Ангелкова не смята, че води война с туристическия бранш

Обвиненията на туроператори били внушения и манипулации
24 апр 2020 10:24,
43
Ангелкова не смята, че води война с туристическия бранш
Снимка: БГНЕС

„Абсолютни внушения и манипулации са твърденията, че съм във война с бранша. Това не е вярно. Разбирам напрежението, секторът е един от най-засегнатите от кризата. Той беше първият засегнат сектор и на практика в момента не функционира. Туроператорите, които са регистрирани в туристическия регистър са над 3400. Двете асоциации, които отправиха  твърдения, че съм във война с бранша, представляват до 150 - 200 туроператора“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA.

Още по темата

„Секторът обхваща не само туроператорите и турагентите. Има и ресторантьори, хотелиери, екскурзоводи, аниматори и др. Изключително важни са абсолютно всички в този сектор, за да имаме качествен туристически продукт. Напрежението го има и това е разбираемо на фона на тази криза, която никой не очакваше и която спря сектора“, каза още тя.

Туризмът след кризата - ваучери за почивки за борещите се с вируса?

„Много е важен балансът. Непрекъснато сме имали комуникация с всички страни. В това напрежение, мерките, които правителството е предприело, са повече от 25. Нека не гледаме на туризма като нещо в страни от икономиката и извън правителството. Туризмът е част от българската икономика и е най-засегнатият отрасъл. Всичките мерки, които са предприети до момента от правителството, касаят пряко и туристическия сектор. Има отпуснати възможност за безлихвени заеми и всеки туроператор има възможност да се възползват от това. Тези мерки касаят всички предприятия в страната. Над 800 млн. по оперативни програми са насочени за борба със заразата, както и към всички сектори, които са засегнати от кризата, включително туризма. Предстои и грантова схема за до 15 хил. лв. за микро и малките предприятия. Разработва се и за средните предприятия. Непрекъснато се работи. И в момента подготвяме конкретни предложения и мерки. В понеделник имаме неформална среща на министрите по туризма с комисаря Братон, който отговаря за вътрешния пазар. В тези нови мерки, които подготвя Комисията, 20% да са насочени към туризма. Разбирам изключителното напрежение. Разбирам, че се търси виновник за пандемията, но всичко става в диалог. Аз взимам страната на хората. На първо място е животът и здравето на хората. Трябва заедно да търсим възможните решения“, допълни министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Marina преди 3 години
Как може тази да лъже така... оставката и е поискана също и от всички организации в бранша, всички екскурзуводи и над 600 други фирми и е подписана от сдружение Бъдеще за туризма
33
0
 
8
 
! Отговори
8196 преди 3 години
Във Франция няма да дават пари на фирми със сметки в офшорни зони, а също и на тези, които изплащат дивиденти. Тук какъв е подходът?
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече че големите събирания са забранени до края на август", заяви тази седмица германският външен министър Хайко Маас. А на нашенските мутро хотелиери и концесионери им се привижда, че някой ги саботира умишлено.Даже и да няма забрана едва ли ще има желаещи при опасността да се заразят и да се озоват интубирани в болницата заради инклузив почивката им където всеки пипа.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристически бранш вече няма, скоро и няма и да има. Ангелкова може да спести някой лев на данъкоплатците и да си ходи.Никъде по света не се очаква да има сезон, нито пък да има желаещи тази година, освен ако тя не е някакъв феномен и да предаде на света своят опит.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но браншът така смята,секси.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, тя воюва с красотата!
28
6
 
9
 
! Отговори
Julius преди 3 години
Мутрочерноморието напълно си заслужава министърката!Подкрепям да остане макс. дълго на власт.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мис Герб е очарователна както винаги
26
4
 
8
 
! Отговори
Влайко хотелиер преди 3 години
Хайде пущайте ги Тея грантове, видяло Сай че няма да има сезон. Поне да оправим сметките, за мойте 2 хотела ми трябват поне 300000 даржавн помощ или грантове дет му викате да вържа годината, да си платя лизинга на жипа и таксите щерката в Лондон учи ве ей ша нидокарате до просешка тояга
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПУ пу пу да не я видя на тъмно че си глътна езика каква е баба Яга ..
24
1
 
14
 
! Отговори
Н преди 3 години
Точно защото туризмът е най-засегнатият бранш трябва сериозен, адекватен и запознат с материята специалист. Тази жена е абсолютно неадекватна във всяко едно свое изказване. Присъствах на една конференция, която тя водеше - колегите демонстративно станаха и излязоха, заради глупостите, които наговори.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мале, тая колко е сексапилна
22
3
 
13
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Албена ми искаха 20 лв. вход за колата в комплекса им и по 10 лв. паркинг на нощ за .... колата !!!А сега да си спомнят и да *** на гладно !!!
21
0
 
12
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Тя си взима дебелата заплата и не се интересува че хората ще гласуват скоро.
20
0
 
11
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Берта от Новите съседи става за министър колко и Барни Ръбъл.
19
1
 
9
 
! Отговори
До 9 професор преди 3 години
Две почивки !?!? Не са ли малко малко ? Или забрави га тичаше с опинци по мегдана.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво каза за сайта, за който са дали пет милиона, а не струва и пет хиляди?
17
1
 
14
 
! Отговори
Гербер-бивш комунист преди 3 години
Тая защо не излезе на борсата ? Туризъм няма и тая година няма да има още година...
16
0
 
17
 
! Отговори
Ха, ха, ха...... преди 3 години
АнгеЛакова не смятала... А тя въобще може ли да смята ?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка ***! За какво въобще си назначена на такъв пост?!