Коронавирус в екоминистерството, заразена е чистачка

Тествани са 1/3 от служителите на ведомството
12 май 2020 08:55, Александър Попов
16
Коронавирус в екоминистерството, заразена е чистачка
Снимка: БГНЕС
Хигиенистка от Министерството на околната среда и водите е с положителна проба за коронавирус. Тя е работила само на петия етаж в МОСВ, съобщи министър Емил Димитров пред Нова тв.
 
Заразената жена най-вероятно е имала контакт с другите хигиенистки и най-много с портиера. Димитров съобщи, че всички служители, които са били на работа в четвъртък и в петък в министерството, са били изпратени на тест в Александровска болница. Самият министър се тества за коронавирус всяка седмица.
Още по темата
"1/3 от служители работят тук, останалите са от вкъщи дистанционно. Така че тези 30-40-50 човека, които са били през тези два дни на работа, веднага ги изпратихме на PCR тестове да се проверят", каза още министърът.
 
Резултатите от пробите се очакват днес следобед. 
 
"Две седмици жената е била отпуска, в четвъртък и петък е идвала на работа, те идват рано и не ги виждаме. В събота и неделя е имала влошаване на здравословното състояние, ние бяхме уведомени вчера. Освободихме цялото министерство и преминахме към аварийния план, който сме възприели още на 19 март", допълни Емил Димитров.
 
Заразената чистачка пък работела само на 5-ти етаж и той може да се изолира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
77888 преди 3 години
Тия са уникално прости, ми нали е била само на петия етаж, но е ползвала парцала на Гинка от. 4.тия и кофата на Мичето от 3 тия, пъл6с портиера си праат мохабет по 1.час сутрин, а той от своя страна с всички останали.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Muhlio, kav toz bjkluk v eleshnica vee? She te visnem na vajeto.
10
1
 
5
 
! Отговори
56022 преди 3 години
Не е ли от ясно по-ясно, че всеки, който може да изпълнява служебните си задачи дистанционно, е по-добре да остане да работи вкъщи. Работодателите и самите сужители трябва да търсят начини за дистанционна работа - технологиитепозволяват мого операции. Така ще се намалят пътуващите в градския транспорт, където заразата е неизбежна.
9
0
 
6
 
! Отговори
Уфф преди 3 години
Леле ако пламне заразата и по министрите и по главния им шеф, едноличния управляващ, какво ли ще правим и няма ли най-сетне да се оправим?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mного ми е интересно с чий пари се тества министъра на МОСВ всяка седмица.
7
9
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 5. И? Какво следва после? Служебно на червения раппон радефф или правителство на ***?И вирусът изчезва, и кризите изчезват, потича мед и масло в държавата. А бе, откъде изпълзявате по форумите такива олигоффрени като теб?
6
3
 
14
 
! Отговори
DDD преди 3 години
Аха, стана ли ви сега ясно: Ревизоро, понеже е национално богатство, се тества всяка седмица. Не задавам глупавия въпрос, кой му плаща тестовете. То е ясно - министерството. Щото чиляка е национално богатство. А ако аз отимам някакви съмнения, трябва да си го платя... А такива като мен са милиони... Та ето ви и извода: време е да се събудим! Защото другаде, наистина, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпускайте правителството!И без това не върши работа!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв пети етаж, нали щъка из цяла София, за да отиде на работа, после с асансьора нагоре-надолу, после да разкаже как е минала отпуската напред-назад из етажите и те така! Контактни минимум 50 човека!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе *** МВР е пламнало от болни, районни управления, главни дирекции, ама никой не ги затваря. Карат хората да ходят на работа и да общуват с болни и карантинирани. Тук заради някаква си чистачка от махалата затварят цяло министерство, което така и така е затворено.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау! Трагедия!
1
2
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Голяма...новина;иначе нищо...друго нямаше да се...чуе от това мини...сътерство.