Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19

Това би означавало обезсмисляне на ограниченията до този момент
Обновена: 23 апр 2020 16:26 | 23 апр 2020 16:26, Нели Христова
130
Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните мерки срещу коронавируса може да доведе до появата на нова вълна от заболели и починали, което на свой ред би обезсмислило стриктното спазване на ограничения от гражданите до този момент. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, който участва във видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.

Държавните и правителствени ръководители и партийните лидери от ЕНП от всички държави-членки разговаряха няколко часа преди заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе по-късно днес. Лидерите от ЕНП дискутираха начините за преодоляване на политическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Борисов изтъкна навременните и ефективни мерки срещу разпространението на коронавируса, които България въведе. "Още на 26 февруари с моя заповед бе създаден Национален оперативен щаб, който да кооординира действията на компетентните държавни органи за борба с COVID-19. Обяснихме на българските граждани необходимостта от спазването на физическа дистанция и дисциплина. Навременно взетите мерки и стриктното им спазване дадоха резултат и в момента България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в ЕС", обясни премиерът.

По време на своето изказване българският премиер Бойко Борисов акцентира върху необходимостта от намирането на лекарство и ваксина срещу коронавируса. "Единственият начин ситуацията по света да се нормализира е разработването на лекарство и ваксина. Този процес обаче е дълъг и е важно всички страни, както и самият Европейски съюз, да инвестираме в разработки. Само така ще можем да се справим с кризата", заяви премиерът.

Борисов приветства и предложението на ЕК и председателя й Урсула фон дер Лайен за мащабен инвестиционен план за възстановяване на европейската икономика, която се намира в тежко състояние вследствие на пандемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биби, като сериозен специалист, кажи ни къде изчезнаха всички болни от конвенционален грип, таха характерни за всички минали години
23
4
 
32
 
! Отговори
Давате ли си преди 3 години
Сметка, че България е единствената страна в Света, където премиера е осъждан за клевета и лъжа поотделно, че е споменаван в секретни документи като свързан с наркотрафик и убийства и, че вече 10г стандарта на живот пада, няма реформи, няма нищо. Само кражби и приказки за простата публика слушаща в захлас.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.Партиоооо любимааааааа, всичко правя каквото ми кажете, Боко се наричам и чупя кръста на 90 градуса само като ме погледнат.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симитлийският кмет как се е оттървал да не се зарази с коронавирус, а само шофьорът му?!?
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В някои страни освобождават затворниците, а гражданите ги държат като затворниците(Италия).
19
16
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ОТХЛАБИШЛИ МЕРКИТЕ И ЩЕ ТИ СЕ КАЧЪТ НА ГЛАВАТА , ЗАТОВА ВИЛАТА ДА Е НА ВРЪТА
18
5
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Втора вълна може и да има,но *** втори живот няма.Живота е кратък, българската простотия - вечна.
17
4
 
50
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Нова вълна? А кога беше първата? Нещо му куца и статистиката, и логиката...
16
3
 
36
 
! Отговори
212 преди 3 години
БОЧЕ ЧАКА ВАКСИНА,,,,КАКТО НЕНО ДИМОВ ДЪЖДЪТ НАД ПЕРНИК
15
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са точни и добри, но за съжаление доказват само едно, че здравмата система при управлението на този чичак е скапана и занемарена до нула! Няма болници, няма лекари - избягаха да спсяват германците! За съжаление този чичак в момента злоупотребява с всичко! Не желая това недоразумение да ме упрсвлява повече! Стига! Уволнениеее !
14
1
 
53
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Разхлабването ще доведе то падане на тиквите от власт, така че извънредно до следващите избори.
13
1
 
46
 
! Отговори
Сара преди 3 години
Точно така - ще доведе задължително до втора вълта, защото вирусът ти чака навън да изпълзим, а това все някога ще стане. С криене ако ставаше доста болести щяхме да преборим.
12
3
 
46
 
! Отговори
ром с лимонАда преди 3 години
КОТИ ПУКА НАЛИ СИ У БАРСИЛОНАТА ,,ПОЛОВИНАТА НАРОД С 200ЛВ ПЕНСИЯ И 610ЛВ ЗАПЛАТА СА С ЕДИНИЯТ КРАК У ГРОБА..
11
7
 
41
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
В един единствен миг на яростно усърдие, българският народ ще се освободи от тебе, който си повече от вирус. Бой, бой до смърт. С цялата ти комунистическа клика. Бой за достойнство, бой за чест, бой до край. Друго лечение няма.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименку-ку
9
3
 
42
 
! Отговори
Смях преди 3 години
На обесения и да му отхлабиш въжето, все тая...
8
4
 
52
 
! Отговори
учен преди 3 години
Е , добре де ,ако 10 год. се заразяват по 50 на ден ,какво правим ! Защо сте толкова прости и ограничени ! На който му е писано !! Дайте сега ще спасявате 90 годишни хора с по 10 болежки !!
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус се предава само по полов път. Кметът на Симитли го доказа
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен бай *** от всичко разбира.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да доведе