Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19

Това би означавало обезсмисляне на ограниченията до този момент
Обновена: 23 апр 2020 16:26 | 23 апр 2020 16:26, Нели Христова
130
Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните мерки срещу коронавируса може да доведе до появата на нова вълна от заболели и починали, което на свой ред би обезсмислило стриктното спазване на ограничения от гражданите до този момент. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, който участва във видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.

Държавните и правителствени ръководители и партийните лидери от ЕНП от всички държави-членки разговаряха няколко часа преди заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе по-късно днес. Лидерите от ЕНП дискутираха начините за преодоляване на политическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Борисов изтъкна навременните и ефективни мерки срещу разпространението на коронавируса, които България въведе. "Още на 26 февруари с моя заповед бе създаден Национален оперативен щаб, който да кооординира действията на компетентните държавни органи за борба с COVID-19. Обяснихме на българските граждани необходимостта от спазването на физическа дистанция и дисциплина. Навременно взетите мерки и стриктното им спазване дадоха резултат и в момента България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в ЕС", обясни премиерът.

По време на своето изказване българският премиер Бойко Борисов акцентира върху необходимостта от намирането на лекарство и ваксина срещу коронавируса. "Единственият начин ситуацията по света да се нормализира е разработването на лекарство и ваксина. Този процес обаче е дълъг и е важно всички страни, както и самият Европейски съюз, да инвестираме в разработки. Само така ще можем да се справим с кризата", заяви премиерът.

Борисов приветства и предложението на ЕК и председателя й Урсула фон дер Лайен за мащабен инвестиционен план за възстановяване на европейската икономика, която се намира в тежко състояние вследствие на пандемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
А на вашето вътрешнопартийно събрание това ли ви наредиха да говорите ?
63
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина има моето момче, и всички сме ваксинирани с нея. Тя е в имунизационния календар на републиката от 1951г. Тя е причината да сме живи и здрави, а не префърцунения щаб и прехвалените мерки. Защитени сме още от времето на лошите ***.
62
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че нищо не зависи от него. Решат ли да падат мерките в Европа какво ще прави наш Боце? Ще каже: Не смея, много мисля за народа?
61
20
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 години
Прав е !
60
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стоите затворени,докато баце "усвои" парите от резерва,а после и новите заеми на спокойствие.Не му пречете с разни искания,протести и пр.После той ще хвърли на 4-те си кучета по една тлъста пържола,а вие ако имате късмет може да си купите фурми на промоция.
59
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи на вътрешнопартийно събрание на ЕНП се обсъждат мерките въведени в държавата. Тук нещо не е както трябва.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИЩе обявят някой за диктатор, ще му спретнат гражданска война или бомбардировки и ще сложат ръка на ресурсите им
57
3
 
26
 
! Отговори
Ясно ли е преди 3 години
Тръгнат ли туристите по плажовете няма кой да го търпи тоя,ние затворени в панелките,а чужденците на плаж,няма как да стане!
56
3
 
22
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
ЕНП дрън, дрън. Той просто не знае какво да прави. Докато чакаме да пръдну ще сме затворници в апартаментите. В цяла Европа не е така.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия мерки не могат да се обезмислят повече.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако продължава така, след падането на ИП да не остане без поданици. Всички ще предпочетем да вадиме картофи някъде
53
2
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Само гледайте в САЩ Какво ги чака. На прага са на гражданска война, защото повечето хора там нямат спестявания.----------------------------------------------На богатите щатски евреи, не им пука за бедните в щатите и в Бг.Те командват Боко.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
53 - топ коментар. Поздрав!
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех колко ти е удобно да ни държиш затворени.А ти защо не даваш пример?Внимавай да не излезе духа от бутилката,защото може да стане страшно.
50
2
 
29
 
! Отговори
КОРОНАТА преди 3 години
БОЧЕ КАЗА , ЧЕ МАЗНИНКАТА КЕ Я УСВОИМ ДА 13 ЮНИ....ПОСЛЕ КЕ ИМАМЕ ГОТОВНОСТ ДА ОСВОИМ 10МЛРД. ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ИЛИ ДО ДЕ СТИГНАТ
49
1
 
25
 
! Отговори
До Планна преди 3 години
Амо то рецесият а е рвзултат от седенето вкъши! Тук нещата имат друга цел, очевидно искат на пренастеоят хората по света за някакъв нов ред и строй. А този процес ще отнеме време, години ако ефекта на заплахата за здравето отмине ще модофицират вируса отново. Има си цел цялата работа, ясно е всички действат в синхрон. Пускат бизнеса ама по малко съвсем. Революция ли целят световно правителство в Израел ли целят? Ако ваксината излезе от там, това е плана!
48
2
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Слушайте Вожда!Той каза.Хау.
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да каже децата на "елита" как си купонясват на Златните мостове, а на нас фандъкова ни забрани да ходим на планина, че е противопоказно
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета на Симитли бил под карантина, Боко защо не е?
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали са се да обсъждат как да разхлабват мерките, а той взел да ги разкандардисва- нищо не е сигурно докато няма ваксина, да не дойде втората вълна...Не му се ще да махне ИП