Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19

Това би означавало обезсмисляне на ограниченията до този момент
Обновена: 23 апр 2020 16:26 | 23 апр 2020 16:26, Нели Христова
130
Борисов: Отхлабването на мерките ще доведе до нова вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Прекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните мерки срещу коронавируса може да доведе до появата на нова вълна от заболели и починали, което на свой ред би обезсмислило стриктното спазване на ограничения от гражданите до този момент. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, който участва във видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.

Държавните и правителствени ръководители и партийните лидери от ЕНП от всички държави-членки разговаряха няколко часа преди заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе по-късно днес. Лидерите от ЕНП дискутираха начините за преодоляване на политическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Борисов изтъкна навременните и ефективни мерки срещу разпространението на коронавируса, които България въведе. "Още на 26 февруари с моя заповед бе създаден Национален оперативен щаб, който да кооординира действията на компетентните държавни органи за борба с COVID-19. Обяснихме на българските граждани необходимостта от спазването на физическа дистанция и дисциплина. Навременно взетите мерки и стриктното им спазване дадоха резултат и в момента България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в ЕС", обясни премиерът.

По време на своето изказване българският премиер Бойко Борисов акцентира върху необходимостта от намирането на лекарство и ваксина срещу коронавируса. "Единственият начин ситуацията по света да се нормализира е разработването на лекарство и ваксина. Този процес обаче е дълъг и е важно всички страни, както и самият Европейски съюз, да инвестираме в разработки. Само така ще можем да се справим с кризата", заяви премиерът.

Борисов приветства и предложението на ЕК и председателя й Урсула фон дер Лайен за мащабен инвестиционен план за възстановяване на европейската икономика, която се намира в тежко състояние вследствие на пандемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички, турсете в тубатаRolling StonesLiving in a ghost townНовия химн!Поздрави от Klagenfurt!Oстанете здрави!
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то които е ходил на море е видял как се нижат вълните една след друга!Важното е да откраднем повече пари и да не оставим полицията без заплати
102
0
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Koi kakvoto da govori pomnete...se govori sa avanta na pari,I antibalgarska politika.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Още на 26 февруари с моя заповед бе създаден....Обхваща ме срам като чета а и гняв към българския народ, как един бивш телохранител със еднокнижно образование еднолично управлява цяла *** от ***. Аз съм *** а вие сте по прости и затова се разбираме! Все думи от Всезнайкото без образователен ценз и със силов български диалект.
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНОГО *** народ! В МАКЕДОНИЯ МОЖЕШ ДА СИ ИЗВЕДЕШ КУЧЕТО НА 100М от дома!В Сърби 4 дни никакво излизане от дома.НИЕ ОБИКАЛЯМЕ ЦЯЛА СОФИЯ,РАБОТИМ, МАГАЗИНИ ОТ 1 ЛЕВЧЕ ДО КОЗМЕТИЧНИ САЛОНИ и само мрънкаме. Ако не умрем от корона направо от мрънкане ще дадем фира. 33602
99
0
 
5
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Тоя Бойко само копи пейст от другите новини .... Кажи поне нещо ново,напъни я тая глава
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112Баце ще ни храни кога огладнеем и никой друг.Сами той! Баце е нашия бащица! Той баща, той майка!
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След два месеце ще има вална от гладуващи.Баце чоджум я кажи кой ще ги храни тия хора.Остави ги хората всеки сам да си вземе мерките.Иначе нямаш си представа до каде ще доведе безпаричието
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ууууууууууу брееееееее! Нацистииииииии!Генерал Инатлийски докога ще си прави оглушки и няма да се съобразява със съветите на доц. Мангъров и други експерти като него???Как може съдов хирург да се произнася по теми по които не е компетентен, а именно епидемиология?По Евронюз току-що съобщиха, че "ключът" за изход от карантината са именно масовите бързи тестове, според указанията на доц. Мангъров! Усилено разработват няколко вида, иначе - карантина "пор тужур!"
95
1
 
9
 
! Отговори
Оставка !!! преди 3 години
Тая вечер гледахме един истински комуназ, верен на Партията да ни хока и поучава, неграмотен при това !
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце по Кърджалийско и в Пазарджишката ромска махала са се разщъкали здраво в подготовката на Рамазана. Страх ли ви е да ги спирате, електората трябва да се обгрижва.
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и в Албания има точки на дезинфекция преди влизане в магазини и пазари. У нас мерките са главно телевизионни и административни.
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, така да се обяви 10 години извънредно положение през които избори не се провеждат,както е по закон.За какво да харчим 30-40 млн за избори,но ще бъдат усвоени млрд, от гробарите и обкръжението им.Мутрата ще се успокой че никой няма да му бута стабилността и така до загиването на България.
91
2
 
10
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Да живее Байрак ***!
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БУНТ НЕПОДЧИНЕНИЕ БУНТ!!!
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вълна не е имало....че да има втора.***
88
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"короната" е "СЛАМКАТА",която Съдбата подаде на давещия се При/мат от с. Банкя.Тоя ще е стиска,докато устиска...Интересното е,че вероятно е родено "под щастлива звезда" това Недоразумение....Никъде другаде,по никакъв друг начин ЧУТОВНАТА МУ ПРОСТОТИЯ НЕ би му позволила дори и за портиер да са калеса,но...набутаха го за "Началник на България"....."Човек се надува пред Съдбата,а Съдбата тромпета си надува"...(който е чел знае какво цитирам)
87
3
 
21
 
! Отговори
absurd преди 3 години
И с мерки и без мерки тия дето трябва да умрат ще умрат.Вируса е селективен и е предназначен да унищожава всички които са в тежест на системата или матрицата,това са пенсионери и хора в неравностойно положение.Вируса е изкуствено създаден и Не виждам за кво на правят на маймуни,разхлабвайте мерките и без това ще си заминат само ненужните на матрицата,филма сме го гледали
86
2
 
16
 
! Отговори
Може ли.... преди 3 години
Тези които не сме гласували никога за него ,да не се възползваме от съветите му и да ни пускат поне да ходим за риба и да си рискуваме нашия живот по разни затънтени язовири --да си пази администрацията раздута с полицаите дето постоянно им дава ,а нас да ни зареже,,хич нищо не им искам....
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майора вече се бе разположил удобно в сламеното си ложе под фенера, който висеше от една греда. Той беше дванайсетгодишен и напоследък бе доста затлъстял, но все още имаше достолепен, мъдър и благодушен вид, въпреки че никога не бяха рязали бивните му.