Борисов за Божков: Какво сме му взели, предприятие ли?

Премиерът е бесен на обвиненията, че се разпорежда в спорта
Обновена: 8 май 2020 13:23 | 8 май 2020 13:23, Нели Христова
436
Борисов за Божков: Какво сме му взели, предприятие ли?
Снимка: БГНЕС

"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта", попита премиерът Бойко Борисов след като днес в интервю,  Васил Божков обвини държавата, че му е взела бизнеса. 

Още по темата

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор", коментира Борисов пред "Сега".

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали.

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона. Всички вече са обвиняеми", каза той.

Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

Борисов е бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта"Искам само да попитам.Ако образованието,културата,здравеопазването,медиите ,търговията и т.н просто станат държавни какво?Просто няма да има право да се практикува такава дейност от частни субекти.Ще се вземе ли на някого нещо материално?Ако хазартът просто вече е държавен,то има ли друг действащ частен хазарт?Приходите от хазарта само за спорт ли трябва да отиват?
376
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрагеньо,разбери се с Черепа че ще лъснат много неща за теб и твойто минало.А то е доста мрачно.
375
2
 
8
 
! Отговори
123проба преди 3 години
Много честни бизнесмени имаме. Всичко са си плащали, никога не са крали. Сещат се кого да наклепат, чак когато дойде прокоратурата. Като знаят толкова много и милеят за народа, защо не се разпри казват по-близичко така, а не от Сърбия, ОАЕ... Южна Африка. Все от далече са много загрижени за народа и за България. Мишки жалки.
374
5
 
5
 
! Отговори
защо преди 3 години
Не към премиера, а към главния прокурор и към съда са претенциите ми. След като има такива сериозни обвинения срещу Божков, защо не е стартирано дело и не са му отнети правата на собственик на футболния отбор? Правата на собственик на колекцията от ценни артефакти? Изобщо, защо Божков продължава да притежава собственост в България, която собственост досега трябваше да му бъде иззета?
373
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков и Бойко, в две съседни килии в Централния, да имат време по няколко години да си обсъждат нещата на спокойствие!?
372
1
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Фабриката за пари а на народа фабриката за мечтиАко почнат да дават пари на футболисти БОЙКОТИРАМ тотото
371
3
 
13
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
До Iozeff Три са нещата които ''работи'' основно този: 1.Лъжи 2.Кражби на милиарди3.Строежи на калпави ''магистрали''
370
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто В. Божков стана неудобен или не е играл по свирката на някой. Какъв продавач е бил на мечти и ограбвал хората, да не е насочвал пистолет към някой да купува билетите му? Хем дали лиценз, хем му го взимат. В. Б. да си плаща данъците и да си работеше. Как за един човек промениха закона? Дали е ощетил държавата или някой е сметнал че персонално е ощетен и го наказа.
369
3
 
24
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Получава "комплименти" от Васил Божков пък бил "вбесен". И защо? Стар театрален номер на Бойко.А финансовото министерство всяка година е заверявало данъчните отчети на Васил Божков. Сега се оказва, че министър Горанов нищо не знаел и за нищо не отговаря.
368
7
 
28
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Борисоф е найнекадърният,алчен и необразован човек който е управлявал България!
367
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляваш само с брифинги и коментари от джипката...Защо плащаме на ПАРЛАМЕНТ " само за да ти одоборяват на месеца веднъж поредната измислена заповед ? Много скъпо струваш на тази бедна държавица ,защото си некадърник !
366
3
 
18
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
Другарю борисов,С днэм Победьi!Историята е това каквото е било, а не това каквото ни се иска да пишем в учебниците!Пожелавам на всички мислещи българи да бъдат живи и здрави! Слънцето за цял свят изгрява ВИНАГИ от изток и залязва на запад.Уверен съм в мъдростта и твърдостта на народа ни да постави всяко нещо на мястото си и на всяко място да има нещо!
365
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капчица ли срам не ти остана бе ?
364
3
 
22
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Рапоне, Божков може и да е икономисал данъци, ама все пак нещо е създал и оставя след себе си (дори и след като му го заграбихте).Докато ти можеш само да раздаваш чужди пари и няма да оставиш нищо след себе си. Освен изцепки и идиотщини.
363
3
 
26
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Борисов май не живее в България, а в Барселона. Кой отговаря за данъците? Какво правят слугите му без негово разрешение - само дишат самостоятелно.
362
2
 
28
 
! Отговори
ХМ! преди 3 години
САМО ЧЕ СЛЕД ОРЕШАРСКИ МИНАХА ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ КЪДЕ СПАХТЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ И СТИГА СТЕ СЕ УПРАВДАВАЛИ С ДРУГИТЕ НА ВАС ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН - ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА ДОЙДЕ РЕД ВСИЧКИ КРАДЦИ ДА СЕ РАЗКРИЯТ И ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ТОВА -ВСЪШНОСТ НАРОДА ПОДОЗИРА ДОСТА ОТ ТЕЗИ КОИТО ВСЕ СА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ВСЕ НЕ СА ВИНОВНИ ВСЕ ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИТЕ АМИ ПОЗАСРАМЕТЕ СЕ МАЛКО
361
15
 
9
 
! Отговори
No comment преди 3 години
По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.
360
2
 
32
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха...не какво сте му взели...финансирашеви...правилният въпрос е защо го създадохте и търпяхте...продавач на надежди ограбващ стотици хиляди бедни хора,защо не излезете от "джипките" и не си пиете кайвето с "матряла" дето плаща сметките,с Божков може с "матряла"ви е срам..ама спирам да плащам данъци като Божков,не признавам властта ви...Анатема
359
3
 
38
 
! Отговори
Marin преди 3 години
Не понасям такива като Божков, дано си получи заслуженото, но е по умен от Борисов и за едно е прав - баце направо си му взе бизнеса и казва на хората "хазарта стана държавен и парите му отиват за спорта". Как тъй хазарта станал държавен, а другите платформи, а казината по улиците ? Техните приходи къде отиват ?
358
0
 
11
 
! Отговори
тоя па преди 3 години
До Анонимен 382прав си, но а -*** и пееФски да не би да правят нещо друго.Atero Dominatus!