БСП пита КС: Законно ли следят телефона на карантинирани?

Опозицията внесе жалба срещу текстове за мобилните данни
Обновена: 22 апр 2020 14:15 | 22 апр 2020 14:15, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на БСП входира жалба в Конституционния съд срещу текстовете за подслушване на телефоните, на хората, които са поставени под карантина заради коронавируса.

От опозицията искат Конституционният съд да се произнесе дали приетите наскоро текстове от Закона за електронните съобщения са противоконституционни.

Те бяха приети чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Текстовете дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Ако човек няма преди 3 години
какво да крие,какво го притеснява?БСП ръководството има много за криене.Открита подривна дейност срещу мерките на властта,икономически интересина милионерското ръководство,съставяне на всякакви компромати,все неща,които мнозинството от НС и народа не трябва да знаят,защото ще имаповдигнати обвинения.Що се касае до карантинираните, "подслушването" екъм коя клетка се е вързал към момента телефонът на лицето и дали не едалече от адреса му,тоест дали се спазва карантината.
103
2
 
2
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Тия смешници сега ли се сетиха да питат за такива неща? Властта от години на всички ни подслушва телефоните - и стационарни, и мобилни, което го знаят и децата.Ама друго си е да се правиш на опозиция, за да демонстрираш някава позиция, нали?!Къде са *** и Сие, къде са Костя Копейкин и първият му приятел Магарешки да заявят нещо съществено в тази криза? Няма ги, естествено, това не е момент за евтин ПР, що да се хабят, я?!
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво питат БСП,ГЕРБ държи всичко с пари-полиция-диктатура-политика по всички райони са те няма мърдане.Жалко за демокрацията в Б-я.Няма освобождение скоро.
101
9
 
3
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОпозицията е затова да упражнява контрол над управляващите - така е навсякъде;бсп единствено показва, че още диша и не е тотално умрела ве :) Оня с големите уши е същата неадекватник като Нинова.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаиИ като си оставя телефона вкьщи - кво ще ми следятда не си го оставял. Прасват ти глобата, а ти се оплачи на *** Зарков.
98
4
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До БойкоебАаа - този комплексиран от малката си пи.ш.ка ***.сту..рба.тор пак се появи за да демонстрира едиповият си комплекс спрямо Бойко борисов. А бре момченце, защо не отидеш при Бойко ей така искренно да му заявиш, че искаш да бъдеш и..зчу..кан здраво от него вместо да ръсиш глупусти и за ти излизат кървави мазоли от яростното лъскане на онова мъничкото дето ти е м/у краката. Ясно е, че дамите не ти пускат и това съсипва и без това болната ти психика.
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ами просто е...Ами да,просто е,бил съм в тоалетната когато телефона е звънял,този който ми е звънял ще трябва да докаже обратното. Свидетели няма щото съм под карантина и съм сам.Проблем???????
96
2
 
6
 
! Отговори
Ами просто е... преди 3 години
Байо...требва и да се обадиш по телефона ..ха,хаааааИНАЧЕ -НЕ СЕ ЗАЧИТА ПРИСЪСТВИЕ!
95
5
 
12
 
! Отговори
Пропуснат шанс преди 3 години
Има една точна и ясна истина:БСП и Радев , пропуснаха да поемат в ръцете си управлението на кризата с корона-вируса , за да установят абсолютна хегемония на БСП и русофилската общност , върху управлението на страната!Радев имаше логичното право да го направи , като главнокомандващ на Армията и Венно-медицинската академия, но увлечен в партийното противопоставяне срещу ГЕРБ, просто закъсня и пропусна да вземе инициативата!РАДЕВ СЕ ОКАЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБ ИГРАЧ В ПОЛИТИКАТА , ЗАЕДНО С НИНОВА!
94
5
 
