Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли

Ангелкова знаела за напрежението, но не иска манипулации
206
Късен туристически сезон това лято, стартът от 1 юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разбирам напрежението, предвид факта, че туризмът е сред най-сериозно засегнатите сектори. Разбирам очакванията всичко да става сега и веднага, но да се намери баланс е изключително трудно. Не искам да се остава с манипулации и внушения, че държавата нищо не прави и че министерството нищо не прави“. Това коментира пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова по повод поисканата ѝ оставка.

Още по темата
Тя подчерта, че мерките са регламентирани законово. 

„Това, което имаме като искания от всички, касае основно искане на осигуряване на средства от държавата... Има осигурени различни инструменти и възможности. Министерството на туризма е разработило стратегия за късен летен сезон. Нашите срокове са за стартиране на късен летен сезон от 1-ви юли. За това индикации ни дава факта, че засега няма отказани индикации“, посочи тя.

 „За мен е важно да продължавам това, което правим с колегите, и в диалог с бранша и с колегите от ЕС да търсим работещи решения. За утрешната среща сме предложили в т.нар. възстановителен план, който ЕК предложи за възстановяване след кризата, средствата за туризма да са около 20% от целия пакет и да има отделен инструмент за туризма. Правим всичко възможно заедно с обединени усилия да имаме тези общи мерки, включително и по отношение на поетапното отваряне на границите... Искаме да има единни правила, за да не се създава хаос“, настоя Ангелкова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
Бай 100ян преди 3 години
Най-големия сектор в България е производството . Формира 30-40% от БВП . След това са ти услугите ! Как производителите и тези в сверата на услугие ще си продават продуктите като няма Туристи които да ги купуват а да разчиташ само на Българския пазар си не е работа!
156
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Нали тази каза, че за радост нямало отказани резервации, ама то нямало записвания, та няма какво да се отказва всъщност. На кое кръстовище я намери бе, г-н Премиер?
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз година туризъм - ..анизъм! Тъй ще е !
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това "недоразумение" бе ? Във властта е пълно с такива...."Дани Ръбъла" .И Т.Н
153
0
 
4
 
! Отговори
поминака преди 3 години
До Слънчака БейКакво ще правят хазаите на частни квартири и местните жители без работа?
152
0
 
5
 
! Отговори
ке умрем за разврат. преди 3 години
До сладки спомени!...и за чужди жени! Колко запознанства ставаха на морето? Колко любов! Сега нищо Днес за нищо не ми говори морето така както преди! Останаха само спомените!
151
0
 
4
 
! Отговори
Кобра!!! преди 3 години
това е тя!
150
0
 
3
 
! Отговори
сладки спомени! преди 3 години
До Слънчака Бейбамбини, долари, корекоми, вносни цигари и напитки и ченгета в командировки........
149
0
 
7
 
! Отговори
Зара преди 3 години
За това индикации ни дава факта, че засега няма отказани индикации, посочи тя.Какво има в предвид дамата / журналистката / статията? Нещо не разбирам....
148
0
 
18
 
! Отговори
Слънчака Бей преди 3 години
Нека държавата ми обясни как ще компенсира нарко-дилърите, чийто обороти са паднали зверски?Ами компаньонките, кво да правят. Нямат кво да ядат.
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера един гербераст - Ципов - я нарече ''министър на теерооризмаа'' ! Случайно му се случи да се обърка, но пък каза истината човека хахахахха!
146
0
 
3
 
! Отговори
сезона на морето преди 3 години
До От СлънчакаПристигнеше ли първия курортист на морето, сезона се откриваше!
145
0
 
5
 
! Отговори
излишно министерство преди 3 години
До АнонименПразна бройка! Преди беше ДКТ, БАТО, Туристинженеринг... и работите вървяха...
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрасиМинала е покрай хубавиците и умниците и представлява нашия туризъм...
143
0
 
7
 
! Отговори
бостанско плашило преди 3 години
До Гражданин на светаПрез чий ли юрган е минала?
142
0
 
7
 
! Отговори
конска зурла преди 3 години
До по дяволите - кобилаТака ли се представя страната ни с грозни жени? Що за реклама на туризма?
141
0
 
7
 
! Отговори
по дяволите - кобила преди 3 години
С конска ***!
140
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно туризма разпространи вируса по цялата земя.Меко казано е абсурдно изобщо да се коментира в подобна ситуация за туризъм веднага след епидемията. И най-големия т'ъпак не би трябвало да помисли за такава авантюра....
139
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин на света преди 3 години
Тази колкото по-бързо се изнесе от туризма,толкова по-големи шансове има този бранш да получи някакви грамотни и ясни перспективи за развитие и оцеляване.Гърция подсказа за мощна подкрепа с ясни условия за туризма...така се готвят и останалите ни съседи и европейски партньори.Тази се би в гърдите колко руски туристи докарала...само,че тогава Путин им беше забранил да пътуват до Турция.Пълен провал е и незнам с какво Борисов е хванат в нея?!?За визия да не отварям дума,че...
138
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваният сезон ще бъде лятото, и по-точно - на кукуво лято. Продължавайте да леете бетон, да искате безбожни пари за шезлонг и чадър, развалена храна и разреден алкохол, всичко това гарнирано с рещетиращи батки на постоянния звуков фон на 300 децибела най-мазна чалгия. Пандемията ви е най-малкия проблем.