Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса

Важно е здравето на клиентите и персонала
115
Ще се учим да ходим на заведение заради коронавируса
Снимка: Министерски съвет

Как ще работят заведенията с маси на открито? Масите ще трябва да се разредят, да се спазва физическа дистанция.

"В момента се учим как да живеем с коронавирус, трябва и да се учим как да работим. При тази мярка за заведенията е най-важно да запазим персоналът и клиентите да бъдат здрави. Доколко е икономически изгодно е друг въпрос", заяви ген. Мутафчийски.

"Това има и психологически ефект, че животът продължава. Важното е да сме дисциплинирани. Ако тези мерки се спазват и ако всичко върви леко - ще има още разхлабване на мерките", допълни Борисов.

Основната философия за всяка отпусната мярка е възможността да се спазва физическа дистанция и дезинфекционните мерки, както и използването на защитни средства от персонала и обучението им да работят в такава ситуация, коментира Мутафчийски.

Още по темата
Той заяви, че трябва да се изгради култура на обслужване на клиентите съвсем в друг порядък. Той посочи, че има редица заведения с малка външна площ и отварянето, особено при намаляване на масите, би било икономически неизгодно, но на първо място е сигурността на клиентите и на персонала. Където са нагъсто масите, трябва задължително да се разредят и да се работи в такъв режим, посочи той.

След всяко отпускане на мярка се изисква поне малко време, за да се види ефектът от тази мярка, коментира още председателят на щаба.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че с РЗИ и Агенцията по храните ще разпишат основните правила за отваряне на заведенията на открито и ще трябва да дадат становище за всяко едно конкретно място. Това ще отнеме известно време, но е най-сигурният начин, каза той.

Дори една трета от заведенията да отворят или една втора, пак са работни места, пак усещането ни, че светът е свършил, го няма, човек може да изпие една бира или детето да изяде един сладолед, коментира премиерът Бойко Борисов. "Ако тези мерки по ресторантчетата, кафетата, сладкарниците сработят, тогава ще ги разширим", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
0
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Ходенето по заведения е като карането на колело - не се забравя. Вие само ги отворете, а уроците си ги продавайте на някой балама!
98
2
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 3 години
То ходенето по заведения не е задължително.
97
1
 
3
 
! Отговори
Имаме късмет преди 3 години
Този път имаме късмет. Не знам дали е от гените, самата география, ваксината срещу Туберкулоза или каквото и да е. Мисля, че ще се върнем към нормалния живот. Най-важното е да се внимава с влизащите в България от страните където имаше много заразени:Италия, САЩ, Китай, Испания и.т.н за да не докарат по-устойчив и по-лош щам и да ни разкаже играта.Така мисля, понеже през цялата карантина наблюдавах хората и даже тези които спазваха изискванията не знаеха как, даже към 90% правиха грешно нещата.
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавото е, че сега който иска може да продължава да се крие докато срещне св. ПЕТЪР, а който иска може да да ходи на кафе, ресторант, в парка. Всеки може да избира.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в едно заведение се установи че някой заразен е бил там какво правим затварям заведението ли за 2 седмици.
94
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
. Ако тези мерки се спазват и ако всичко върви леко - ще има още разхлабване на мерките", допълни Борисов.------Тоя вече се вживя в ролята на божи наместник.
93
4
 
4
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Нали останахте без пари бре?!? Радев урева урталъка два месеца,че живеете в глад и мизерия! Какви кафенета и ресторанти сега!?!?
92
1
 
4
 
! Отговори
Барабас преди 3 години
Не им обръщайте внимание на тези смешници, които ги гледате постоянно набрифингите по местните ни казионни телевизионни канали !Гледайте филма създаден от Содърбърг "ЗАРАЗЯВАНЕ" на тази тема и вижтекаква ще бъде системата за раздаване на ваксини /с предимство за богатите/, при една бъдеща поява на лекарство
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам никакви проблеми с ходенето, още не съм видял сериозно доказателство за съществуване на вирус.
90
5
 
1
 
! Отговори
Браво преди 3 години
:) Радвам се, че ще ги отворят. А на тези, които са решили да "изчакат края на кризата" преди да ходят някуде, да почакат още година две у тях си.
89
6
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Очевидно всички мерки ще бъдат свалени на 7-ми с премахването на КПП-тата -безумие, намерило почва единствено в България. Пита се в задачата - защо все още имаме извънредно положение?
88
1
 
3
 
! Отговори
Айде Алекс... преди 3 години
ПУСНИ СИ ЦЕНОРАЗПИСА...!КОЛКО ИСКАШ ЗА БИБИТКА,БЕ...ХА,ХА,ХА,ХАААААААА
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
0888129871Heжен, гальовен, дискретен...Платежоспособни господа, не се свенете, обадете се сега!Алекс
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясна е работата. Ще се мре. С усмивка, с бира и сладолед.
85
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде па за плюскане иде реч... на въздух на тиферич, а производство ?!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83И ти колко време прекара в Германия и като какъв?
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kakва красива снимка на *** управляващи.мед.сестри с 700лв заплта.Борят се за човешки живот.Събират пари ГЕРБ за парите за себе си заплати.
82
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То верно си е цела наука как да ходиш на заведение. Като почнем от това колко ракии да се изпият, коя песен да се пусне, та до това на коя сервитьорка как й изглеждат задните части. Сега всичко на нова сметка.
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, но по време на пандемия манepкитe на някои изкyфявaт по-бързо...
80
14
 
8
 
! Отговори
До преди 3 години
Тези "мерки" ще "сработят" за разпространението на заразата, но явно ББ това цели.