ГЕРБ и ОП обсъждат още мерки за борба с кризата

Най-оспорвано ще е искането на патриотите за по-ниско ДДС за туризма
16
ГЕРБ и ОП обсъждат още мерки за борба с кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Допълнителни мерки в условията на пандемията ще обсъдят на съвет коалиционните партньори в управлението ГЕРБ и Обединени патриоти, съобщи БНР.

НФСБ и ВМРО вече внесоха в парламента свои законопроекти за облекчения в туризма и строителния бранш.

Още по темата

Лидерите от управляващото мнозинство се събират в първия ден след като официално стана ясно, че извънредното положение в страната няма да бъде удължавано.

Партньорите ще обсъдят дали строителството по българското Черноморие да продължи до 15 юни, а не както е досега – до 15 май, каквато е мярката в подкрепа на строителния бранш, внесена в законопроект от партията на Валери Симеонов „Национален фронт за спасение на България“.

Очаква се да се обсъдят  и законодателните инициативи на ВМРО за подпомагане на  туристическия бранш с предлаганата държавна субсидия за чартърите, ДДС от 5 % в сектор „Туризъм“ и улеснен режим за издаване на виза на чужденците за почивка в България.

Партията на Красимир Каракачанов поиска по-крайни мерки срещу крадците по време на пандемията, а заедно с НФСБ и за прецизиране на икономическата мярка 60/40.

Най-оспорван се очаква да бъде въпросът с предложенията за по-ниските данъчни ставки в туристическия сектор, тъй като принципната позиция на ГЕРБ е против въвеждане на диференцирани ставки на ДДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
$Баш $ шефа$ преди 3 години
Пак ли ти бе шкембе-чорба.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Тулупа и Шкембе воевода кръчмарите са по-важни от лекарите.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, хайде да освободим София от герберофашистката диктатура? Правете партизански отряди и тръгвайте към парламента! Който пръв събере отряд печели луксозен мезонет с тераса като футболен стадион!
6
2
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Ще дам пример какви са мерките на герб ибза какво лицемерие става въпрос! Бюджета е на плюс с 1.5 млрд в кризата, сиреч за хората пари няма, и няма и да има. Догодина като тръгнат полетите ще има огромна миграционна вълна като след война. Искам обаче да забранят напускането на страната на електората на герб!
5
2
 
13
 
! Отговори
БМРО-Каракочев преди 3 години
Избори 2025г --Ако спечелим на Изборите ще направим 300лв минималната пенсия!!
4
4
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ДПС са по-големи патриоти от тези патриоти. Това ако го наричате патриоти, то ГЕРБ са нацисти.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънредно положение до откат. Пенсионираният счетоводител с начални форми на деменция ще бъде пуделчето на борисоф. Каквито мерки за укрепване на диктатурата му са нужни, ананиев ще му ги осигури.
2
2
 
11
 
! Отговори
Това "патриотче преди 3 години
е олицетворение на поговорката - "дай на българина власт, за да му видиш про.тотията"! Ето видяхме я на този, другине от шайката са същите!
1
2
 
11
 
! Отговори
Толуп Бг преди 3 години
Валери Мъдрото и Красимир Честното ще решат проблема...