Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса

Ако плаща 50% на държавата, да намали цените наполовина
Обновена: 7 май 2020 11:47 | 7 май 2020 11:47, Камелия Цветанова
111
Безплатни чадъри на плажа, но само ако концесионерът е освободен от такса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието, убедена е ресорната министърка Николина Ангелкова.

Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Още по темата

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение.

Тя посочи, между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай.

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.

Англекова обясни, че иска да бъде записано, че ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри.

При 50% плащане на концесия, плажните принадлежности да са с цена наполовина.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 103 да ги направят като в Гърция тогава сядам и поръчвам не плащам да си оставя кърпата, за цени не ми се говори нека по добрия печели но 70 лв да си на плажа за какво да идвам на морето за да се разболея Гърция е по близо и по качествено да ходят от Северна България там.
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига с тия чадъри. Концесионерите не печелят от таксите за чадъри, а от заведенията по плажа.Чадърите са около 1/3 от общите приходи, всичко друго идва от пиячката, сандвичи, палачинки и други простотии.
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече с тия чадъри мадъри. Няма да ходим на беге морето спокойно. Ще си пия узото на безплатния плаж в Гърция без да ми мекат руснаци около шезлонга
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Конституцията плажната ивица е изключителна държавна собственост, защо я дават на хора с бухалки за частният им бизнес? Подземните богатства също, но ги дават/подаряват на чужди фирми. Но на теб обикновени гражданино, ако ти бликне нефт в двора, бъди сигурен че нищо няма да ти се даде, освен присъда с право на обжалване.
91
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален ще отиде на море и ще смее ли да влезне с непознати във водата. Та нали ако има само един заразен всички ще пламнат. Тази с кон, ската глава имали нещо в празната тиква. Колко милиона са й обещали мутретата с хотелите ако им закара балъци да се чипкат в ла, йноморието. Тази неможа ли да вдене че докато не открият ваксина туристи няма да има. Някой заблуден наркоман може да отиде да се чипка но не и нормалните.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОСОРОГ
89
0
 
19
 
! Отговори
стига! преди 3 години
стига с умрелия бг туризъм, стига с тия безплатни чадъри, втръснахте на всички!
88
0
 
20
 
! Отговори
истина е преди 3 години
В тази територия само бандитите и мушингерите са на печалба !
87
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя ви се, още ли не сте разбрали, че сезон няма да има, туристи също.Даже и да няма никакви ограничения едва ли някой би ги посетил.
86
2
 
2
 
! Отговори
Чудесна идея преди 3 години
Да се съгласяват концесионерите на безплатни чадъри и шезлонги, но да пуснат задължително обслужване айскафе за 15 лв. Така всички ще бъдат доволни. Може и ободряващи или релаксиращи субстанции безобидно да предложат за по 30 лв с безплатен чадър.
85
3
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
В ресторанти, че и в стаи първа линия, слагат голяма надценка "за хубавата панорама".Идвате и искате маса на брега, но ще ви излезе прескъпо.Къде са добрите места цена-качество, казвам само на моите хора.
84
0
 
13
 
! Отговори
One преди 3 години
Явно сезонът ще бъде спасен, ама в гърция....
83
1
 
2
 
! Отговори
До стария несебър преди 3 години
Коя е твоята кръчма я кажи ?
82
3
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Г-жо Министър Предложението ми е следното Клубовете по водни спортове да стопанисват плажовете (ако е възможно без концесия)Да има има символична такса от около 2 лв за чадър , които да отиват за издръжка на клубовете Така могат да си плуват през зимата в басейни , а лятото да стопанисват плажове и да работят като спасители
81
4
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до до от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЕ затова много тарикати захлебиха от Капитанска среща и сега не си знаят парите.А вие не плачете над гроба на българския туризъм, има си изгодни места, но трябва да ги разберете къде са.
80
0
 
9
 
! Отговори
Св.опашка преди 3 години
В същият този ресторант,, старият капитан,, ни натовариха преди 2 години по 25 кинта на парче за бира корона. От тогава
79
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРВ стария Несебър видях най-странното и идиотско мене в ресторант Капитанска среща ,където цените на ястията -пържена риба бяха посочени за 100 грама все едно става въпрос за ракия и това за да бъде заблуден клиентат за цената и да бъде окраден -мръсни гадове ,*** от глад да ви дойде акъла и да се научите да работите честно.
78
3
 
21
 
! Отговори
бг преди 3 години
Концесията изобщо трябва да отпадне а стопанисването на плажовете да се възможи на местните съюзи на хотелиери , които трябва да организират спасително ,медицинско и търговско обслужване на гостите си включено в цената на нощувката , не плажовате да средство за обгатяване на мутрите. Нека отидат в Лидо ди Йезоло срещу венеция и да видт как се прави тов.
77
0
 
20
 
! Отговори
Един там преди 3 години
Колко от тези хотелиери си построиха хотелите с честни изкарани пари?
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че чужденци няма да има. Явно ще разчитат на наши туристи, за да напълнят презастроените курорти. Не вярвам да им се получи. Хората си напатиха от тези пишман хотелиери. Тези, които отдават вили, къщи за гости ще имат по-голям успех, защото там има отношение към клиента.