Който отиде до Гърция, ще бъде поставен под карантина

Появи се фалшива новина, че има подписано двустранно споразумение
57
Който отиде до Гърция, ще бъде поставен под карантина
Снимка: Pixabay

Няма подписано двустранно споразумение между България и Гърция за пътуване на граждани без карантина.

Това съобщиха от Министерството на външните работи в коментар на появили се информации във "Фейсбук".

Гръцки сайт за новини от сферата на туризма публикува по-рано информация, като се позовава на Българо-гръцката търговско-промишлена палата, според която между двете страни е подписано двустранно споразумение, което предвижда от 1 юли 2020 г. да бъде възможно гражданите да пътуват между двете страни без карантина за 14 дни.

Такова съобщение на сайта на палатата няма.

Фалшивата новина обаче бързо беше разгласена в български групи във "Фейсбук".

Ако тръгнете за южната ни съседка, там ви чака карантина, а още 14 дни вкъщи ще се наложи да прекарате и при прибирането си у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
А такааа ! Хайде сега масово към Гърция.
39
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи никога на българското черноморие. гръцкото с нищо не е по-добро.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Въпроса не е в парите ! - има хора за които милионите са като за нас жълтите стотинки.И като е така трябва ли да изиграят няколко милиона в казиното или могат да ги вложат в някаква благородна кауза.Гледах мъката и болката на обречените животинки в Китай ! - виждаше се в очите им.Хиляди деца умират всеки ден в света от глад а вие по 800 евро на вечер ! - и каква удовлетвореност ви носи това , мислите се за велики ? - не , не сте.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи няма да ходим, ще трябва с някакво превозно средство.
36
0
 
1
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
бе пишем и хора с пари недей така ...:) Доста по-забавно е отколкото да си пиша с кухи мацки в социалните мрежи :)
35
1
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Браво!Просвети ни. А какво предлагаш ?
34
6
 
8
 
! Отговори
д-р Георги Тодоров преди 3 години
В момента ние сме първата в света "епидемия" без болни.Новият проектозакон - репресия под прикритие на "карантина".
33
0
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До анонимен 11Ти си много умен! Ти и 17 - те умници, които са те наградили с плюсчета/одобряват / написаното от теб. Хубаво е, че не осъзнавате, че вие никога няма да стигнете нивото на хората, живеещи в ' нормални държави'! Накратко - добре е, че просто тията не боли, че иначе теб и другите 17 много щеше да ви боли!
32
0
 
0
 
! Отговори
ДО 33 преди 3 години
Ами стани важен, такъв от който това зависи го поправи. Ако смяташ че да си ли.лав е по добре, ставай лилав. В гетото ще се намери и за теб място. НО в Ямбол, квартала е под пълна карантина. Няма работа, няма лекарства за пенсионери на вилата и така три дена по велик ден.А и това което написах в предния коментар,ако си го съобразил, ще разбереш, че няма значение политическата платформа, а става въпрос само за моментно овластени. Но да се надяваме, че вече отшумява, щото всички имахме планове.
31
4
 
11
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
до "Изберете Българското""Българското", ама друг път - кажи "Изберете мутренското".Българското беше допреди 30г. - Чисто, подредено, спокойно, озеленено, с пространства. Няма гмо, няма ментета, мутри, дрога, престъпност...
30
4
 
1
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Що се карате,бе ***?Става въпрос за едни пари и с вас или без вас ще ги дадеме на на"ште хора.ВЕрвайте ми!
29
0
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Като са мерки,да важат за всички еднакво.Аз работя от 30години ,плащам осигуровки,болнични 2 пъти за цялото това време и за операция си доплатих като поп,защото НЗОК не покривала всичко.Ли,ла,вите не им пука за ИП,а ги лекуваме безплатно,а сеят зараза навсякъде.
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм ходил на море в Гърция и съм си все същият ! - а вие дето ходите станахте ли гърци или вече сте американци ?
27
11
 
5
 
! Отговори
Бат Жоро преди 3 години
Ама почивайте където ви е кеф бееее, кво ревете като ощипана снаха.. Никой не ви е вързал въже на шията.. Ама стига плюете по България, по българското море като комплексари...
26
2
 
8
 
! Отговори
отегчен преди 3 години
Не мога да си представя гърци да притесняват туристи, за това, че не спазват карантината, а са отишли на ресторант, да кажем, да харчат пари или другаде. Гърците не чак толкова прости, като нашите калинки и *** по министерства, общини и всякакви *** администрации.
25
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е евтино , само 800 евро на вечер ! - има хора които живеят три месеца с тези пари.Ето затова ще ви ограничават ! - щото полудяхте от глезотии.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашето море е попаднало със или без вирус. Ако има начин, ще се ходи с Гърция, ако няма - ще се пропусне морето. Не си заслужава да си разваля човек настроението, само и само разни търтеи да им е пълен джоба
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И един месец да е карантината, нито лев за хотелиер Ганчев. Да си продават майбахувити и купчините бетон,за да имат кинти за харчлък.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво споразумение няма, утре отивам на море в Гърция- разкошна вила на Лефкада. Инфинити басейн, уникална гледка. Е, не е евтино- 800 евро на вечер е. 3 семейства сме. Ще стоим 4 седмици сумарно. 2 седмици сме карантина във вилата пред и около басейна, имаме и 2 декара двор и няма да обикаляме (ако не го отменят, не се знае) и 2 седмици- кеф и обикаляне.
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесвате Гърция защото там има закони и не си хвърляте отпадъците през прозореца на колата щото ви е страх да не ви глобят.А на нашето море правите *** а после някой бил виновен че било мръсно ! - виновните сте вие.Що ходите в хотелите на мутрите ? - искате екстри и ол инклузив и някой да ви гъделичка егото , затова.