Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19

Това би означавало обезсмисляне на ограниченията до този момент
Обновена: 23 апр 2020 16:26 | 23 апр 2020 16:26, Нели Христова
130
Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните мерки срещу коронавируса може да доведе до появата на нова вълна от заболели и починали, което на свой ред би обезсмислило стриктното спазване на ограничения от гражданите до този момент. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, който участва във видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.

Държавните и правителствени ръководители и партийните лидери от ЕНП от всички държави-членки разговаряха няколко часа преди заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе по-късно днес. Лидерите от ЕНП дискутираха начините за преодоляване на политическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Борисов изтъкна навременните и ефективни мерки срещу разпространението на коронавируса, които България въведе. "Още на 26 февруари с моя заповед бе създаден Национален оперативен щаб, който да кооординира действията на компетентните държавни органи за борба с COVID-19. Обяснихме на българските граждани необходимостта от спазването на физическа дистанция и дисциплина. Навременно взетите мерки и стриктното им спазване дадоха резултат и в момента България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в ЕС", обясни премиерът.

По време на своето изказване българският премиер Бойко Борисов акцентира върху необходимостта от намирането на лекарство и ваксина срещу коронавируса. "Единственият начин ситуацията по света да се нормализира е разработването на лекарство и ваксина. Този процес обаче е дълъг и е важно всички страни, както и самият Европейски съюз, да инвестираме в разработки. Само така ще можем да се справим с кризата", заяви премиерът.

Борисов приветства и предложението на ЕК и председателя й Урсула фон дер Лайен за мащабен инвестиционен план за възстановяване на европейската икономика, която се намира в тежко състояние вследствие на пандемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом лампата в спалнята угасна, във всички стопански сгради настана раздвижване и възбуда. През деня се беше пуснал слух, че старият Майор награденият на изложба бял ш0ппар предишната нощ е сънувал необикновен сън и иска да го разкаже на останалите животни. Беше уговорено всички да се срещнат в големия обор веднага щом мистър Джоунс се прибере в дома си, та да не им пречи.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом лампата в спалнята угасна, във всички стопански сгради настана раздвижване и възбуда. През деня се беше пуснал слух, че старият Майор награденият на изложба бял *** предишната нощ е сънувал необикновен сън и иска да го разкаже на останалите животни. Беше уговорено всички да се срещнат в големия обор веднага щом мистър Джоунс се прибере в дома си, та да не им пречи.
82
5
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
някой може да ме обвини в хвалебство, но ще кажа, че това e мозъкът който ще ни избави от коронота, a после Бог да ни е на помощ..
81
1
 
13
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
За тоя чумата, тиф, холера и дизентерия в едно му желая от сърце...
80
1
 
18
 
! Отговори
Многосериен филм преди 3 години
Тогава защо постоянно слагаш разни фалшиви дати ,фалшиви надежди ,по твоята система ще се влачим до време оно ,просто дори не искам да слушам лъжи....тука не може да се пише но има тактики при който активно се издирват носителите по разни огнища карантиносат се и прочие има и д-р тактики сега ,че той ги вижда нещата други и егото му е такова не означава че винаги е прав ,да жертвите все още са малко но къде отиваме във времето ,милиарди се теглят --директно за хората нищо.....
79
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нераслхабването ще доведе до глад. При текущата смъртност си струва да се пробва разхлабване.
78
2
 
16
 
! Отговори
Пак го нахокаха преди 3 години
Наш Бойко и друга песен запя. Щял да напълни хотелите ни и заведенията за 24 май... да видим.
77
1
 
27
 
! Отговори
Ми преди 3 години
Бидоня се издъни покрай Великден и сега както винаги друг му е виновен, а той в бяло и мирише на теменужки.
76
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокич,престани да ни плашиш,а кажи синчето на личния ти лекар Лъчо мозъка било ли е дрогирано,а също и девойката до него,щото гешефтурата мълчи като комунист на разпит.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си, че Боко е удобен за всички партии. Удобен е даже за БсП, всички партии съвместно крадат яко!
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите си мислят, че селският манталитет ги пази от заразяване.
73
1
 
12
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Това е подслушано от събрание на ГЕРБ,с главен докладчик пекинската патица.
72
5
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Айде нема нужда ти да признаваш Крим за руски.Важното е,че руснаците са го признали.А те в Крим са 95%.Понял?
71
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При конферентната връзка с европейските лидери,Боко е изказал мнение,че не трябва толкова скоро да се разхлабват мерките,но те били категорично против.Боко,Бокоооо,щеш не щеш,скоро ще трябва да ни пуснеш на свобода.Така казаха началниците.
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен в САЩ ще стане най-страшно, защото масата население е тежко въоръжено. И целта може да е именно това - въвеждане на извънредно положение. Чувал съм, че от години имат готови концентрационни лагери, т.н FEMA camps, които са напълно оборудвани и празни. Някои от тях могат да поберат до 3 милиона души. Тези лагери са хиляди и са строго охранявани от армията. На прага сме на реализирането на голяма стъпка от плана на онези ***, които управляват света...да вкарат стадото в кошарата.
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Испанските следователи дано са живи и здрави!
68
3
 
23
 
! Отговори
Яоооооооооо преди 3 години
А къщата в Барселона?
67
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Бойко и потоп ...
66
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
до до АНТИЩатите обявиха и червения Ким за диктатор, но нещо не могат да му вземат ресурсите.Пак те, преди години опитаха да запалят гражданска война на Тянанмън, но китайците смазаха бунта с желязна ръка.
65
17
 
13
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
Време е Борисов да предложи сделка на Путин - признаваме Крим за руски, а в замяна да вземе всички роми и останалите руски агенти в БГ(БСП, Атака, Възраждане, АБВ, Радев...)