БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"

Социалистите настояват да оттегли подписа са от декларацията
137
БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Причината - присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

Още по темата

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света", посочват социалистите.

"Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници", заявяват от БСП.

Според тях интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г., затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част. Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа", посочват социалистите и поздравяват българските граждани с двата празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
7
 
3
 
! Отговори
Ветеран преди 3 години
Въобще не бе квото дрънка пропагандата и по филмите Камиони рядкост дори при немците основно Каруци ... руснаците жива скръб крайно неточна артилерия въонще неможеха да координират пехота... огневи валяк перат на площи за сметка на това по много Търчат зат танковете кат замаяни а швабите чакат и от близо с панцерфаусите и танковете клади после картечниците одрязват пехотата И буквално ги попиляват с артилерия Режат П то с прецизнос ( артелеристите знаят за какво говоря) .
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А комунистите от герб?
92
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от съветскоруската партия БСП,трябва да се игнорират,те не са българи.
91
6
 
15
 
! Отговори
......... преди 3 години
В центъра на Русе има гробище на двайсетина съветски войницка, които са разстреляни от собствените им офицери за изнасилвания , грабежи и пиянства. Всяка година по няколко пъти БСПарите поднасят цветя и венци...
90
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руснаците да правят като вятъра
89
11
 
18
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
"Освобождавайки" България руснаците дадоха 42 свидни жертви. На 14.09.1944 г. плячкосвайки един склад на пристанище Бургас паднаха в неравна битка с метиловия алкохол. :)
88
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свилене,Корона вирус минава през страната ни, без нито един истрел, но отнема здраве и живот.Такава е и съветската армия - десетки години чрез българи русофили отнемаха живот и свобода на цял народ. За корона вирус и комунист- социалист няма открито лекарство.
87
9
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 3 години
На чугунена червена тiква, не можеш шда обясниш някои неща.Техните мозъци, просто работят в друг режим.
86
12
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Бомбардираха на Англичаните и то само София .Защото бяхме в пакт с Германия и това беше всичко.А Руснаците ни обявиха война окупираха ни и наложиха шумкари прости люде на власт.,за цели 45 год.Че още им берем гайлето.
85
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,мр***сни източноеврофашагохЪмеркански пОООдлоги,начело с нас,разбира се!Голяматагрешка на Сталин и СССР е,че при изгонването на германците от пределите на СССР,не спря на старите граници и не каза на Хитлер: "ние сме дотук!Чуждо не ни трябва!Оттук нататък се оправяйте вие,"великите европейци",сами!Барабар с задокенските кравари!!!И тогава въобще нямаше да ни има всички тези *** и цялата тази гавра с Историята!!!Голяма грешка и лаещи кучета по задокеанска заповед!И полирани мозъци...!!!
84
11
 
14
 
! Отговори
свилен преди 3 години
Руснаците минаха през цялата страна без да изстрелят нито един патрон или снаряд .Сегшните ни приятели ни бомбардираха . Следите още личат .Защо бомбите бяха хвърляни въху мирните жители
83
7
 
5
 
! Отговори
:/ преди 3 години
Разбирам да й искат оставката заради некадърност, ама щото видиш ли рашките не били ок..
82
10
 
14
 
! Отговори
Ветеран преди 3 години
Щурмувахме Драва Лехи селце около 900 къщи преди нас Същия ден ссср ците 142 дивизия( руснаци )се пробваха ШЕСТ пъти и Швабата ги одави в кръв Накрая го взехме 46 от нас паднаха Като брояхме труповете над 300 руски и 58 немски и то половината ние ги бастисахме .Такива ми ти работи мили деца от касапницата...
81
3
 
15
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Другаре,другаре, какво още искате, да ви сменяме и памперсите ли ? Стига сте искали !!!!! Дайте поне веднъж и вие нещо !!! Нали всички сте милионери , бръкнете си в издутите джобове с милиони и дайте на болниците поне пари за калцуни ! Жалки родоотстъпници и предатели ! Такива бяхте и такива ще си останете ! (доколкото сте останали ,де)
80
2
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
До :)Мдааааа, в окупирания полски град Брест който след войната остана в СССР , сега Беларус. Преди войната беше на 200 км, от границата ......
79
9
 
18
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Пра баба ми бог да я прости ми разправяше.Първо дошли немците били разквартировани в едно училище .Децата ходили всяка сутрин и войниците им раздавали храна и шоколади.След 4 год дошли Руснаците те взимали стока от магазините без да плащат ,и се напивали като мотики.А пък тоалетна с казанче и вода ,мислели за мивка и се миели в нея.
78
6
 
8
 
! Отговори
Ветеран преди 3 години
Захубихме 11 хиляди убити и 33 ранени И то от червени галамации и савецки опит ...ние я им отепахме 9 хиляди я не Швабата си биеше яко дори и към края изтрепа по трима рашки за всеки свой край драва Гадно време си беше добре че имаше едни руски власовци та ги насметъхме брутално че криво ляво пооправихме статистиката...
77
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смерт за червената хунта!
76
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Bad CompanyСъместното дефилиране на Райха и Съветите.УРААААААААА!
75
1
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Пишете в търсачката "Марш Ерика -Брест " и се "наслаждавайте".........