БСП пита КС: Законно ли следят телефона на карантинирани?

Опозицията внесе жалба срещу текстове за мобилните данни
Обновена: 22 апр 2020 14:15 | 22 апр 2020 14:15, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на БСП входира жалба в Конституционния съд срещу текстовете за подслушване на телефоните, на хората, които са поставени под карантина заради коронавируса.

От опозицията искат Конституционният съд да се произнесе дали приетите наскоро текстове от Закона за електронните съобщения са противоконституционни.

Те бяха приети чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Текстовете дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Нинова не можа да осъзнае една проста истина... - че злобата, омразата, тоталното оплюване, а на моменти, дори храчене по опонента не и носят никакъв успех, а тъкмо обратното... - да вземе пример от лудото Ленче, Мая Костинбродска и дори от президента... - докато Нинова е командир на шумкарите... - аз съм спокоен за България...
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме им на другарите за правата на българите, целта е друга, власт и след това тотален грабеж на всички нива в държавата и логичен фалит както винаги.
22
3
 
4
 
! Отговори
Д0 20 преди 4 години
Мерси,филии с мас не ям.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по време на извънредно положение всичко е възможно. Няма да ходи да заразява, а и тия от КС докато приемат делото, пък ако решат да го гледат към септември, октомври въртоглавите да очакват отговор
20
9
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Да, за съжаление цялата истерия покрай една настинка има за цел да ограничи свободата на хората..Догодина ще се превърнем във зверчета на къса каишка с мисълта, че всичко е за наше добро..най-лошото е, че болшинството дори не проумява какво се случва, защото е в състояние на масова психоза. Това състояние се поддържа от медиите, които си играят с най-силните страхове на хората. Критичната мисъл и здравия разум са напълно блокирани и отстъпват на първичните инстинкти..
19
3
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Следенето на локацията на телефоните даже далеч не е ефективно, защото абонатът може да си остави телефона в къщи и да ходи където си иска като същевременно друг човек в къщи да отговаря на полицията от негово име. Тия *** съвсем се усраха.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,властта да не е излязла масово под карантина,та така е налазила форума.Тия безделници не остават без празници.
17
4
 
12
 
! Отговори
От БиеСиПету преди 4 години
Газ пикаят, че не могат да намажат от мазнината на Бойко!
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Калеко се из.ходи по въпроса.Няма как да се мине без неговото "компетентно" мнение.Аман от под.логи.
15
6
 
12
 
! Отговори
не остана преди 4 години
ура скоро сте в историята, вече квичите на умряло. Шампанско за всички, в денят , вкойто БСП не влезне в парламента.
14
11
 
6
 
! Отговори
вирусобесие преди 4 години
Чета преди малко,че БЧК получило дарение електрони гривни за престъпници,с които явно смятат да вържат карантинираните. Спрете се,болните хора,или тези под карантина не са престъпници,и не можете да им отнемате човешките права. Твори се някава лудост, напарво вирусобесие с тази корона. В началото и аз вярвах,че всичко се прави за нашето здраве,но сега нещата не ми изглеждат точно така.
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ще са най щастливи ако има масово заразяване и хиляди загинали, само така ще вземат властта от ББ това е главната им цел.
12
6
 
15
 
! Отговори
бсп умре преди 4 години
Тримата глу.паци.
11
0
 
15
 
! Отговори
citi преди 4 години
Същото е както google и apple ни следят.
10
12
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Преди да отправят такива питания БСП да отговорят на въпроса, законно ли е използването на СеРеСетата с които си служеше тяхното червено острие и поръчкова журналистка Елена Йончева, като например това с "Ало Банов съм" ... Законни ли бяха и фейковете и, за Радиоактивната вода в Хасково, и островите и вилите, в Гърция и Испания ... Да не забравяме, че същото това Офшорно Ленче впоследствие лъсна с едни Вили за гости в с.Велика, и с едни Вирджински острови ... !!!
9
4
 
16
 
! Отговори
До РЕМС преди 4 години
Другари, веднага ли да напада е мадрите или да чакаме сигнал?
8
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законно или не,по-добре да ги следят,че като знаем колко сме недисциплинирани и колко заразени си щъкат около нас,ще изтърпят.А иначе властта а не е пожелала,а не ни е проследила.Вече няма скрито-покрито.Щом и вожда го хакнаха преди време в тоалетната,какво остава за нас.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги разбирам тия хора - искат пълно разпищолване. Все търсене на теле под вола.
6
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така МВР ще следи телефони без разрешение в съда?? Ние да не сме Северна Корея? Пък и че няма клауза закона да отпадне след края на извънредното положение. Роби, кога ще ви писне? Или може би няма, все пак 5 века сте търпяли робство...
5
8
 
21
 
! Отговори
антибсп преди 4 години
Аз питам: БСП законно ли е? Като знаем от къде произхожда, и какви ги върши ...