Проф. Мутафчийски ще дава брифинг всеки четвъртък

Решението е на премиера и на НОЩ
59
Проф. Мутафчийски ще дава брифинг всеки четвъртък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният оперативен щаб започва да дава пресконференция веднъж седмично в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

От събота ежедневните брифинги на Оперативния щаб вече не се провеждат. Мотивът – изявленията вече създавали напрежение в обществото.

Още по темата


Въпреки това един път в седмицата шефът на щаба проф. Венцислав Мутафчийски ще се отчита.

Щабът ще бъде на разположение на медиите, за да отговаря на въпроси.

Същевременно актуалната информация за страната и света ще продължи да бъде представяна под формата на съобщение всяка сутрин от доцент Димо Димов, секретар на Щаба.

Решението за провеждане на ежеседмични пресконференции е съвместно на премиера Бойко Борисов и на Националния оперативен щаб, като е взето предвид желанието на медиите да получават отговори на въпросите им в реално време лично от председателя и членовете на щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Онанимен преди 3 години
Стига сте плямпали глупости, платени ***. Карантинното положение трябва да остане. Заразата е сред нас, не е овладяна и ако сме небрежни, ще я изпуснем извън контрол.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък го "благославям" всеки ден. Ще го застигне с Божията помощ.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зготвиха Муфтаджийския на Таратайкаджийски, мисирките останаха
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо помислих, че сме се отървали ама не...кво да направим като ние "топупите" не ги харесваме, а виждаш ли те "работили" от толкова рано...друг е въпроса какво правят изобщо...ако да плашиш хората от рано е работа БРАВО НА вас
47
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
Скоро ще давате обяснения за психясването на хората!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Проф - Гена на РъБа от ВМАто се вживя пъти в повече като Спасител на нацията.Като резултат паразитните *** му изклюцаха кутията та се наложи Шебейко да го оздравява с диагноза чрез синдрома на мъжествеността Неплешутковичсон
45
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Притеснявам се дали в тая влага униформата ще изсъхне до четвъртък! Затова са писали, че ще се явява само като професор - с бяла кошуля като Хайдут Велко, кога го бесят!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бухал нали беше генерал? Какво му сменяте титлите само?
43
0
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Чии са?29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип!Недоумяявам защо е тая паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора.Не виждаам никаакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано нии стигнат чуувалите за трупове!19.04 Ада се отлага!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите *** задминеха американските дъгс.Ония готвят Хелт импичмънт на Президент Тръмр "умиргайки" от коронния вирус по >2000 на ден.Нашите, за да увардят Председателя разположиха в устата Грухнарала <200 за цялата РБ.А като им погледнеш смъртните актове като нищо ще се окаже че щатите половината имат по 5-6 прободни рани а в главите по 2а контролни, 3 клас и 4 матуритетни изстрела,а у нас че половината са убити от ДжипОидни шофьори наркомани,но всичките са починали в условията на коронавирус
41
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
помните ли Т. Колев?.."Адвокатите аплдедираха напразно.Съдът реши на теб да го даде.Детенцето с меченцето в ръце.......Ще идвам във четвъртък да го виждам"....Е,поне не са земали меченцето от ръцете на женерала..
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да имам доверие на някакъв измислен генерал, направен такъв заради подмазвачество.Той не само че не е карал Генерал-Щабна академия, както и шефът му от Банкя, но дори не е бил войник, когато военнатат служба беше задължителна.Айде оня тлъстя Банкянец, поне е бил фазан в ШЗО-Плевен, като син на номенклатурчик.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ГЕРБ не искат да има отчетност и прозрачност на средствата около Коронавируса ?За 2 месеца изхарчиха 5 милиарда.Как стават тия неща, това са пари на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ - не на Тиквата и Домусчиев.Те са свикнали само да прибират, не и да дават.Кога Домусчиев ще върне 86-те милионо от БМФ ?Има ли Прокуратура в България или тя е само да обслужва Главатаря на Шайката ?
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Гейнераче никога не би се докопало и като чистач в конюшната на Генерал Стойчев и то преди каквито и да е вече половин година контакти скурана вируса.Явно го назначиха за да му се присмиват и шушукат. Иде смяна в ВМА.И защо не. Да си взима навущата и да разтяга черните си локуми на мисирките
37
1
 
10
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Фабриката за манипулативни новини работи с пълен капацитет!-Защо бе, защо! От няколко дни броя направени тестове е почти два пъти по-малък! Съответно и броя на откритите заразени ще е по-малък!-Вие, премиер, правителство, НОЩ правите гаф след гаф! Озаптишете се! Пуууу....Хората искат правдива информация, не нагласена! Стъкмисти нещастни ! - Вие сте виновни и за големия брой заразени медици! Видяхме каква окомплектовка изпратихте и в старческите домове!Подиграхте се със страховете на хората!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дето ще срича разни числа от омачкани листове и ще сърди като го питат нещо, по добре веднъж годишно даже
35
1
 
2
 
! Отговори
Пожарникар преди 3 години
Баце от кога не си вдигал шланга?
34
1
 
3
 
! Отговори
Северозападо преди 3 години
Браво Баце Годжи
33
2
 
8
 
! Отговори
О преди 3 години
За какво тези брифинги да взимат заплати
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски, Борисов те бил бутал 20 години като негов кадър...и това го заявява пред цяла БГ по ТВ! Не ти ли е неудобно бе човек :)