В условия на пандемия посланиците с видео за Деня на Европа

Акцентът върху същността на ЕС - мир, свобода, солидарност
70
В условия на пандемия посланиците с видео за Деня на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По случай Деня на Европа на 9 май 2020 г. посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, акредитирани в България, създадоха специално видео, за да отправят съвместно послание към българския народ.

Още по темата

Във време, когато целият свят е изправен пред най-голямото предизвикателство от Втората световна война насам, общото послание подчертава същността на Европейския съюз, нашия съюз: мир, свобода и солидарност.

Видеоклипът, който започва с думи на вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева, е публикуван в социалните медии на Министерството на външните работи и на посолствата на Европейския съюз в София.

Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството в Европа.

На тази дата се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман.

В своя реч през 1950 г. в Париж Робер Шуман, френският външен министър по това време, споделя идеята си за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Неговата идея е да се създаде европейска институция, която да обедини и управлява производството на въглища и стомана. Само година по-късно е подписан договорът за създаване на подобна институция.

Предложението на Шуман се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Отвартително протеже !
47
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Госпожо , кой ти даде поста ?!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джоджоххПознах те.
45
0
 
4
 
! Отговори
джо преди 3 години
Аман от" Калинки " и *** ***.
44
0
 
2
 
! Отговори
действайте преди 3 години
А бе хванете вируса престъпника,и го осъдете за геноцид,оставете посланията за пандемията,хванете престъпника,другото е ала-бализми
43
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
г-Шуман,2.5 милиона българи ,с месечни доходи,от 110 евро,не ви приемат посланието.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sankcii
41
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Ало малката , ако не знаеш да ти кажа , че това е "Ден на Победата " !
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Значи преди 80та година имаше купони за олио и захар, но всъщност и олио и захар имаше в достатъчни количества,"Хахахахаа.Другарю хибридник, ПРИЧИНАТА да има купони е, че нямаше достатъчно,другарю.П.П. Аман от сополанковци, които не могат да мислят,са неграмотни на макс, са нагли да поучават останалите и са типичните страхливци, че когато и да ги смачкат с доводи се изнизват през задната врата да чакат "сгоден момент" да почнат да си пишат хибридните опорки в друга тема
39
2
 
11
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Екатеринка общата, брао!
38
2
 
9
 
! Отговори
sherlock преди 3 години
Ostavka!!!!
37
5
 
23
 
! Отговори
ТАЗИ... преди 3 години
ТАЗИ ЖЕНА НИКОГА НЕ Я ХАРЕСАХ А СЕГА СЪВСЕМ И ФИЗИОНОМИЯТА МИ Е ОТВРЪТ И ВСЕ ПАК НЕ ТИ ЛИ Е МАЛКО НЕУДОБНО ДА СЕ ПОЯВЯВАШ ГОСПОЖО СЛЕД ТОВА КОЕТО НАПРАВИ НЕМОЖЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЛЕД КАТО НЕЗНАЕШ КОЛКО ОТ БЪЛГАРИТЕ СА СЪГЛАСНИ - ТОВА КАЛИНКИТЕ СЪВСЕМ ОБЪРКАХА БЪЛГАРИЯ
36
3
 
15
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Помните ли, че тази ку-ку-мяв-ка "оправи" и "направи" съдебната реформа, сега оправя и външнополитическите ни отношения!!!
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христов чети, бе, чети.България влиза в Македония и Беломорието и в Южна Добруджа. Според подписания договор след края на войната те остават за България. ВЪПРЕКИ, ЧЕ ОТКАЗВАМЕ ДА СЕ БИЕМ срещу руснаците, Хитлер не се е изметнал и ни е оставил всичко както сме се спогодили. Лошият Хитлер изпълни обещанието си.А добрия Сталин проведе геноцид към македонските българи.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю Христов вземи и малко не образовай. Купони за храни на българите са раздавани, но българския лев не е излизал от употреба. И немците са си купували храна от местата откъдето са минали.
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер не само ни обеща - той ни даде всичко, което ни обеща - и Беломорието и Македония и Южна Добруджа. В Македония и Беломорието и до днес се говори на български, на добрия чичко Сталин реши, че това не са българи, а македонци и ги репресираше да се пишат такива. И ги влачеха по концлагери и ги тормозеха и ги избиваха.Докато комунизма направи така, че да намразят собствената си родина. Това даже не е геноцид, това е престъпление срещу човечеството.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво има да ни се "разминава"? Ама за комунистите няма значение, че нито един българин не стъпи на източния фронт, че българското правителство спря армията и нито една пушка не пукна срещу "освободителите". Държаха се тук като че им е бащиния.От първия ден след като ни "освободиха" започнаха да обикалят комунистите и да събират по нощите 4неблагонадеждни" да ги извеждат и да ги убиват. Много сеейства не знаят какво се е случило с близките им.
31
3
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Вечна слава на героите!!! Тия мишоци да се скрият !!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как,Хитлер ни беше обещал Беломорието,Добруджа и Македония май.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катето е готина,вече има и английски акцент-въх мари Божке,жива да не бях.