БСП иска комисия в НС да провери харчовете за коронавируса

Въпросът бил за прозрачността при разходите
Обновена: 8 май 2020 12:27 | 8 май 2020 12:27, Камелия Цветанова
44
БСП иска комисия в НС да провери харчовете за коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като президентът Румен Радев поиска информацията за средствата, които се изразходват за борба с коронавируса, да бъде публична, от БСП днес настояха временна комисия в НС да се заеме с въпроса.

Според червената шефка Корнелия Нинова става въпрос за прозрачността при харченето на парите на българските данъкоплатци.

Още по темата

"По време на извънредното положение отрекохте парламентарния контрол", обърна се тя към мнозинството.

Заради това сега социалистите настояват временна комисия с участието на депутатите от всички парламентарни групи да установи как се изразходват средствата на българите във връзка с разходите за овладяването на кризата с коронавирус.

Нинова предлага комисията да бъде оглавена от опозицията, да вика на изслушване министри и да прави предоставената от тях информация публична.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия политически антураж позира с маски, но това не е игра, нещо са замислили. Те техните маски ще паднат ами нас какво ни чака Това е началото на театъра.
36
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
"КОРОН .." - ОТ ТУК ... -" КОРН.." - ОТ ТАМ !!!!!!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Всички мислим , че трябва да се направи ревизия на държавата България колко пъти е била фалирана , катастрофирана, ограбвана и предадена ! Знаем , че това е ставало само по време на управление на комунистите и то не един път ! И след ревизията всички виновни - в кауша за 25 г. !!!!!!!! Време е да сложим точка на партийните събрания !
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не желае да прозре, че народа не иска извънредните мерки да влизат в закон. Отваря съвсем друга тема, която е на втори план. Куче, което не знае да лае само вкарва вълка в кошарата.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой открадна Техноимпекс, но явно е най големия крадец в държавата. Заслужава доживотен затвор, с първоначален строг режим. Не вярвам да е ГечеФ. Той има друга специалност - по инфлациите.
32
2
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Разбира се, че контрол на изхарчените публични средства трябва да има. Но когато това е самоцелно и инициатор е най-крадливата и антибългарска партия начело с мадам Лъжа започва да прилича на водевил.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да свършиш работа- назначаваш отговорник.Ако н е искаш да свършиш работа- сформираш комисия.
30
5
 
0
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
След като мутрата, подаде Оставка. Трябва да има Виновни! И честита ДиктаТура. И следват Купени уж избори! Важното е да се Чака оправията, докато се Краде.
29
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Че кой го интересува какво иска БСП ??? Те не рзбраха ли , че са никой и в народното събрание, и в живота на България !!! Това са плевелите на България и трябва бързо да ги изскубем !!!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настоявам за ревизия, конкретен анализ и контрол върху приходите и разходите на БКП и пРЕЗИЛдентството при пълна прозрачност.Динамика - не-динамика, да се състави петилетен план за икономиката в условия на криза, и контролът върху изпълнението му по пера да се осъществява от БКП.Петилетката - за ТРИ години! С БКП напред! Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета!
27
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам комисия за харчовете на Нинова в БСП, защото в партийната каса няма и един лев, а в нейната сметка има милиони.
26
4
 
26
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Направо превъртам като се сетя,че гласувах за тоя червен президент!
25
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Е щом е така да спечелят избори.Значи никога няма да отидат на съд
24
0
 
17
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Аз предлагам тази комисия да се оглави от Румен Гечев.Човекът разбира от финанси...Доказа го още преди 25 години...
23
13
 
2
 
! Отговори
глупости преди 3 години
Просто да обещаят пред целия народ че при спечелване на изборите герб автоматично отиват на съд за системни кражби и далавери!И тогава глей ко стаа!Ама не им отърва на комунделите!
22
15
 
5
 
! Отговори
Вова преди 3 години
Браво Нинова ,честен човек си.Ти си като майка Тереза , надежда за бедните и онеправданите .Слава на бсп . УраааПабеда!!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно не е лошо да има такъв отчет, ама точно пък на най-големите крадци ли ще го дават.И "много интересно" как идеята на Нинова съвпада с тази на "независимия и равноотдалечен" Радев. Три години вече все така случайно им съвпадат мненията.
20
3
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Ицеееее,нали прокурора те си го избраха.Айде не ни пращай за зелен хайвер.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е имало прозрачност,та и сега?!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересни Партийки за броеницата на Доган. Като колония Ние раята сме приключили. Отдавна.