11
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 3 години
Какво упражнява ВСЪЩНОСТ бкп/бсп над УПРАВЛЯВАЩИТЕ:КОНТРОЛ...ИЛИ САБОТАЖ НА МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОРОНА-ВИРУСА...??!МОЛЯ ДА СЕ УТОЧНИ ЯСНО!ВСЪЩНОСТ---МОЖЕ ЛИ ДА ДОКАЖЕ БСП , ЧЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА "ПОДСЛУШВАНЕ"...А , НЕ СЛЕДЕНЕ НА "КАРАНТИНИРАНИТЕ"!!!?????????КОГАТО ГО ДОКАЖЕ ---ТОГАВА ДА ГОВАРИ!СЕГА --БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ....СА САМО ДРЪНКАНИЦИ.....!
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опозицията е затова да упражнява контрол над управляващите - така е навсякъде; Хубаво е да има и граждански контрол упражняван от грждански организации. А подслушването и следенето на граждани е особено чувствителна тема и винаги трябва да се извършва при доказана необходимост и по строго законен начин. Така че не виждам нищо лошо, че БСП поставя този въпрос.
92
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса БСП е по опасен от коронавирус. Оставя хората без мозък.
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато вносителите на питането се заразят с тежката форма на коронавируса ще го изтеглят набързо. Той и Джонсън беше ербап ама като го гепи вируса се наака от страх.
90
2
 
15
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 3 години
ПРИ ПАНДЕМИЯ ---НЯМА "ДЕМОКРАЦИЯ"!ЗАКОНИТЕ ПРИ "ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ"---ТРЯБВА ДА СЕ НАЛАГАТ ПРИНУДИТЕЛНО , ...ДОРИ И С ОРЪЖИЕ АКО Е НУЖНО!ПРИ ПАНДЕМИЯ--СА ЗАСТРАШЕНИ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ , И ЦЕЛОСТТТА НА НАЦИЯТА!ХОРАТА ВИ ОБЯСНИХА---ТОВА Е "ВОЙНА".....САМО ЧЕ ВРАГА Е НЕВИДИМ!
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по време на чума няма да се спре това безумие на БКП. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ тези ЧОВЕКОМРАЗЦИ- бомби в църквата, Чернобил, кражби на спестяванията на хората ЗА ДА СТАНАТ милионер,заводи,хотели,ЗАМЕНКИ на чукарите срещу терени на морето. СЕГА ПЛАЧАТ ЗА ПРАЗНИТЕ ХОТЕЛИ И СПРЕЛИТЕ ЗАВОДИ.
88
3
 
15
 
! Отговори
Да ви припомня: преди 3 години
По време на шапната епизоотия , след 9.09.44г , по селата, изходите и входовете към тях се пазеха с оръжие !БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ , ЧЕ ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА ....САМО ВИ МОЛЯТ И ВИ СЪВЕТВАТ!ПРИ ПАНДЕМИЯ , ОРГАНИТЕ НА "НОЩ"-ВСЯКО "ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ"....МОГАТ ДА ГО ПРЕВЪРНАТ ВЪВ "ВОЕННО"....АКО СА ЗАСТРАШЕНИ НАЦИОНАЛНИТЕ УСТОИ НА ДЪРЖАВАТА!ТОВА Е В РАМКИТЕ ---НА ТЯХНОТО АБСОЛЮТНО ПРАВО!!!
87
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КВИ , "ФУНДАМЕНТАЛНА ПРАВА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ" БЕ....ХА,ХА,ХААААААААЕДИНСТВЕНОТО ТИ ПРАВО Е САМ ДА СИ ВЗЕМЕШ БЕЛИЯ ЧАРШАФ И ДА ТРЪГНЕШ ЗА ОРЛАНДОВЦИ.БЕЗ ДА ПРАВИШ КОНТАКТИ ПО ПЪТЯ ,БЕ...ЗА ДА НЕ ЗАРАЗЯВАШ ДРУГИТЕ !
86
5
 
27
 
! Отговори
червената маймуна преди 3 години
бсп си нямат идея как си сринаха поддръжката с тия идеи да се пускат хората кръчмите за стадния имунитет дето се опита да го вкара техния президент радев и тн. ако вземат 10% трябма да черпят
85
8
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Свободата да ходиш някъде, е една от най - важните. Много хора си мислят, че са в средновековието. Там ще са си супер, милите.