Дрогираният "млад мъж" како *** е разглезеното синче на вашият основен спонсор червената другарка Десислава Пешева - съдружник на Миню Стайков.Не плямпай много, че ще ви резне субсидията и както сте измършавели и освирепели от глад извън властта, съвсем ще се загубите от хоризонта.Та това синче на червената другарка Десислава ваш основен спонсор, уби без да му мигне окото дори и без да разбере сигурно - щото беше надрусан - един невинен човек